به گزارش خبرنگار مهر، علی احسانی پیش از ظهر سه شنبه در همایش تجلیل از واحدهای نمونه و پیشکسوت صنعتی و معدنی مازندران در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی با بیان اینکه نگاه خوبی به توسعه صنعت استان شده است، اظهارداشت: توسعه صنعت پتروشیمی در اولویت صنایع استان قرار گرفته است و بناست فضای صنعتی در حوزه نفت و گاز نیز در مازندران توسعه یابد.
وی تورم را یکی از مشکلات پیش روی تولید کنندگان عنوان کرد و افزود: صنعت و معدن از بزرگترین و موثرترین بخش های اقتصادی در اقتصاد کلان کشور است و تاثیرگذاری آن در اقتصاد کشور از دیگر بخش ها بیشتر است.
این مسئول با بیان اینکه در بخش اقتصاد کلان و تولید ناخالص ملی نفت و گاز 29.9 درصد، صنعت و معدن 18.9، کشاورزی 9.8 و خدمات 49.4 درصد است، اذعان داشت: کشوری که منابع نفتی و گاز بعنوان منابع خدادادی است نباید آمار خدمات این رقم باشد.
احسانی با اشاره به اینکه با توجه به نگاهی که به بخش کشاورزی در استان داشتیم، اذعان داشت: کمتر به حوزه صنعت و معدن مازندران توجه شده است و رشد قابل توجهی در این بخش صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه 43 درصد اشتغال کشور در بخش صنعت است، گفت: فضای صنعتی کشور در آمار ملی وضعیت خوبی ندارد.
احسانی با اشاره به اینکه لغو تحریم ها در دستورکار دولت تدبیر و امید قرار گرفته است، اظهارداشت: امید است در آینده نزدیک شاهد رشد در حوزه صنعت و تولید کشور باشیم.
وی بیان کرد: بحث بسته حمایتی تولید کنندگان در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی در دستورکار قرار گرفته و بزودی بسته حمایتی تولیدکنندگان مازندرانی صورت می گیرد.
314 واحد صنعتی استان غیرفعال است
معاون برنامه ریزی استانداری مازندران با بیان اینکه از هزار و 439 واحد صنعتی در شهرک های صنعتی 314 واحد غیر فعال است، اذعان داشت: برنامه راه توسعه اقتصادی استان نیازمند یک برنامه دراز مدت است که با همفکری بخش خصوصی و دانشگاهیان به نتیجه خواهد رسید.
احسانی خاطرنشان کرد: زیرساخت ها در شهرک های صنعتی استان بسیار پایین است و بیشتر واحدهای صنعتی برای تامین مواد اولیه نیازمند سرمایه در گردش هستند که برای رفع این موانع نشست هایی با بانک های عامل استان گذاشته شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه صنعت دریایی در مازندران ضعیف است، افزود: در استان موفق به توسعه حداقلی در این بخش نشدیم.
احسانی با بیان اینکه فضای کسب و کار در مازندران خوب نیست، گفت: اگر می خواهیم در بحث اشتغال و تولید پیشرفت کنیم باید به بخش توسعه صادرات توجه ویژه ای شود.
وی بیان کرد: بیشتر بنگاههای تولیدی استان وام محور هستند و بورس و فرابورس می تواند بعنوان یک ظرفیت در استان مورد استفاده قرار گیرد.
احسانی خاطرنشان کرد: در برنامه استانی ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی غیر بومی و خارجی را داریم که بتوان برای توسعه تولید و صنعت استان اقداماتی صورت گیرد.
نظر شما