به گزارش خبرنگار مهر، سیف الله ابوترابی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در گلستان اکنون ۷۵هزارو ۳۲۴ نفر جمعیت ۶۵ساله و بیشتر را تشکیل می دهد، افزود: امید به زندگی در نقاط شهری این استان ۷۱.۵ سال برای مردان و ۷۳.۳سال برای زنان است.
دبیر دبیرخانه دائمی همایش روز جهانی جمعیت ضمن اشاره به اینکه امید به زندگی زنان و مردان در نقاط روستایی را به ترتیب۶۸.۸ سال و ۶۹.۸ سال است، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی سازمان ملل، در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۵۰ به شرط ادامه روند فعلی در کشور، جمعیت بالای ۶۰ سال به ۳۳ درصد کل جمعیت کشور می رسد.
ابوترابی با بیان اینکه جمعیت کشور درحال حاضر رو پیری است، گفت: اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود در ۳۰ سال آینده ایران رتبه سوم پیر شدن جمعیت را خواهد داشت.
وی ادامه داد: اولین سیاست مبتنی بر تهدید موالید در سال ۴۶ در کشور تدوین و اجرا شد؛ یکی از موارد این سیاستگذاری سن ازدواج قانونی دختران از ۱۵ به ۱۸ و سن ازدواج پسران از ۱۸ به ۲۰ است.
وی ضمن اشاره به رشد زیاد جمعیت در سالهای ابتدایی دهه ۶۰، تصریح کرد: این رشد جمعیت متاثر از عوامل متعددی بود که سیاست گذاران را به تدوین برنامه ای برای کنترل جمعیت در سال ۶۸ سوق داد.
ابوترابی سال ۶۲ تا ۶۵ را سالهای انفجار جمعیت دانست و افزود: گلستان در سال ۶۵، ۵۵هزارو ۶۷۰ مورد ولادت ثبت داشته در حالی که این رقم در سال ۵۷، ۲۸هزارو ۱۴۸مورد و در سال ۸۰، ۲۷هزارو ۶۲۱مورد بوده است.
در ادامه این جلسه رئیس مرکز بهداشت گلستان گفت: نرخ باروری در برخی شهرهای گلستان نگرانکننده است؛ برنامهها باید به صورت نقطهای تغییر پیدا کند از این رو سیاستها برای بهبود این وضعیت باید مورد توجه قرار بگیرد.
محمدرضا هنرور ادامه داد: نرخ باروری کلی در شهرهای بندرگز، کردکوی، گرگان و مینودشت زیر حد جانشینی است لذا نیاز به اقدامات خاص در این زمینه وجود دارد که همه دستگاهها باید در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به جمعیت جوانان روستایی خاطرنشان کرد: ۲۳۷ هزار و ۲۸۹ نفر در روستاهای گلستان وجود دارد که تقریبا ۲۶.۲ جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.
این مسئول گلستانی خاطر نشان کرد: دفتر سلامت، رویکردهایی مانند رضایتمندی از زندگی زناشویی که برنامههای آموزشی با رویکرد مذهبی، عاطفی، اجتماعی، مسائل جنسی به زوجین، فرزندآوری و باروری سالم پیشنهاد کرده که باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
هنرور، استانداردسازی و مشاورههای بعد از ازدواج را یکی دیگر از برنامههای اولویت دار دانست و گفت: ما نگران مسئله مشکلات زوجین که منجر به طلاق میشود هستیم چراکه آمارهای خوبی در این زمینه وجود ندارد به همین خاطر بخش بهداشت تلاش میکند بستههایی برای ابتدای زندگی به زوجین آماده کند.
نظر شما