پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۹ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۰۱

لک زاده:

امید به زندگی در ایران 22 سال افزایش یافته‌است/ انجام مطالعات پزشکی در 340 روستا

امید به زندگی در ایران 22 سال افزایش یافته‌است/ انجام مطالعات پزشکی در 340 روستا

رفسنجان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میانگین طول عمر برای مردان 71.5 و زنان را 73 سال در کشور بیان کرد و گفت: طی 45 سال گذشته امید به زندگی در ایران 22 سال افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملک‌زاده چهارشنبه شب در جلسه طرح پیشگیری از بیماری‌ها در سالن همایش‌های آموزشگاه بهورزی رفسنجان اظهار داشت: دلیل این افزایش طول عمر ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی، کاهش مرگ و میر کودکان بین یک تا پنج سال، کاهش مرگ و میر مادران و پیشگیری های عفونی است.

وی فقر فرهنگی و کمبود آگاهی را سبب بوجود آمدن بیماریهای مزمن در گذشته دانست و یادآور شد: حدود 80 درصد از مردم دارای بیماریهای مزمن هستند و 50 درصد مرگ و میر‌‌ به دلیل سکته‌ها، حدود 15 درصد به دلیل سرطان‌ها و سه تا چهار درصد نارسایی‌های کلیه و کبد هستند.

وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا با انجام تحقیقات و پژوهش بیماریهای مزمن را در کشور کاهش دهیم.

این مسئول در این زمینه دیابت را مثال زد که هر ساله با بالا رفتن سن و پیرتر شدن جمعیت بر آمار این بیماری افزوده می‌شود و ادامه داد: لازم است برای کاهش بیماری دیابت در کشور تدابیری اندیشیده شود چرا که این بیماری علاوه بر هزینه بر بودن، کیفیت زندگی را نیز برای فرد و اطرافیان پایین می‌آورد.

ملک زاده با تأکید بر اینکه اساس فعالیت‌ها باید بر پایه افزایش سطح آگاهی مردم باشد، تصریح کرد: به جای اینکه به فکر احداث بیمارستانهای بیشتر در هر زمینه ای باشیم و به درمان بیماران بپردازیم لازم است مطالعات و تحقیقات برای پیشگیری از بیماریها انجام شود تا عمر طولانی و زندگی سالم را به مردم هدیه دهیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در بیشتر کشورها امید به زندگی از 80 سال بیشتر است، افزود: طی چهار سال گذشته همه کشورها بر بیماریهای مزمن قابل پیشگیری متمرکز شده و متعهد شدند که 25 درصد از بیماریهای مزمن را کاهش دهند.

وی تأکیدکرد: برای مطالعه در زمینه  بیماریهای مزمن قلبی و عروقی و کلیوی باید به سراغ افراد سالم رفت و با تحقیق بر روی سلامتی این افراد می‌توان به روشهای مبارزه با بیماریهای مزمن پی برد چرا که این بیماری‌ها بین 10 تا 20 سال به صورت نهفته در بدن هستند و فرد از این بیماری بی خبر است.

لزوم تقویت خانه‌های بهداشت در روستاها

ملک زاده بر لزوم تقویت بهورزان در خانه های بهداشت برای آموزشهای بهداشتی برای مردم ساکن روستاها تأکید و تصریح کرد: با وجود تحریم‌ها، وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله، جنگ تحمیلی و پایین بودن سطح آگاهی، افزایش 22 سال طول عمر و  امید به زندگی، یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است.

وی بیان کرد: طبق بررسی ها در تهران 35 درصد افراد مبتلا به سکته های قلبی زیر 50 سال که 10 درصد از این افراد زیر 40 سال سن دارند. در این میان اگر افرادی‌ که محور خانواده هستند به سکته مبتلا شوند، فاجعه ای برای خانواده‌اش خواهد بود.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: با کار هدفمند بهداشتی در کنترل بیماریهای غیر واگیر می توان عمر و امید به زندگی را در کشور به 80 سال رساند.

ملک زاده همچنین گفت: با توجه به اینکه 80 درصد از جمعیت کشور در روستاها سکونت دارند مطالعات در زمینه های مختلف پزشکی در 342 روستا در حال انجام است.

مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر در رفسنجان راه اندازی شود

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به لزوم راه اندازی مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر در رفسنجان اشاره کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می تواند با حمایت وزارت بهداشت و استفاده از سه درصد از بودجه های دانشگاه، مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر را تشکیل دهد.

وی با اشاره به راه اندازی این مرکز در استان گلستان، تصریح کرد: می‌ توان از تجربیات این استان استفاده کرد ضمن آنکه تیمی از گلستان نیز به رفسنجان اعزام خواهیم کرد تا در این مرکز مطالعات و تحقیقات بر روی بیماریهای کبدی و گوارشی، بالینی و روانپزشکی صورت گیرد.

این مسئول ادامه داد: این تحقیقات در 50 دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور در حال انجام است اما در کنار این تحقیقات نیز باید اعتماد ریش سفیدان و مردم را جلب کرد تا به سلامتی خود اهمیت دهند.

کد خبر 2328809

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha