به گزارش خبرنگار مهر، در نخستین شماره این مجله، گفتارهایی از دکتر سهراب پور، عباس سلیمی نمین، فریدون مجلسی، صادق زیبا کلام، جمشید پژوهان ، محمد علی نجفی، جلال خوشچهره، سید احمد محیط طباطبایی، ابولحسن ریاضی، اسماعیل کهرم به همراه گفتگو با دکتر ناصر اقدمی رئیس مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان، فاطمه مقیمی کارآفرین نمونه جهان اسلام و برادران صفاریان پور آمده است.
سرمقاله ششمین شماره متوالی و نخستین شماره در دوره جدید ماهنامه سرآمد به قلم دكتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئيس بنياد ملي نخبگان، با عنوان « برای ماندن نخبگان چه باید کرد؟ » منتشر شده است.
در ابتدای این سرمقاله آمده است:«به گذشته می اندیشم به سال های دور دانشجویی، دغدغه هایی شبیه دلواپسی های دانشجویان ممتاز دانشگاه صنعتی شریف امروز.« بمانیم یا برویم؟» این سوال مشترک دو نسل دیروز و امروز این دانشگاه است.»
دکتر ستای در ادامه سرمقاله با مقایسه امکاتات و پیشرفت های وضعیت گذشته و فعلی کشور خاطر نشان شده است: « اکنون بسیاری از زیرساخت ها در کشور تغییر کرده است بنیاد ملی نخبگان داریم.معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داریم. طرح ها و لوایح بسیاری در حوزه علم و فناوری تصویب و ابلاغ شده است.راس نظام نگاه ویژه به پیشرفت علم در کشور دارد و اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی فناوری در حال فرهنگ شدن است.شرکت های دانش بینان در حال توسعه اند.»
وی همچنین خاطرنشان کرده است:« از حدود 8 ماه پیش که مسوولیت بنیاد نخبگان را بر عهده گرفتم تلاش بر این بود تا برای بنیاد ملی نخبگان تعریف و جایگاهی برای فضای معاونت علمی مشخص شود. با این کار دامنه شناسایی نخبگان در آیین نامه های جدید گسترش می یاید و شمول مختصات این جامعه وسیع تر می شود. از این پس تمرکز ما بر روی توانمندسازی نخبگان و استعدادهای برتر خواهد بود.»
همچنین در این شماره مجله گفتگویی با دکتر غلامحسين مقدم حيدري، نويسنده کتاب «قياس ناپذيري پارادايمهاي علمي» منتشر شده است. وی در این گفتگو عنوان می کند که اين کتاب را براي آن دسته از خوانندگان عمومي نوشته ام که مدرک ليسانس دارند. مثال هاي من در اين کتاب اغلب از رشته فيزيک است، بنابراين خواننده ايده آل کسي است که علوم پايه را در حد ليسانس مي داند. خود کتاب «ساختار انقلاب هاي علمي» نيز که مهم ترين اثر توماس کوهن است، بيشتر مثال هايي در حوزه فيزيک، شيمي و نجوم دارد.
وی در این گفتگو به وضعیت رشته فلسفه علم در دانشگاهها نیز اشاره کرده و گفته است به طور کلي الان دانشگاه هاي زيادي نداريم که رشته فلسفه علم را تدريس کنند. اغلب آن ها هم فاقد هيئت علمي هستند که در اين رشته تحصيل کرده باشند. غير از پژوهشگاه علوم انساني که من هم آن جا تدريس مي کنم که هيئت علمي آن همگي در رشته مرتبط تحصيل کرده اند. متاسفانه اغلب کتاب هايي هم که ترجمه شده است، کيفيت چندان بالايي ندارند. از نظر منابع درسي مي توان گفت که حوزه فقيري است. چون حوزه جديدي است، چندان کسي تمايلي ندارد که به آن ورود کند.
نظر شما