دکتر کامران باقری لنکرانی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: امروزه رفتارهای نادرست غذایی و کم تحرکی عامل است که در بین افراد شیوع پیدا کرده وآنان بدون اینکه اطلاع داشته باشند به بیماری کبد چرب دچار می شوند و در نهایت به بیماری های قلبی، عروقی و سرطان مبتلا خواهند شد.
به عقیده این عضو هیئت علمی دانشگاه، بیشترین بیمارانی که از بیماری قلبی و عروقی رنج می برند که در نهایت منجر به فوت آنان می شود، در ابتدا بیماری کبد چرب داشته اند که در طولانی مدت به مرض قلبی و عروقی منجر شده است.
دکتر لنکرانی مهم ترین راه حل تشخیص این بیماری را آزمایش و نمونه برداری عنوان کرد و از افراد خواست که از خوردن نوشابه و غذاهای چرب و نیز کم تحرکی پرهیز کنند ودر وعده های غذایی دقت بیشتری داشته باشند.
رئیس مرکز سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه سخنان خود، به روز جهانی هپاتیت که در روز 6 مرداد برگزار خواهد شد، اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امروزه شیوع هپاتیت «بی» با واکسیانسیون کردن افراد و نیز گروه های پرخطر، کاهش پیدا کرده و به سمتی پیش رفته ایم که جزو کشورهایی توسعه یافته در کاهش این بیماری به شمار می رویم.
لنکرانی ادامه داد: امروزه بیماران هپاتیت "بی" افرادی هستند که از سابق با این بیماری دست و پنجه نرم کرده اند و نیز بیمارانی هستند که پیوند کبد انجام داده و یا بیماری کبدی دارند و یا افرادی هستند که رفتارهای پر خطر خارج از خانه داشته اند.
رئیس مرکز سلامت افزود: علت دیگر شیوع این بیماری حجامت، خالکوبی، سوراخ کردن بدن است که تمامی آنها غیر بهداشتی انجام می شود و همچنین معتادینی که از سرنگ آلوده استفاده می کنند که به طبع نگرانی در این زمینه بیشتر است زیرا انتظار می رود در آینده نزدیک افزایش شمار بیماران بیشتر از پیش بشود.
نظر شما