به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسن عاملی شامگاه روز جمعه در مراسم شب قدر در مصلی شهر اردبیل افزود: زمانی که بشر در تمدن حاضر نبود حضرت علی (ع) منشور حقوقی را به بشر معرفی کرده است که باید بند بند آن را مطالعه و به جامعه معرفی کرد.
وی با بیان اینکه ما در اعلام سیره حقوقی و عاطفی شخصیت امام علی (ع) ظلم کرده ایم، تصریح کرد: تمامی صفات و اسماء خداوند در آن حضرت پیاده شده است و طعم آن را زمانی می چشیم که سیره اش را مطالعه و اجرا کنیم.
امام جمعه اردبیل با شمردن برخی از حقوق از دیدگاه علی (ع) حق حیات را نخستین حقوق هر فرد عنوان کرد و افزود: امیر المومنین (ع) می فرمایند اگر من از دنیا رفتم نباید به خاطر من قتل عام به راه انداخته شود همه حق حیات دارند در مقابل مردن یک نفر تنها یک نفر کشته خواهد شد چرا که ما حق دادرسی عادلانه را برای بشر تدوین کرده ایم.
وی عنوان کرد: امروز آنهایی که شعار حق حیات می دهند در حالیکه دنیا را به آتش کشانده اند بدانند که شخصیتی چون علی (ع) بعد از اتمام هر جنگی به خاطر ریخته شدن خون دشمنانش گریه می کرد و یا آنقدر جنگ را به تاخیر می انداخت تا راه گریزی به طرف مقابل بدهد تا مبادا خون کسی ریخته شود.
عاملی با بیان اینکه دنیا در کجا شخصیت با عظمتی چون علی (ع) را سراغ دارد، افزود: حق دیگری که آن حضرت تاکیدش را دارد روی کار آمدن افراد شایسته و استفاده از کارگزاران متعهد در مرکز تصمیم گیری است و آن حضرت در برابر این حق مسلم ملت شهید شد.
وی تصریح کرد: حق نظارت و اطلاع از کار حاکم موردی دیگری است که باید توجه ویژه ای به آن داشت ملت باید بداند والی چه می کند و حاکم حق ندارد مخفی کار کند باید دور از حجاب کار کرده و فاصله نزدیک با مردم داشته باشد.
به گفته نمانیده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری در نظام حقوقی حضرت علی (ع) مظلوم مظالمش را باید بدون واهمه بیان کند و والی باید با ایجاد فضای امن و بدون پلیس با قاطعیت در استیفای حق تلاش کند.
امام جمعه اردبیل افزود: از نظر آن حضرت تمام انسانها حق حریت دارند و نباید با بندگی مدرن آنها را در مقابل عمل انجام گرفته قرار داد در جامعه علی (ع) همه انسانها در بیعت کردن آزاد هستند در حالیکه امروز به دلیل رای ندادن یک سرمایه گذار او را طرد می کنند و چرخه اقتصاد فدای خودخواهی و غرور سودجویان می شود.
عاملی با بیان اینکه علی (ع) حکومت را حق مردم می داند، عنوان کرد: تمام مردم از هر نژاد و مذهب و طایفه حق عدالت اجتماعی دارند و هیچ کس حق ضایع کردن آن را ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه های کشور در ادامه به حق در قبال متهم و زندانی در حقوق امام علی (ع) اشاره کرد و افزود: قاضی حق برخورد ناشایسته با متهم و بلند کردن صدای خود در محکمه را ندارد و با زندانی باید با احسان و عطوفت رفتار شود.
عاملی به مطالعه نهج البلاغه تاکید کرد و افزود: با ضربت خوردن امام علی (ع) در اصل بشریت ضربه خورد و علم و شرف بشر به شهادت رسید پس با مطالعه یادگار ارزشمند این عالم حداقل دستورات حقوقی اش را اجرا کنیم.
نظر شما