دانشيار در گفت وگو با خبرنگار پارلماني "مهر"، با بيان اين مطلب افزود: انگليس، آلمان و فرانسه بايد از ليست كشورهايي كه رابطه اقتصادي با ايران دارند، در دولت آينده حذف شوند.
وي خاطرنشان كرد: در مقابل مي توان سطح روابط اقتصادي را با كشورهاي ديگري كه رابطه صادقانه و برابر دارند، گسترش داد و اين اقدام تنبيه محترمانه اي است براي كشورهايي كه عليرغم داشتن رابطه اقتصادي بالا با ايران در روابط سياسي از پشت خنجر مي زنند.
رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اعتراض به عملكرد هند در اجلاس اخير شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: از جمله كشورهايي كه بايد در ليست تنبيه قرار بگيرد، هند است.
وي با اشاره به قرارداد صدور گاز به هند اظهار داشت: عليرغم انعقاد اين قرارداد، هند در اجلاس شوراي حكام مطابق خواست آمريكا عمل كرد و اين اقدام بايد تلافي شود.
اين نماينده مجلس افزود: براي كاهش روابط اقتصادي با انگليس ، آلمان و فرانسه بايد بررسي كنيم كه چه كالاهايي را به ايران صادر مي كنند و آنگاه از كشورهاي ديگر كه توليدكننده اين كالاها هستند، آنها را وارد كنيم.
دانشيار به مسئولان دولت جديد توصيه كرد كه قراردادهاي جديد خريد كالا از خارج از كشور را با كشورهاي به جز انگليس، آلمان، فرانسه و هند منعقد كنند.
نماينده ماهشهر افزود: علاوه بر كاهش سطح روابط اقتصادي مي توان در برخي مجامع و شوراها در جاهايي كه منافع ملي ما اقتضا مي كند، با اين سه كشور اروپايي مخالفت كنيم و به آنان راي ندهيم.
رئيس كميسيون انرژي مجلس در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اجلاس اخير شوراي حكام و طرح تعليق اجراي پروتكل الحاقي در مجلس شوراي اسلامي گفت: چند سناريو را مي توان براي برخورد با اين موضوع پيش بيني كرد، يكي اينكه كوتاه بيائيم و غني سازي را براي هميشه تعليق كنيم كه با مخالفت مردم مواجه خواهيم شد، ديگر اينكه غني سازي را ادامه دهيم و تعليق را لغو نمائيم و تا آخر پاي آن بايستيم و در NPT هم باقي بمانيم و گفت وگوها را هم ادامه دهيم.
دانشيار خاطرنشان كرد: در اين صورت، اروپايي ها پرونده ما را به شوراي امنيت مي فرستند و آنگاه شوراي امنيت ايران را ملزم مي كند كه تعليق انجام شود، در آنصورت ما به دستور شوراي امنيت تعليق را انجام داده ايم نه آمريكا و اروپا.
وي افزود: سناريوي ديگر كه مجلس نيز به دنبال آن است، اين است كه از پروتكل الحاقي خارج شويم و غني سازي را نيز آغاز مي كنيم و مذاكره را نيز ادامه مي دهيم و با آژانس هم همكاري لازم را خواهيم داشت.
اين نماينده مجلس تصريح كرد: به نظر مي رسد اين راه آخر، بهترين و موثرترين راه براي حفظ منافع و حق مسلم ملت ايران در دستيابي به انرژي هسته اي است.
دانشيار در پايان گفت: خروج از NPT و قطع مذاكرات آخرين راه حل است كه اگر نياز باشد مي تواند در دستور كار قرار گيرد.
نظر شما