به گزارش خبرنگار مهر، پرداخت زکات فطریه یکی از واجباتی است که مسلمانان پس از یک ماه بندگی برای خداوند موظف به پرداخت آن هستند و در این میان کمیته امداد امام خمینی(ره) در محوریت جمع آوری این مبالغ و صرف آن برای نیازمندان قرار دارد.
حسین دشتی با اشاره به فتاوای مراجع معزز تقلید در اولویت هزینه کرد زکات فطریه برای فقرا و نیازمندان جامعه گفت: بر همین اساس با مصوبه شورای مرکزی زکات کشور و دبیرخانه شورای زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) وجوهات زکات فطریه تحت هیچ عنوانی مجاز به مصرف در پروژهای عمرانی نبوده و صرفا می بایست صرف امور نیازمندان شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان در ادامه از برنامه ریزی های صورت گرفته برای تخصیص وجوه زکات فطریه شهرستان ها به مناطق محروم همان شهرستان خبر داد و تصریح کرد: زکات فطریه جمع آوری شده به امر درمان بیماران بستری در منزل، تهیه جهیزیه و تحصیل محرومان و نیازمندان جامعه اختصاص می یابد و بر همین اساس امسال 40 هزار نیازمند از جمله ایتام، بیماران خاص بستری در منزل، دانش آموزان و دانشجویان، نوعروسان و سایر خانواده های نیازمند شناسائی شده است.
وی افزود: در سال گذشته هفت میلیارد و 600 میلیون ریال زکات فطره در استان جمع آوری شد و امسال نیز تمام پایگاه های این نهاد در مصلاها و مساجد آماده جمع آوری وجوهات زکات فطریه مردم متدین استان آذربایجان شرقی هستند.
دشتی از توزیع 271 صندوق جمع آوری زکات میان موسسات خیریه دارای مجوز استان در سال گذشته خبر داد و خاطر نشان شد: کمیته امداد آذربایجان شرقی برای کاهش فقر و حل مشکلات نیازمندان و مددجویان تحت پوشش دست همکاری و تعامل به سوی موسسات خیریه دراز می کند چرا که بیش از 60 درصد نیازمندان دریافت زکات فطره خانواده های بی سرپرست هستند.
وی مراکز نیکوکاری مساجد را محوریت برنامه های کمیته امداد استان در ماه مبارک رمضان اعلام و تصریح کرد: برپائی بازارچه خیریه رمضان، اطعام و ارائه سفره های افطاری در مساجد، ثبت نام از حامیان ایتام نیازمند و دریافت جیره خشک، کفارات و زکات فطریه از برنامه های این نهاد در ماه مبارک رمضان بوده است.
هزینه کرد زکات فطریه به وسیله مساجد و مراکز نیکوکاری محلات
حجت الاسلام قاسم محمدزاده با اشاره به جمع آوری زکات فطره با مدیریت گسترده و یکپارچه دبیرخانه زکات استان گفت: مبالغ این زکات از طریق مساجد، ادارات، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و موسسات خیریه به هزینه کرد نیازمندان و محرومین می رسد.
مسئول ستاد زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجانشرقی ادامه داد: ستاد زکات امسال رویکرد جدیدی در پرداخت زکات به نیازمندان در نظر گرفته است و محلات و مساجد استان و نمایندگی کمیته امداد در محلات با محوریت اعتماد سازی و فوریت پرداخت زکات به ارائه خدمات می پردازند.
وی اظهار داشت: صندوق های حاوی زکات فطره در مساجد هر محل با نظارت باز شده و مورد شمارش قرار می گیرند و بر اساس حکم مراجع تقلید با فوریت و قبل از نماز ظهر در اختیار نیازمندان که لیست آن ها ازقبل تعیین شده است، قرار می گیرد.
محمدزاده افزود: در سال های گذشته زکات ها در محل ستاد جمع شده و به وسیله این ستاد به دست نیازمندان می رسید که این امر سبب تاخیری در پرداخت این مبالغ می شد اما امسال مساجد محلات تحت نظارت کمیته امداد، خود اقدام به شمارش پول های زکات کرده و بر اساس اولویت به نیازمندانی که لیستشان قبلا تهیه شده است، تعلق می گیرد.
وی با اشاره به تهیه لیست نیازمندان به وسیله مراکز نیکوکاری گفت: امسال برای اولین بار زکات فطره به شکل یکپارچه با حکم و ارم دبیرخانه شورای زکات استان جمع آوری می شود که در این میان موسسات خیریه با تعیین فرمانداران و کمیته امداد شهرستان ها تعیین می شوند و لیست خروجی از این موسسات خواهد بود.
وی ادامه داد: زکات فطره به هیچ وجه در جهت پروژه های عام المنفعه صرف نمی شود و صرفا مخصوص فقرا و محرومین است و مردم ازین بابت احساس نگرانی نکنند.
مسئول ستاد زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ادامه داد: سال گذشته 760 میلیون تومان زکات فطریه به دبیرخانه شورای زکات ارسال شده بود اما امسال زکات جمع آوری شده توسط خود مساجد و بر اساس لیست از قبل تهیه شده نیازمندان هزینه می شود.
وی افزود: امسال پیش بینی می کنیم دو و نیم میلیارد تومان زکات در استان جمع آوری شود که از طریق خود موسسات و بهزیستی هزینه و به نیازمندان تعلق می گیرد، همچنین دو هزار و 150 روستا اماده برای جمع آوری زکات فطره هستند که مبالغ زکات در خود روستاهای محل جمع آوری، هزینه می شود.
فعالیت 40 مرکز نیکوکاری در آذربایجان شرقی
نجف نجفی در این خصوص اظهار داشت: امسال به منظور استفاده از ظرفیت های مردمی در احیا و مدیریت مراکز نیکوکاری، کار هزینه زکات ها به عهده این مراکز گذاشته شده است تا ظرفیت های اجتماعی و حلقه های ارتباطی فعال شوند ومراکز مردم نهاد خود در کار تصمیم گیری، دخالت و مشارکت داشته باشند.
رئیس امور مشارکت ها و شبکه های مردمی کمیته امداد استان ادامه داد: هم اکنون در کل استان 40 مرکز نیکوکاری فعالیت می کنند که تصمیم داریم تعداد این مراکز را تا پایان سال جاری به 100 مرکز برسانیم زیرا این مراکز بهترین مکان ها برای رفع مشکلات محلات مختلف هستند.
وی افزود: به ازای هر 10 تا 20 هزار نفر باید مرکز نیکوکاری ایجاد شود تا مشکلات در محلات تبدیل به معضل نشوند و با محویت مساجد و روحانیون مستقر در این مساجد به خوبی حل شوند.
نجفی با اشاره به اهمیت این مراکز گفت: مراکز نیکوکاری در پی ارائه خدمات به فقرا بوده و همچنین باید محل تجمیع و پاتوق خیران باشد و کارهای عام المنفعه و مردمی باید در این مراکز تجمیع شده و مدیریت شوند به همین خاطر از مردم نیز انتظار داریم در این امر پیشقدم شده و همکاری لازم را با این سازمان ها داشته باشند.
وی ادامه داد:مسئولان نیز باید در جهت شناساندن این مراکز به مردم بکوشند و منابع مورد نیاز به ویژه منابع مالی و مهارتی را برای ادامه حیات این مراکز فراهم کنند.
رئیس امور مشارکت ها و شبکه های مردمی کمیته امداد استان افزود: در ماه مبارک رمضان استقبال خوبی از این مراکز به عمل آمده است که این همکاری ها در بحث جمع آوری زکات فطریه به بیشترین مقدار خود می رسد زیرا تمامی زکات فطریه به این مراکز داده می شود تا برای نیازمندان همان محل و در صورت مازاد برای سایر مراکز صرف شود.
وی با اشاره به برخی از فعالیت های این مراکز گفت: جذب حامی برای ایتام، کمک به بیماران صعب العلاج، اطعام نیازمندان، تامین جهیزیه و امور آموزشی برای خانواده های نیازمند از جمله فعالیت های این مراکز است.
..............................................
گزارش: فائزه زنجانی
نظر شما