۸ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۴۴

ورود بی سابقه گردشگر به اردبیل/ ترافیک سنگین در محورهای استان

ورود بی سابقه گردشگر به اردبیل/ ترافیک سنگین در محورهای استان

اردبیل – خبرگزاری مهر: با آغاز دور دوم سفرهای تابستانی بویژه تعطیلات چهار روزه ایام عید فطر، ورود گردشگران به اردبیل به عنوان یکی از شش استان قطب گردشگری کشور با افزایش بی سابقه ای مواجه بوده و هم اکنون بسیاری از شهرهای این استان با سیل گردشگران مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، اردبیل با دارا بودن شریط اقلیمی، طبیعی و جاذبه های طبیعی و گردشگری یکی از مهمترین مقصد گردشگران داخلی بوده و همواره در تعطیلات نوروزی و نیز تابستانی بویژه در تعطیلات طولانی با سیل گردشگران علاقمند از اقصی نقاط کشور روبرو می شود.

در این میان با وجود اینکه سرعین به عنوان شهر گردشگری کشور همواره در صدر سفرهای صورت گرفته به این استان قرار داشته اما طی سال های اخیر به دلیل توسعه امکانات و نیز تغییر سلایق گردشگران سایر شهرستان های این استان نیز با برخورداری از شرایط لازم برای جذب گردشگر با تراکم مسافران روبرو بوده است.

چنانچه فرصت چهار روزه تعطیلات ایام عید فطر بویژه رکود سفرها در ایام ماه رمضان و آغاز دور دوم سفرهای تابستانی از روز دوشنبه موجب رونق گردشگری در سطح این استان شده و هم اکنون بیشتر شهرهای اردبیل با تراکم بی سابقه گردشگران روبرو شده است.

سرعین پذیرای بیشترین مسافر/ توزیع گردشگری در سایر شهرها

بیشترین ورود گردشگران همانند سایر فصول سال و ایام ویژه از سرعین گزارش می شود، محورهای ارتباطی از سمت اردبیل به این شهرستان از جمله سه راهی سرعین و جاده ارجستان در حال حاضر با ترافیک سنگین مواجه بوده ضمن اینکه ترافیک در داخل محدوده شهری سرعین نیز سنگین اعلام می شود.

این شهر پنج هزار نفری با دارا بودن چشمه های آبگرم با ویژگی های درمانی و تفریحی و نیز به دلیل شرایط مناسب اقلیمی به خصوص در دو روز گذشته که با هشت درجه خنک ترین شهر کشور گزارش شده است، به مناسب ترین سفر گردشگران داخلی تبدیل شده و گزارش های غیر رسمی از ورود بالغ بر یک میلیون گردشگر به این شهر خبر می دهند.

بگونه ای که مجموع مراکز اقامتی نظیر هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و خانه های استیجاری این شهرستان که 80 درصد مراکز اقامتی استان را شامل می شود، کاملا رزرو شده و هیچ جای خالی دیده نمی شود و بسیاری از مسافران ورودی مجبور به استفاده از چادر یا اقامت در منازل مسکونی غیرمجوزدار و حتی خودروها شده اند.

اقامت 600 هزار تومانی برای یک شب

افزایش گردشگران در این شهرستان طی دو روز گذشته باعث برخی سوءاستفاده هایی نیز شده و برخی مردم این شهرستان منازل مسکونی خود را به قیمت سرسام آور که گفته شده تا سقف 600 هزار تومان برای یک شب بوده، در اختیار گردشگران قرار می دهند. برخی از گردشگران نیز به دلیل عدم اسکان مناسب این شهر توریستی را ترک گفته اند.

علاوه بر این تاثیر ورود گردشگران به این شهرستان باعث ترافیک محور شهرستان نیر به اردبیل به خصوص از سه راهی سرعین به سمت اردبیل شده و مسافران ورودی به مرکز استان شب گذشته از هفت کیلومتر مانده به اردبیل با ترافیک سنگینی مواجه بودند.

تراکم گردشگران در مرکز استان نیز تاکنون غیرقابل انتظار بوده و هزاران گردشگر در مراکز اقامتی و گردشگری این شهرستان اسکان یافته اند، تجمع مسافران دیشب در دمای هشت تا 10 درجه در پارک ها، بوستان ها و مراکز تفریحی و گردشگری و در داخل چادر و یا خودرو بی سابقه بود.

در این میان محورهای اردبیل - سرعین و اردبیل – آستارا پرتردد ترین محورهای استان طی دو روز گذشته بوده و علاوه بر این محور اردبیل – سراب، خلخال – اردبیل و... نیز جزو محورهای پرتردد بوده است. ضمن اینکه در این مدت کم تراکم ترین محور، راه ارتباطی اردبیل به مغان گزارش شده است.

امکانات حوزه گردشگری پاسخگو نشد

البته ورود و تراکم بی سابقه گردشگران در این استان که همچنان با توجه به اعلام شرایط جوی و تداوم خنکی هوا ادامه دارد، از ظرفیت استان و امکانات موجود در این بخش خارج بوده و هم اکنون خدمات رسانی برای این تعداد مسافر بویژه در زمینه اسکان با مشکلاتی همراه بوده است.

این مشکل که پررنگ تر از گذشته به چشم می خورد مورد تائید مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل بوده و وی تاکید دارد که خدمات رسانی بویژه در زمینه اسکان برای این تعداد مسافر از توان استان و امکانات موجود خارج است.

یحیی نقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر جاذبه های گردشگری و تفریحی، رکود سفرها در ماه رمضان، آغاز فاز دوم سفرهای تابستانی، تفاوت اقلیم استان با سایر مناطق کشور، خنکی بی سابقه هوا در این فصل سال در اردبیل و گرمی بی سابقه در سایر استان ها، طولانی بودن تعطیلات رسمی در این ایام و... از مهمترین دلایل ورود کم سابقه گردشگران به این استان عنوان کرد.

وی اضافه کرد: طی دو روز گذشته سیل سفرها به این استان سرازیر شده بطوریکه در برخی مناطق با مشکلاتی نظیر ترافیک، تردد، کمبود مراکز اقامتی رسمی و... مواجه بوده ایم.

تشدید نظارتها و مبارزه جدی به سودجویان

مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به آمادگی دستگاه های مرتبط قبل از آغاز سفرها و شرایط مناسب کنونی برای خدمات رسانی یادآور شد: با ورود بی سابقه گردشگران و کمبود مراکز اقامتی، طی هماهنگی های بعمل آمده در حال حاضر بسیاری از مدارس، مساجد بین راهی و داخل شهری، سالن های ورزشی و امکانات ادارات در استان سامادهی شده تا در صورت نیاز مسافران بتوانند از آن استفاده کنند.

وی از تشدید نظارت بر حوزه های گردشگری با تشکیل ستادهای مشترک با سایر دستگا های ذیربط خبر داد و این نظارت ها با حضور نمایندگان میراث فرهنگی، سازمان بازرگانی و بهداشت و در سه محور نرخ خدمات، کیفیت و بهداشت صورت می گیرد.

با این وجود به نظر می رسد که به دلیل سیل ورود گردشگران به شهرهای این استان، هم اکنون مشکلاتی در زمینه های مختلف که به طبع آن نارضایتی را در بین گردشگران موجب می شود، دیده شده که نیازمند ورود جدی و دقیق دستگاه های مرتبط با ستاد خدمات سفر استان است.

ساماندهی 214 مرکز اقامتی در اردبیل جوابگو نشد

سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی استان اردبیل نیز در گفتگو با مهر و با اشاره به مشکل اقامتی گردشگران ورودی به این استان، از فعال سازی بیش از 214 مرکز اقامتی در این استان برای موج دوم سفرهای تابستانی خبر داد.

قادر تقی زاده با بیان اینکه از این تعداد 28 هتل، 81 هتل آپارتمان و 100 مهمانپذیر، سه کمپینگ و دو پانسیون در استان پذیرای مسافران خواهد بود، یادآور شد: در حال حاضر سه درصد هتل ها، 14درصد هتل آپارتمان ها و هشت درصد مهمانپذیرهای کشور در استان اردبیل قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه این استان هفت درصد مراکز اقامتی و شش درصد تخت مراکز مذکور را به خود اختصاص داده است، تاکید کرد: در کنار این مراکز اقامتی ستاد اسکان فرهنگیان نیز با تعداد 20 پایگاه، 110 مدرسه و 938 کلاس و دو خانه معلم پذیرای گردشگران است.

سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی استان پیش از این اعلام کرده بود که استان اردبیل به عنوان یکی از مقاصد اصلی سفرهای تابستانی در بخش مراکز اقامتی، مراکز پذیرایی بین راهی و آب درمانی آماده خدمات رسانی به گردشگران خواهد بود.

وی با اشاره به هماهنگی های لازم در ستاد اجرایی خدمات سفر با محوریت سفرهای تابستان و با حضور دستگاه‌های عضو ستاد و بخش خصوصی جهت استقبال مناسب از گردشگران یادآور شده بود که در این ستاد 22 دستگاه در قالب 9 کمیته عضویت دارند.

تقی زاده همچنین با اشاره به نظارت شبانه روزی اکیپ های مشترک کمیته نظارت ستاد اجرایی خدمات سفر از مراکز اقامتی و پذیرایی عنوان کرده بود که برخورد با متخلفان به ویژه در زمینه نرخ مراکز اقامتی و پذیرایی به شدت کنترل می شود. نکته ای که گردشگران امروز خلاف آن را بیان می کنند و از اعلام نرخ های سرسام آور از سوی مراکز اقامتی خصوصی خبر می دهند.

این مشکلات نشان می دهد که این استان در حوزه گردشگری نیازمند نگاه ملی برای توسعه بیش از پیش بوده و فعالیت های مقطعی و بدون برنامه ریزی و یا برنامه ریزی محلی و شهرستانی پاسخگوی نیازهای آن نیست، چنانچه مشکلات کنونی در زمینه اسکان گردشگران و خدمات ارائه شده در اکثر شهرهای استان بویژه سرعین و مرکز استان به آن اشاره دارد.

.................................

محمد میرزایی ناطق

کد خبر 2340609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha