به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این جلسه و قبل از آغاز نشست رسول صادقی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی با اشاره به این مطلب که حجت الله ایوبی شخصا پیگیر مساله پیش آمده برای ثریا حکمت بازیگر سینما است، گفت: با توجه به مشکلی که برای ثریا حکمت بازیگر سینما و تلویزیون ایران پیش آمده، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی شخصا برای حل مشکل وی پیش قدم شده است.
وی افزود: اما مساله این است که مجموع این امور به خانه سینما مربوط می شود و خانه سینما از این پس باید پیگیر مسائلی از این دست باشد با این توجه که بودجه تامین هزینه هایی از این دست به عهده سازمان سینمایی است.
پس از پایان صحبت های مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی، مجید مسچی مدیرعامل موسسه «سینماشهر» درباره روند دیجیتال شدن مجموعه سالنهای سینما در کشور گفت: تبدیل فیلم های 35 به دیجیتال از جمله فعالیت هایی است که در 2 سال اخیر در حال انجام بود و خوشبختانه امروزه به طور کامل به انجام رسیده و مجموع سالن ها در کشور مجهز به سیستم دیجیتال هستند.
وی ادامه داد: دیجیتال شدن سالن های سینما باعث صرفه جویی در مواد خام نگاتیو شده است به این معنی که سالیانه 2 میلیون دلار هزینه صرف مواد خام و کپی فیلم ها می شد، اما اکنون مجموع این هزینه ها از بین رفته است. ضمن اینکه مجموع هزینه های مجهز شدن سالن های سینما در تمام نقاط کشور به عهده سازمان سینمایی و موسسه «سینماشهر» با عنوان مجری مجموع سالن ها را تجهیز کرده، بنابراین هیچ پولی از صاحبان سینما دریافت نشد.
مدیرعامل موسسه «سینماشهر» متذکر شد: دیجیتال شدن سینماهای کشور، عدالت در اکران و توزیع مناسب سرمایه فیلمساز در تهران، کلانشهرهای ایران و نقاط کوچک در شهرستان ها را فراهم کرده و از سوی دیگر از جهت اقتصادی آورده قابل توجهی برای سینمای ایران داشته است.
مسچی در ادامه متذکر شد: همچنان این آمادگی از سوی سازمان سینمایی با موسسه سینماشهر برای تجهیز کردن سالن های سینما در شهرهای کوچک وجود دارد. در حال حاضر 65 درصد از سالن های سینما مجهز به این سیستم هستند.
مدیرعامل موسسه «سینماشهر» با اشاره به پخش و اکران فیلم ها گفت: مطابق سالیان گذشته بخشی از اکران فیلم ها به عهده موسسه «سینماشهر» بوده و امسال فعالیت تازه ای را تحت عنوان حمایت از آماده سازی نسخه نمایش فیلم به این مجموعه اضافه کردیم.
وی با اشاره به این مطلب که دیجیتال شدن سالن های سینما، فعالیت استودیوهای فیلمسازی را تحت الشعاع قرار داده است، گفت: چندی پیش در اخبار خواندم که برخی از استودیوها در نتیجه دیجیتال شدن سینماها بیکار شدند که نمونه آن استودیو فیلمساز بود. اما واقعیت این است که ما نباید انتظار داشته باشیم مطابق زمان پیشرفت نکنیم، در همه دنیا سیستم کپی گرفتن از فیلم ها منسوخ شده و مجموعه سالن ها مجهز به سیستم دیجیتال هستند.
مسچی تأکید کرد: بنابراین استودیوهای فیلمسازی باید همگام با پیشرفت تکنولوژی پیش می آمدند تا با مشکل مواجه نمی شدند. به عنوان مثال برخی از استودیوها مانند استودیو «بدیع» از سال های پیش مجهز به سیستم دیجیتال شده بود، بنابراین با این تغییر مشکلی نداشت کمااینکه در بسیاری از موارد کمک حال سازمان سینمایی در بحث تجهیز سالن های سینما به سیستم دیجیتال بود.
مدیرعامل موسسه «سینماشهر» در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره تاخیر در افتتاح مجتمع سینمایی «کوروش» گفت: آن بخش از تجهیزات و ارائه امکانات که باید از طریق موسسه «سینماشهر» ارائه می شد، تامین شد اما مساله این است که مشکلاتی از این دست در روند ساخت پروژه های بزرگ ایجاد می شود و مجتمع سینمایی «کوروش» از این قاعده مستثنی نبود.
وی ادامه داد: اما تا آنجا که من اطلاع دارم مشکل تاخیر افتتاح مجتمع سینمایی «کوروش» به دلیل تجهیزات برق این مجتمع بوده به این معنی که قرار است یک خط برق، به طول 5 کیلومتر کابل کشیده شود که در این بخش دچار مشکلاتی شده اما واقعیت این است تا همین لحظه که با شما صحبت می کنم یک سوم از برق این مجموعه تامین شده است و امیدوارم با اکران «شهر موش ها» در نیمه دوم اکران های عید فطر؛ تجهیزات این مجتمع سینمایی کامل شود.
مسچی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا قرار نیست مجتمع هایی مانند مجتمع سینمایی «کوروش» در سایر نقاط شهر تهران ساخته شود؟ گفت: مجموعه مجتمع سینمایی «کوروش» با سرمایه ای حدود 500 میلیارد تومان ساخته شد و طبیعی است که دولت نمی تواند چنین هزینه ای را در نقاط مختلف تهران صرف کند. بنابراین بخش خصوصی در این زمینه باید پیش قدم شود که اگر این اتفاق بیفتد موسسه «سینماشهر» هم از جهت کارشناسی و هم از جهت تجهیز امکانات پشتیبانی خواهد کرد.
مدیرعامل موسسه «سینماشهر» افزود: به هر حال مجتمع سینمایی و تجاری «باران شرق» در اتوبان امام علی و «مگامال در اکباتان» در حال ساخت هستند.
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به فعال شدن طرح «سینماکارت» گفت: توافق های اداری برای اجرایی شدن طرح «سینماکارت» در مجموع سالن های تهران و کلانشهرهای ایران اجرایی شده است. این کارت ها برای سازمان های دولتی و کارکنان نهادها و ارگان های مختلف طراحی شدهاند، در واقع وجود این کارت ها تشویقی برای حضور مردم به سالن های سینما است.
مسچی یادآور شد: هر مبلغی که در سینما کارتها شارژ شده باشد 10 درصد سازمان سینمایی و 10 درصد بانک آینده به عنوان متولی اجرایی این طرح به مبلغ اضافه می کنند تا تشویقی باشد برای سینما رفتن توسط مردم. البته این طرح به درد مردم عادی نمیخورد؛ چراکه شارژ ماهانه «سینماکارت» به معنای بلوکه کردن پول است و این کار به صرف مردم عادی نیست.
نظر شما