به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیدتقی نوربخش در نخستین نشست برنامهریزی راهبردی مدیران سازمان تأمیناجتماعی ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: با ایجاد چنین ساختاری تمامی مدیران باید حداکثر توان خود را به کار گیرند و مشارکت در تدوین و تبیین برنامه راهبردی را وظیفه اصلی خود بدانند.
وی افزود: باتوجه به ضروریات و الزامات باید در زمان مشخصی به نقطه هدف برسیم و شاهد سازمانی باشیم که براساس اهداف و مأموریت عملیاتی مشخصی فعالیت میکند و نظارت نیز براساس معیارهای مشخصی انجام میشود.
نوربخش خاطرنشان کرد: با همت گروه برنامهریزی راهبردی به نقطهای رسیدیم که عملیات طراحی برنامهریزی راهبردی آغاز شده است.
وی افزود: مأموریتهای سازمان تأمیناجتماعی براساس شرایط درونی و بیرونی سازمان میتواند متغیر باشد، اما در سالهای گذشته مأموریت رسمی یا حتی غیررسمی سازمان نیز وجود نداشته است.
وی اظهار داشت: سند مأموریتی که برای سازمان تدوین میشود، باید با توجه به تمامی عوامل اثرگذار تدوین شود.
نوربخش با بیان اینکه ایجاد ساختار متناسب و عبور از مراحل بحرانی در سازمان کار بسیار مشکلی بود، افزود: در این فضا ورود به برنامه استراتژیک بسیار دشوار بود که حاصل این تلاشها و اقدامات، تغییر محسوس نگرشها نسبت به سازمان است.
وی با اشاره به اینکه آنچه به عنوان برنامه سازمان تدوین میشود، باید مبتنی بر برنامه بالادستی باشد، گفت: ابلاغ سیاستهای کلی از سوی مقام معظم رهبری در بخش درمان و اقتصادی از مهمترین برنامههای اجرایی کشور بوده است.
وی گفت: یکی از مهمترین اولویتهای سازمان تأمیناجتماعی تأثیرگذاری بر برنامه ششم توسعه است.
نوربخش از تدوینگران برنامه عملیاتی راهبردی، خواستار آسیبشناسی برنامههای قبلی سازمان تأمیناجتماعی شد و افزود: برنامههای قبلی مبتنی بر هدف نبوده و بدنه سازمان در طراحی این برنامهها دخیل نبودهاند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی خاطرنشان کرد: این سازمان در سه عرصه اصلی درمان، بیمه، درمان و اقتصادی فعالیت میکند و این سه بخش در کنار یکدیگر میتواند همافزایی ایجاد کند.
وی اظهار داشت: هرچند هریک از این سه بخش متأثر از مسائل مختلف برونسازمانی هستند، اما آنها را باید به عنوان یک کل واحد بنگریم که در تعامل باهم هستند.
نوربخش با اشاره به اینکه در تحلیل وضع موجود و برنامهریزی برای آینده باید به تجارب موجود مراجعه کنیم، گفت: در بخش بیمهای مکانیزم سازمان بینالنسلی است که دولتها تضمینکننده آن هستند.
وی افزود: در بخش سلامت نیز باید در مأموریت و اهداف سازمان نگاه صحیح داشته باشیم و برای نحوه خرید راهبردی خدمات و یا ارائه خدمات برنامهریزی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سرمایهگذاری و اقتصادی نیز سازمان فاقد برنامه راهبردی بوده و بیشتر تحتتأثیر فضای اقتصادی بوده است.
نوربخش افزود: بر این اساس باید سند اقتصادی در سازمان تهیه و با بخش بیمهای و درمانی نیز در ارتباط باشد و میزان نقدپذیری سرمایهگذاریها باید باتوجه به نیازهای سازمان در بخش بیمهای مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی اظهار داشت: با شروع کار مدیریت جدید در سازمان 6 کمیته راهبردی ایجاد شد که یکی از مهمترین آنها کمیته برنامهریزی برای تنظیم بودجه سال 93 بود و به دنبال آن در بخش بیمهای، درمانی، اداری مالی و اقتصادی نیز این کمیتهها شکل گرفت.
وی گفت: خوشبختانه امروز از شرایط بحرانی عبور کردهایم و تعادل منابع و مصارف به وجود آمده و سازمان به مأموریت اصلی خود بازگشته است.
نظر شما