وفات حضرت زينب كبري (س) :
بر اساس بسياري از روايات مشهور حضرت زينب كبري (س) در روز پنجم جمادي الاول سال 5 ه ق ديده به جهان گشودند. پدر بزرگوار آن حضرت ، علي ابن ابو طالب و مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه زهرا ، صديقه كبري (س) است . آن حضرت در مكتب اخلاص ، زهد ، شجاعت و ايثار پدر و مادر رشد يافت و در سال هاي بعد به عنوان يكي از موثر ترين زنان تاريخ بشري نام گرفت . حضرت زينب كبري (س) اوج ايثار و وفادري شان را در واقعه كربلا به منصه ظهور رساندند . آن حضرت در اين واقعه جانگداز بسياري از اعضاي خانواده خود را در راه و طريق حقانيت اسلام ناب محمدي به ميدان نبرد راهي كردند و در اين طريق به عنوان تجسم ايثار و فداكاري نام خود را در تاريخ اسلام حك نمودند . پس از واقعه خونبار كربلا نقش ايشان روند تازه تري يافت . آن حضرت در اين دوران ضمن حضور در كاروان اسراي كربلا در برابر حكام جور قرار گرفتند و به افشا گري ظلم و ستم وارد بر آل طه از سوي خاندان اميه پرداختند. آن حضرت در اين دوران سخت با حضور در كاخ برخي حكمرانان جور زمان مانند يزيد و ابن زياد ، با تاكيد برحقانيت طريق آل الله بر سخنان و تبليغات مسموم خاندان اميه درباره بني هاشم خط بطلان كشيدند .
حضرت زينب سلام الله عليها ، شيرزن دشت كربلا و ام المصائب سرانجام پس از عمري دفاع از طريق حقه ولايت و امامت در چنين روزي در سال 62 ه ق دار فاني را وداع گفتند . مرقد مطهر ايشان در سوريه قرار دارد و همه روزه پذيراي خيل كثيري از عاشقان خاندان عصمت و طهارت است .
روز سينما :
در زبان هاي اروپايي فيلم سينمايي را تصاوير متحرك نيز مي نامند . در سال هاي 1880 تا 1889 ميلادي آزمايش هايي براي به وجود آوردن تصوير متحرك با استفاده از عكس هاي متعدد انجام مي گرفت . برادران لومير در سال 1185 ميلادي نخستين فيلم را ساخته ودر معرض تماشاي عموم نهادند و چنين شد كه سينما شكل گرفت . در اواخر سال هاي دهه 1880 ميلادي ، دوربين هاي فيلم برداري هم اختراع شد كه از يك صحنه حركت يك رشته عكس هاي مجزا را بر روي يك حلقه فيلم ضبط مي كرد . اين دوربين سپس عكس ها را با همان سرعت به نمايش مي گذاشت و به اين ترتيب آن صحنه حركت را بازنمايي مي كرد . نخستين فيلم داستاني در سال 1903 ميلادي در آزمايشگاههاي اديسون ساخته شد. اين فيلم سرقت بزرگ در قطار نام داشت .
در بيست و هفتم مرداد 1279 ه ش در اوستاند بلژيك ، ميرزا ابراهيم خان عكاسباشي نيز دسته دوربين خود را چرخاند و سينما را وارد ايران كرد . او درسن چهارده سالگي به همراه پدرش به فرنگ رفت و به فراگرفتن فن عكاسي و گراور سازي پرداخت . در بازگشت به ايران او را نزد مظفرالدين ميرازي وليعهد فرستادند و چون در سال 1313 ه ق مظفر الدين شاه به سلطنت رسيد لقب عكاسباشي در بار را به او بخشيدند . مظفر الدين شاه در سال 1317 و 1318 ه ق نخستين سفر خود را به فرنگ آغاز كرد و ميرزا ابراهيم خان عكاسباشي را نيز با خود برد . او در همين زمان يعني در سال 1279 ه ش سينما را به ايران آورد .
به همين مناسبت در سال 1379 در ايران جشن يكصد مين سال سينماي ايران بر گزار شد و طي آن از برترين هاي سينماي كشور تجليل شد . همه ساله در چنين روزي انجمن منتقدان كشور طي جشني بهترين سينما گران هر سال را انتخاب مي كنند .
روز انقلاب مردم اتيوپي :
اتيوپي كشوري است در منطقه استوايي آفريقا ، بين سودان و سومالي كه مساحت آن دو سوم مساحت ايران است . نژاد مردم اين كشور سياه و سامي است واهالي آن به زبان محلي مختلف وزبان عربي نيز صحبت مي كنند . غالب آنان پيرو دين مسيحيت ار تدوكس و اسلام اند . حكومت اين كشور در بيست و يكم مارس سال 1975 ميلادي مشروطه سلطنتي بود كه با قيام نظاميان اين كشور به جمهوري تبد يل شد . نظاميان اتيوپي در سال 1974 با ساقط كردن رژيم استبدادي سنتي هايل سلاسي قدرت را به دست گرفتند . دولت جديد در صدد ايجاد اصلاحات ماركسيستي بود و اصولا به گروههاي شهري توجه خاصي نداشت . اين رژيم به دليل تمايلات اقتدار گرايانه و سركوبگرايانه در موارد زيادي نيز در مقابل گروههاي شهري قرارگفت .
تولد چارلز دادلي وارنر :
وارنر نويسنده بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1829 ميلادي به دنيا آمد . او روز نامه نگارنيز بود . پسر بودن ،عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد بن شان :
شان نقاش بزرگ آمريكايي در چنين روزي در سال 1898 ميلادي ديده به جهان گشود . او در آثار خود به طرز جالبي رئاليسم را با انتزاعي گري مي آميخت و همين امر با عث مي شد كه آثاروي تاحدودي بوي مسايل سياسي را به خود بگيرد . هنر هاي 1964 و نامه ها عناوين مهمترين آثار بصري اين نويسنده اند .
تولد استينس لاو لم :
لم نويسنده بر جسته لهستاني در چنين روزي در سال 1921 ميلادي ديده به جهان گشود . او بيشتر داستانهاي علمي - تخيلي مي نگاشت . سولاريس عنوان مهمترين اثر اين نويسنده مشهور است .
تولد ريچارد اچ هانت :
هانت مجسمه ساز بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1935 ميلادي ديده به جهان گشود . ساختار هرمي عنوان مهمترين اثر تجسمي اوست .
تولد آميلكار كابرال :
كابرال ، استقلال طلب معروف آفريقايي در چنين روزي در سال 1921 ميلادي ديده به جهان گشود . اويك حزب آفريقايي براي استقلال گينه ، راه اندازي كرد . وي به همراه آگوستينو نتو حركت آزادسازي آنگولا را تاسيس كرد.
نظر شما