عبدالمالک شنبه زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از یک هزار و 500 اثر تاریخی در استان ایلام وجود دارد که یک هزار و 300 اثر از این تعداد شناسایی شده و بیش از 760 اثر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
وی افزود: استان ایلام دارای آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی منحصر به فردی است که در ایام مختلف سال برای گردشگران جذاب و دیدنی است .555 از موارد بسیار مهم برای جذب گردشگران ایجاد زیرساختهای گردشگری در جاذبه های استان است که این مهم به طور جدی در میراث فرهنگی استان در حال پیگیری است تا زمینه ارائه خدمات بیشتر به گردشگران فراهم شود.
این مسئول بیان داشت: ایلام با پیشینه 11 هزار ساله دارای فرهنگ غنی تاریخی و تمدنی بسیار کهن است که ثبت آثار مهم تاریخی شناخته شده دیگر نشانگر اهمیت میراث فرهنگی این استان است و این استان به عنوان یک استان چهار فصل در انتظار گردشگران است و این کار نیازمند معرفی استان در سطح ملی است که در این بین رسانه های استان نقش مهم و حیاتی دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: این دستگاه اجرایی برای انجام فعالیتهای گسترده خود در حوزه های مختلف با مشکل ها و چالش های جدی و متعددی روبه رو است.
وی ادامه داد: باید شرایط ماندگاری بیشتر گردشگران و زائران در استان را فراهم کنیم تا از امکانات ایجاد شده برای رونق اشتغال و افزایش رفاه عمومی استفاده کنند و امیدواریم با جذب سرمایه گذاران جدید در حوزه گردشگری بتوان امکانات بسیار مناسبی نظیر مجتمع های تفریحی و توریستی و هتل برای جذب گردشگران فراهم کرد.
وی افزود: ظرفیتهای بسیار بالای گردشگری به خصوص در بخش طبیعی و وجود آثار تاریخی باعث شده این بخش مورد توجه دولت قرار گیرد و فعال کردن بخش گردشگری استان ایلام با استفاده از حمایتهای دولت و حضور سرمایه گذران می تواند منجر به رفع بیکاری در اکثر نقاط استان شود.
شنبه زاده گردشگری حوزه سلامت را از دیگر مزیت های ویژه استان برشمرد و افزود: طرح های توسعه ای حوزه گردشگری در تمامی بخش های استان دارای توجیه اقتصادی مناسب است و سرمایه گذاران با حضور در این استان می توانند خدمات گردشگری قابل توجهی ارائه کنند.
این مسئول بیان داشت: کسانی که در بخش گردشگری برای ساخت هتل، رستوران، مجتمع رفاهی و...راغب باشند دولت نیز با اعطای تسهیلات و وام به آنها کمک می کند.
وی بیان داشت: یکی از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی بحث بودجه پژوهشی است و باید این ردیف اعتباری برای استان لحاظ شود تا فعالیتهای حوزه پژوهشی میراث فرهنگی استان بعد از چند سال دوباره شروع شود.
شنبه زاده گفت: در حال حاضر شناسایی و کاوش باستان شناسی در بعضی از مناطق استان ایلام از جمله زرین آباد و چوار و همچنین ارتفاعات استان باقی مانده که نیازمند اعتبار است.
شنبه زاده با بیان اینکه در حوزه گردشگری با توجه به اینکه سودآوری طرح های گردشگری چون احداث تفرجگاه های خصوصی زمان بر است عنوان کرد: به همین علت بخش خصوصی رغبت کمتری برای سرمایه گذاری در استان دارد و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از مشکلات این سازمان است.
وی تأکید کرد: ایلام در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ظرفیت های کم نظیری در کشور برخوردار است که در صورت توسعه زیرساخت ها، سرمایه گذاری دولت و دادن مشوق های لازم سرمایه گذاری به بخش خصوصی می تواند هم در اشتغال جوانان بیکار ایلامی و هم در توسعه اقتصادی منطقه موثر عمل کند.
نظر شما