۲۲ شهریور ۱۳۸۲، ۱۱:۳۶

در گفت و گو ي مشروح با " مهر " مطرح شد

امين فقيري : خواستم به " شهيدان " اداي دين كنم

امين فقيري : خواستم به " شهيدان "  اداي دين كنم

با رمان جديدم " پلنگ هاي كوهستان " خواستم به شهيدان كه حق بزرگي بر گردن ما دارند ، اداي دين كنم.

" امين فقيري" ، نويسنده معاصر كشورمان ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت : نگارش اين رمان را با مساعدت فكري  بنياد شهيد انقلاب اسلامي و منابعي كه در اختيارم گذاشته شد ، به پايان رساندم و اميدوارم توانسته باشم در اين مسير ، قدمي بردارم.
وي با تاكيد بر لزوم بيان مجاهدات فرزندان اين مرز و بوم در دفاع از وطن براي نسل هاي جديد افزود : موضوع اين رمان به سال  1342 برمي گردد ، همان  زماني كه عده اي از عامه مردم  درمنطقه  فارس ، با حكومت استبدادي شاه مبارزه مي كردند  و نهايتا  توسط عوامل سركوب گر حكومت ، آسيب هايي جدي متوجه آنان شد.
فقيري در توصيف چگونه شكل گرفتن اين رمان گفت : در قالب يك  گروه ،  به بازديد منطقه رفتيم و من  از نزديك ، سرگذشت دردآلود و متحيركننده اين شهيدان  پاكباز را حس و لمس كردم ، اين تراژدي تلخ ، بيشتر مرا به ياد " جنگ آخرالزمان" ، نوشته " وارگاس يوسا " نويسنده پرويي در امريكاي لاتين انداخت.
اين نويسنده  نام آشنا در حوزه ادبيات داستاني داردكه آثار مختلفي از او در مطبوعات كشور ، منتشر شده است ، تصريح كرد : مدت ها بود كه علاقه داشتم كاري جدي براي شهيدان انجام بدهم و از آنجا كه پسرعمه و شاگردان خودم نيز به شهادت رسيده اند ، اين حس در وجود من ، نشانه هاي عميق تري يافته بود.
خالق آثاري  چون :  " مويه هاي منتشر " و " رقصندگان "  كه اخيرا به چاپ مجدد رسيده است ، از ناهماهنگي در سيستم توزيع كتاب در كشور انتقاد كرد و گفت :  ده ها تن از دوستان و علاقه مندان به ادبيات در شهر محل زندگي ام ، شيراز ، سراغ رمان تازه ام  ( پلنگ هاي كوهستان )  را مي گيرند ، اما متاسفانه كتابي در اختيار ندارم و حتي نسخه اي از اين اثر ، به كتاب فروشي هاي اين شهر  نرسيده است ، با وجودي كه مدت ها از انتشار آن گذشته است !
فقيري كه تا امروز ،  22 كتاب در كارنامه خود دارد و اولين قدم مكتوب خود را با نگارش داستان " دهكده پر ملال" برداشته است ، تصريح كرد : نويسندگان بعد از انقلاب ، به دليل كمبود تجربه نتوانستند آثار ممتازي در زمينه ادبيات پايداري ارائه كنند و اكنون در اين حوزه ، خلاء جدي وجود دارد.


متاسفانه  نويسندگان قديمي ما هم نتوانستند انتظار جامعه را نسبت به خود در آفرينش آثاري قوي با موضوع پايداري ،  برآورده سازند ، به استثناي چند نفر كه نسبت به ديگران ،  آثار قابل توجهي خلق كردند ، براي نمونه مي توانم به " شهريار مندني پور " اشاره كنم كه شخصا در صحنه هاي  جنگ حضور يافت و رمان زيباي " دل و دلدادگي " را نوشت

اين نويسنده در ادامه صحبت هاي خود گفت : سالهاي پايداري در ايران  به دو مقطع ،  قابل تقسيم است ، مقطع اول ، از سال 1340 تا سال 1347 است ، يعني همان سالهايي كه " جلال آل احمد " و " احمد محمود " با نوشته هايي رئال و اجتماعي  ، اظهار وجود مي كردند و در اين زمينه ، تاثير زيادي بر ادبيات گذاشتند  ، اما مقطع بعدي سالهايي است كه به كشور ما تهاجم شد و هشت سال ما را با حادثه اي ناخواسته  درگير كرد.
خالق رمان " پلنگ هاي كوهستان " خاطر نشان كرد : البته متاسفانه  نويسندگان قديمي ما هم نتوانستند انتظار جامعه را نسبت به خود در آفرينش آثاري قوي با موضوع پايداري ،  برآورده سازند ، به استثناي چند نفر كه نسبت به ديگران ،  آثار قابل توجهي خلق كردند ، براي نمونه مي توانم به " شهريار مندني پور " اشاره كنم كه شخصا در صحنه هاي  جنگ حضور يافت و رمان زيباي " دل و دلدادگي " را نوشت.
فقيري گفت : ادبيات پايداري معمولا بعد از زمان  حادثه خلق مي شود و زواياي پنهان آن  از نظر مي گذرد .  در كشور ما ،  نويسندگان جوانتري هم  مثل " بني عامري " و " قاسمعلي فراست " به خوبي توانسته اند از عهده اين كار بر آيند و از رشادت ها ، زخم ها و بيكسي هاي بعد از جنگ بگويند ،  اما  بقيه كارها واقعا  راضي كننده نيست.
 وي با تاكيد بر اين كه عنصر مقاومت و پايداري نه تنها در سالهاي دفاع مقدس ، كه درتمام سالهاي قبل و بعد از انقلاب در كشور ما  مشهود بود ، افزود : كساني كه در هر سرزميني مي خواهند از پايداري بگويند ، بايد خودشان نيز درك درست و مقدسي از اين پديده داشته باشند.
گفتني است " امين فقيري"  ، نويسنده و منتقد ادبيات داستاني ، در حال حاضر مقيم شيراز است و چند كتاب در حوزه ادبيات داستاني و مباحث مربوط به آن ، در دست نگارش دارد.
کد خبر 23473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha