به گزارش خبرنگار مهر، خلیلالله کاظمی ظهر دوشنبه در نشست تخصصی کمیسیون محیط زیست شهری در شورای شهر مشهد اظهار کرد: برای جلوگیری از قطع درختان لایحه ای تنظیم شده است که هر شهروند بدون مجوز شهرداری و بدون هماهنگی با شهرداری درختی را قطع نکند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد افزود: کسی که اقدام به قطع درخت کند، حداقل جریمه آن را باید بپردازد و این رقم را بازدارنده در نظر گرفتیم تا با پرداخت 5 تا 120 میلیون ریال با قطع کنندگان درخت شامل افراد حقیقی و حقوقی برخورد می شود.
وی گفت: از نگرانی ها کلان شهرها آلودگی هوای شهرهاست که شهرداری مشهد برای غلبه بر آن برنامهریزی منسجم و مدیریت یکپارچه را پیگیری و در این راستا نخستین مرکز پایش زیست محیطی را با همکاری اداره کل محیط زیست استان راه اندازی کرد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد بیان کرد: این مرکز در حوزه پیشگیری، اطلاعرسانی و نظارت و برنامهریزی برای کاهش آلودگی هوا موثر است و در این راستا امسال با کمک شورای شهر 4 میلیارد تومان برای خرید ایستگاههای سنجش آلودگی هوا بودجه در نظر گرفته شد.
کاظمی عنوان کرد: در حوزه پیشگیری ازبیماری ها و توجه به سلامت مردم از طریق رادیو روزانه اطلاعات آلودگی هوا را به مردم ارائه میکنیم.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا مرکز پایش آلاینده های محیط زیست شهری به این توانمندی برسد که میزان آلودگی را برای 10 روز به مردم اطلاعرسانی کند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد گفت: بریا کاهش آلودگی هوای مشهد سوخت خودروها در ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی نیز باید استاندارد شود.
وی توضیح داد: آلاینده های هوا درشش ماه دوم سال گازهای CO2 و در ماههای اول سال نیز ذرات معلق در هواست که 10 روز هوای ناسالم را در این چهار ماه گذشته پشت سر گذاشتیم.
کاظمی در خصوص احداث کمربند سبز مشهد، بیان کرد: 60 درصد از اعتبارات احداث کمربند سبز را در کلان شهرها قرار بود که از طریق منابع دولت تامین شود ولی این اعتبارت حذف شد که شهرداری مشهد هزینه های این کمربند را در وسعت دو هزار و 500 هکتار تا کنون پرداخته است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد ادامه داد: طبق برنامه ریزی های قرار بود که شهرداری 40 درصد از هزینه را که مربوط به نگهداری این کمربند است به عهده بگیرد و مسئول احداث فضای سبز محیط زیست بود که محقق نشد.
وی بیان کرد: بیشترین نگرانی در حوزه فضای سبز تصرفاتی است که ارگان های مختلف دراین خصوص انجام می دهند و به خاطر حساسیت در دستور شورای حفظ حقوق بیت المال قرار دادیم تا این دخل و تصرف در کمربند سبز مشهد به حداقل برسد.
کاظمی در رابطه با اراضی که توسط افراد مختلف به طرق حقیقی و حقوقی مانند معدن سنگ و یا باغاتی که منصرف شده اند در حال پیگیری است و در صورتی که مجوز داشته باشند نیز خریداری و مجوز ابطال می شود.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری مشهد گفت: در ارتفاعات جنوب مشهد برخی ارگان های نظامی و انتظامی مستحدثاتی دارند که فضای مناسبی برای توسعه فضای سبز به شمار می رود و در این راستا مکاتبات و موافقت های اولیه با انها صورت گرفته است.
نظر شما