به گزارش خبرنگار مهر، رامز نصیری صالح ظهر پنجشنبه در همایش و سمینار ملی سلولهای بنیادی و درمان بیماریها در اردبیل اضافه کرد: تاکنون در کشور ذخیرهسازی سلولهای بنیادی برغم تلاشهای انجام گرفته جا نیفتاده و شواهد نشان میدهد مردم نسبت به ارزش این کار آگاهی کمی دارند.
وی کل تولد نوزاد زنده استان اردبیل در سال گذشته را 22 هزار و 495 نوزاد اعلام کرد و افزود: از این تعداد تنها 80 زوج، برای ذخیره خون بند ناف کودک خود متقاضی شدهاند که این نشان میدهد هنوز این موضوع برای مردم مبهم و ناشناخته باقی مانده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان به اهمیت استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریها تاکید کرد و متذکر شد: هم اکنون درمان بیماریهای صعبالعلاج از جمله کمخونی، سرطان خون و تالاسمی با استفاده از سلولهای بنیادی محقق شده است.
وی همچنین برگزاری این همایش را با مشارکت واحد خون بند ناف پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برشمرد و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف، سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای ارتوپدی، قلبی و پوستی از محورهای این سمینار یک روزه اعلام کرد.
نصیری صالح کاربرد، پتانسیلها و چشماندازها را نیز از مباحث مطرح در این سمینار عنوان کرد و تاکید کرد که برگزاری این سمینار گامی مهم جهت فرهنگ سازی برای استفاده از مزایای ذخیره بانک ناف کودک است.
وی ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف کودک، سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای ارتوپدی، قلبی و پوستی را از محورهای مهم این سمینار برشمرد.
در این سمینار در خصوص سلولهای بنیادی و مزایای خون بند ناف، روند ذخیره سازی خون بند ناف، سیستم مدیریت کیفیت جامع در بانک خون بند ناف، کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای خونی و سرطان، ارتوپدی، قلب، سلول درمانی پوست و اخلاق پزشکی توسط متخصصان امر مباحثی مطرح و به سوال شرکتکنندگان پاسخ داده شد.
نظر شما