به گزارش اختصاصي خبرنگار سياسي "مهر"، پرويز اميني سخنگوي اتحاديه انجمن اسلامي دانشجويان مستقل در نشست صميمانه دانشجويان و رئيس جمهور كه شب گذشته در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، گفت : فناوري هسته اي امروز با اراده و خواست ايرانيان براي پيشرفت توام با دينداري با غرور و عزت آنان پيوند خورده و به لحاظ تاريخي يادآور ملي شدن صنعت نفت است و امروز پس از گذشت مذاكرات طولاني با كشورهاي اروپايي و آژانس انرژي اتمي و ديگر دولتها، صحنه بازي هسته اي را مي توان بر اساس مولفه هاي زير تشريح كرد:
1- اعتماد بخشي به شفاف سازي فراتر از پادمان هاي حقوقي و معاهدات بين المللي، حسن نيت ايران در فعاليت هاي صلح آميز هسته اي را براي افكار عمومي داخل و خارج روشن كرده است.
2- شفاف شدن اتحاد استراتژيك آمريكا و اروپا به عنوان دو سر آتلانتيك در پرونده هسته اي ايران، توهم اوليه اختلاف رويكرد اين دو بازيگر عرصه بين المللي را بر هم زده است و مسووليت آنان را براي محروم كردن ايرانيان از دانش و فناوري هسته اي و انرژي اتمي آشكار ساخته است.
3- قطعنامه اخير شوراي حكام نشان داد گفتمان حاكم بر عرصه مناسبات بين المللي بر پايه رويكرد رئاليستي است و منفعت و قدرت در تصميم گيري دولتها بر حقوق ملتها و ارزشهاي انساني چيره است.
4- غرب پس از ناكامي در فروپاشي سخت افزاري و استحاله نرم افزاري ، استراتژي محار و محدود ساختن توانايي هاي ايران و جلوگيري از تبديل شدن آن به قدرت منطقه اي و ايجاد جامعه نمونه و كارآمد ديني كه در آن ارزشها و پيشرفت و توسعه توام مي باشد را در پيش گرفته است.
اميني در بخش ديگري از سخنان خود سه اصل بنيادين در دستگاه ديپلماسي كشور براي احقاق حقوق در مساله هسته اي را بدين شرح دانست :
1- تصميم گيري درباره چالش هسته اي بايد بر اساس برآورد واقعي از توانايي هاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي داخلي باشد و هرگونه تصميم گيري با اتكا به دولت هاي شرق يا غرب، منجر به برآورده شدن خواسته ملي ايرانيان نخواهد شد.
2- اظهارات متناقض و متضاد، در بدنه مديريتي سياست خارجي تزلزل ايجاد مي كند و اروپا و آمريكا را براي افزايش فشارها راسخ تر مي سازد پس بايد تيم ديپلماسي داراي همبستگي و هماهنگي باشد.
3 - بايد در تصميم گيري ها ثبات داشته باشيم.
دبير اتحاديه انجمن اسلامي دانشجويان مستقل در ادامه با توجه به مسائل عنوان شده، با مخاطب قرار دادن رئيس جمهور، شفاف كردن ديپلماسي و خروج از پنهان كاري هاي سياسي؛ تعليق تمامي امتيازات داوطلبانه؛ كاهش سطح مشاركت و همكاري با آژانس از سطح فراپادماني در چارچوب مقررات و معاهدات آژانس به سطح مقررات عادي آژانس؛ استفاده از موقعيت ژئواستراتژيك، ژئوپولوتيك و ژئواكونوميك ايران و استفاده از موقعيت انرژي ايران در زمان هاي مناسب به صورت مثبت و منفي را از دولت خواستار شد.
همچنين پرويز اميني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به غفلت دستگاه ديپلماسي و مسوولان كشورمان در مورد سرنوشت چهار ديپلماتيك ربوده شده ايراني گفت : بيش از 23 سال از اسارت چهار ديپلمات ايراني در چنگال رژيم صهيونيستي مي گذرد اما تاكنون به اين مساله توجهي اساسي نشده است.
وي تاكيد كرد : سكوت خبري و اهمال برخي مسئولان در اين مساله قابل بخشش نيست و اميدواريم كه دولت اسلامي اين مساله را با تمام توان پيگيري كند تا شاهد آزادي اين عزيزان باشيم.
نظر شما