به گزارش خبرگزاری مهر، حفیظ اله رفیعی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به حمایت از آثار برگزیده جشنواره چهاردهم تئاتر مقاومت گفت: طبق قولی که به فعالان و هنرمندان حوزه تئاتر مقاومت داده بودیم، تاکنون موفق شدیم از سه اثر برجسته جشنواره چهاردهم مقاومت «پوتین ها» کاوه مهدوی، «بذار یه امشب بگذره» علی برجی و «شهر مورچه ها» رضا بیات برای اجرای عموم حمایت می کنیم و در نظر داریم تا در آینده ای نه چندان دور از دیگر نمایش تقدیر شده در این جشنواره، با نام «پرسه در لابه لای فریم های موازی در خطوط تایم لاین» از اهواز و به کارگردانی مجتبی رستمی فر حمایت ویژه ای داشته باشیم.
وی با اشاره به تنوع محتوایی در آثار مورد حمایت قرار گرفته، افزود: نمایش «شهر مورچه ها» برای مخاطب کودک و نوجوان تدارک دیده شده بود که مورد استقبال خوبی از سوی این گروه مخاطبین و حتی خانواده های آنان قرار گرفت. استقبال از این اثر ما را بر آن داشته است تا باز هم برای این قشر سنی جامعه آثار با محتوا و ارزشمندی را تدارک ببینیم. «پوتین ها» نیز یک اثر در فضای فانتزی بود که این نمایش هم با استقبال مواجه شد و نمایش «بذار یه امشب بگذره» به کارگردانی مشترک علی برجی و مریم فتحی نیز از آثار درخشان جشنواره مقاومت اخیر بود که در اجرای عمومی نیز با اقبال عمومی همراه بود.
کارگردان نمایش «پس از واقعه» گفت: از دیگر برنامه های انجمن در سال جدید حمایت از اجراهای ویژه استانی در سراسر کشور است که قصد داریم در اقصی نقاط میهن اسلامی آثاری را با مضمون مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس مورد حمایت ویژه قرار بدهیم.
وی افزود: تغییر و تحول در شیوه اجرایی جشنواره تئاتر مقاومت که چندین سال، خواسته به حق مخاطبان و فعالان این عرصه بود با انجام مطالعات کارشناسی و تحقیقات گسترده بر اساس نظرسنجی از اهالی تئاتر خوشبختانه به ثمر نشست و دبیرخانه دائمی جشنواره ها در محل انجمن تشکیل شد و قرار بر این شد که آثار متقاضی شرکت در جشنواره ابتدا به اجرای عمومی مبادرت ورزند و در صورت احراز فاکتورها و امتیازات مورد نیاز به جشنواره پانزدهم تئاتر مقاومت راه یابند.
وی هدف از اجرای این شیوه را در جهت هر چه بیشتر آشنا کردن عموم مخاطبین در سراسر ایران با تئاتر مقاومت عنوان کرد و افزود: همچنین در نظر داریم تا آثار برگزیده جشنواره های گوناگون در زمینه انقلاب و دفاع مقدس، بیداری اسلامی، استکبار ستیزی، دشمن شناسی، صهیونیسم شناسی و مضامینی در این حوزه را در جشنواره تئاتر مقاومت انتخاب و مورد حمایت قرار دهیم.
رفیعی رشد قابل ملاحظه کمی و کیفی جریان تئاتر مقاومت را دلگرم کننده دانست و افزود: ادامه حیات این جریان بسته به نظر مسئولین و نهادهای دیگر است که باید حمایت های مالی و معنوی جدی تری از این روند به عمل آورند که متأسفانه این حمایت ها چشمگیر و تأثیرگذار نیست در صورتی که ظرفیت های این ژانر از تئاتر که وابسته به هویت دینی و ملی ایرانی- اسلامی فرهنگ ماست بسیار بالاست و می تواند بهتر و بیشتر در عرصه فرهنگ و هنرهای نمایش نقش ایفا کند.
وی همچنین گروه های نمایشی را به تولید متون نمایشی فاخر فرا خواند و وعده داد از نمایشنامه های با کیفیت حمایت جدی تری به عمل خواهد آمد. رفیعی از نمایشنامه نویسان تئاتر مقاومت خواست بدون آن که منتظر فراخوان رسمی باشند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال تا مقدمات لازم برای اجرای عمومی آنها فراهم شود.
این کارگردان تئاتر در پایان از انتشار چند جلد کتاب با موضوع نمایشنامه برگزیده این انجمن از سوی انتشارات ساقی خبر داد که در آینده نزدیک در اختیار عموم قرار خواهند گرفت.
نظر شما