به گزارش خبرنگار مهر، آیین افتتاحیه بیستمین جشنواره شعر رضوی شب گذشته در سیرجان برگزار شد و شاعران در وصف امام هشتم(ع) آثار خود را قرائت کردند.
علیاصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برنامه اصلی و وظیفه ذاتی وزارت ارشاد گسترش فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی است و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم.
وی با اشاره به اینکه زمینه و بستر لازم توسعه فرهنگ رضوی و اهلبیت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهیا میشود، افزود: بسیاری از فرهنگسازیها از طریق هنر در جامعه تبیین میشود و تاثیر بسیار مطلوبی نیز به جای میگذارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فرهنگ و هنر کنار یکدیگر است و فرهنگسازی از مسیر هنر میگذرد.
برای مقابله با تهاجم فرهنگی باید مجهز باشیم
کاراندیش یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی توسعه فعالیتهای فرهنگی و اسلامی در جامعه دانست و ادامه داد: امام راحل(ره) بر توسعه فرهنگی تاکید داشت و امروز نیز فرهنگ دغدغه اصلی رهبر معظم انقلاب است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حضور مرقد امام رضا(ع) در ایران فرصتی بزرگ برای فرهنگ ایران محسوب میشود و باید از این فرصت استفاده شود؛ تاریخ ایران با دین اسلام عجین شده و شاهد تعالی فرهنگ در ایران هستیم.
وی به وجود رایزنهای فرهنگی در 70 کشور جهان اشاره کرد و گفت: زمینه لازم برای ترویج فرهنگ اسلامی در دنیا فراهم است.
کاراندیش به وجود 18 هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از فرصتهای فرهنگی وجود بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است.
وی ادامه داد: امروز در معرض تهاجم فرهنگ غرب هستیم و باید با تجهیز به امکانات روز مقابل تهاجم فرهنگی ایستادگی کنیم.
5300 اثر به جشنواره ارسال شد
کاراندیش جشنواره شعر رضوی را یکی از بسترهای لازم در راستای توسعه فرهنگ اهلبیت دانست و با اشاره به پنج هزار و 300 اثری که به جشنواره راه یافته و در ادامه افزود: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد ترویج و رشد فضایل دینی و ارزشهای اسلامی است و برنامه ریزی ما هم بر همین اساس استوار است.
پس از پایان سخنرانی معاون وزیر برنامه شب اول جشنواره با یادی از حمید مظهری متخلص به اشک کرمانی و تقدیر از دخترش، ادامه یافت.
سپس قادر طراوت پور با شعرش پذیرای حاضران شد.
یادی از قیصر امینپور و شعرش توسط مجری برنامه ادامه دهنده جشنواره بود تا نوبت به سخنرانی فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمان برسد.
وی پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد را قرائت کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با خواندن شعری از تولیدات جشنواره شعر رضوی سختات خود را به پایان رساند تا حاضران شاهد پخش کلیب مشاهیر ایران، استان کرمان و شهرستان سیرجان باشند و از باستانی پاریزی، طاهره صفارزاده، محمدعلی آزادی خواه، محمود رعایی، محمدحسن مرتجا و مهری موید محسنی یادی کنند.
شعرخوانی فاضل نظری
شعرخوانی فاضل نظری تنها بخشی بود که در نخستین شب جشنواره شعر رضوی با ماهیت جشنواره تضادی نداشت و جمعیت را به وجد آورد.
نظری که دفتر شعرش پرفروشترین کتاب نمایشگاه امسال کتاب تهران شد، مختصر و مفید خواند؛
از باغ میبرند چراغانیات کنند/تا کاج جشن هاي زمستاني ات کنند
پوشاندهاند صبح تو را ”ابرهاي تار“/ تنها به اين بهانه که باراني ات کنند
يوسف به اين رها شدن از چاه دل مبند/ اين بار مي برند که زنداني ات کنند
اي گل گمان مکن به شب جشن ميروي/ شايد به خاک مرده اي ارزانيات کنند
يک نقطه بيش بين رحيم و رجيم نيست/ از نقطهاي بترس که شيطانيات کنند
آب طلب نکرده هميشه مراد نيست/ گاهي بهانه ايست که قربانيات کنند.
شب اول جشنواره شعر رضوی با حماسه خوانی و ضرب نوازی پایان یافت تا شعرخوانی رقابتی طی روزهای آینده در سالن مهر شهرداری سیرجان جشنواره را جان ببخشد.
نظر شما