به گزارش خبرنگار مهر، ربیع فلاح جلودار ظهر یکشنبه در جلسه ستاد سرشماری عمومی بخش کشاورزی ، اظهار داشت : این سرشماری با توجه به نقش و جایگاهی که بخش کشاورزی در اقتصاد کشورایفا می کند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه سرشماری هر 10سال یکبارانجام می شود ، گفت : براساس ماده 4 قانون مرکز آمار کشور و مصوبه بودجه 93 بنا به دستور رئیس جمهور این کار صورت می گیرد.
استاندار مازندران آمار را یک اطلاعات پایه ای دانست و افزود: برنامه ریزان بر اساس سرشماری های صورت گرفته برنامه ریزی هایی را در زمینه های مختلف کشور انجام می دهند.
فلاح جلودار زمان اجرای سرشماری را از 5 مهر تا 18 آبان ماه سال جاری دانست و اظهارداشت : سرعت و دقت در جمع آوری اطلاعات از مزایای سرشماری امسال نسبت به سالهای گذشته محسوب می شود.
استاندار مازندران خواستار همکاری کشاورزان در این زمینه شد و تاکید کرد : با اجرای این سرشماری سهم تولید کشاورزان مشخص و در نتیجه از واردات بی رویه جلوگیری می شود.
دلاور حیدر پور ، رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران نیز در این جلسه سرشماری را اساس و پایه برنامه ریزی برشمرد و اظهار داشت : اولین سرشماری پس از انقلاب توسط جهاد سازندگی در سال 67 صورت گرفت.
وی نتایج سرشماری عمومی بخش کشاورزی را بسیار مهم دانست و افزود :با توجه به اینکه برنامه ششم توسعه در پیش است آمار سال 93 پایه برنامه ریزی سال های آتی در بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه آمار سال 72 و 82 مورد مناقشه بوده است ، گفت : عدم دقت در آمارگیری در این سالها مشکلاتی را برای مسئولان بوجود آورد.
حیدرپور یکی از دلایل عدم موفقیت در سرشماری سالهای 72 و 82 را عدم استفاده از افراد متخصص عنوان کرد وبیان داشت : متاسفانه در این سالها از فرهنگیان و فارغ التحصیلان غیر مرتبط با رشته کشاورزی استفاده شد که بدلیل عدم اطلاع از این بخش سبب درج اطلاعات نادرست در سرشماری ها شد.
وی با تاکید بر استفاده از افراد متخصص رشته کشاورزی ، اذعان داشت : متخصصین این رشته می توانند آمار درستی را استخراج کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین بابیان اینکه اطلاعات این سرشماری تاثیری در گرفتن یارانه کشاورزان ندارد ، گفت : اطلاعات این سرشماری محرمانه و بر اساس قانون تنها برای برنامه ریزی کشور صورت می گیرد.
جعفراحمدی ، مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری مازندران در این جلسه با بیان اینکه تا کنون در ایران 4 سرشماری در بخش کشاورزی صورت گرفته است ، گفت : برای نخستین بار در کشور سرشماری امسال بصورت الکترونیکی انجام می شود.
وی بخش کشاورزی را یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور دانست و اذعان داشت : مازندران بعنوان قطب کشاورزی ، 9.5 درصد از ارزش افزوده کشور را به خود اختصاص داده است که برای برنامه ریزی در این بخش باید اطلاعات جامع وجود داشته باشد.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری مازندران یکی از شیوه های جمع آوری اطلاعات را سرشماری دانست و گفت : برای سرشماری ماموران باید به همه واحدها مراجعه و اطلاعات انها را دریافت کرد.
احمدی از جمله فعالیت ها کشاورزی در این سرشماری را زراعت ، باغداری ، کشت گلخانه ای پرورش دام ، طیور ، زنبور عسل دانست.
نظر شما