به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، كميته نظارت برحقوق كودك سازمان ملل متحد خواستار انجام تحقيقاتي مستقل از دولت چين در رابطه با دستگيري پنچن لاما شده است. دولت چين "جايالسن نوربيو" را به عنوان پنچن لاما انتخاب كرده است اما بودايي هاي تبت او را به رسميت نمي شناسند.
كميته نظارت برحقوق كودك سازمان ملل متحد با ارائه قرار داد حقوق كودك تاكنون حقوق كودكان را در هفت كشور از جمله چين روسيه و اوگاندا بررسي كرده است.
پنچن لاما و خانواده وي كه از سوي دالايي لاما انتخاب شده است از ماه مي سال 1995 در عموم ديده نشده اند.
كارشناسان كميته حقوق كودك سازمان ملل اظهار داشتند در تحقيقات خود درباره حقوق كودكان در چين با درخواستهاي بسياري مبني بر اطلاعات و آزادي وي رو به رو شده اند.
"جيكوب دوئك" رئيس اين كميته گفت: اين كميته در شرايط عادي به موردهاي فردي و مجزا توجه نمي كند، اما شواهد نشان مي دهند كه در مورد پنچن لاما، آدم ربايي صورت گرفته است.
"دوئك" افزود: دولت چين مكرراً اظهار داشته است كه پنچن لاما و خانواده وي در شرايط مطلوبي به سر مي برند و در حال كسب تمام آموزشهايي هستند كه براي عنوان پنچن لاما ضرورت دارد.
گزارش "مهر" مي افزايد: چندي پيش يك مقام آگاه چيني از تشكيل جلسه سري و انتخاب پنچن لاماي جديد توسط دولت چين خبر داد. مقامات چيني، رهبران ارشد ديني تبت را وادار كرده اند از بودائيان بخواهند حمايت بيشتري از پنچن لاماي انتخاب شده توسط پكن نشان دهند.
اين دستور همراه تهديد به مجازات در جلسه غير علني استان غربي "كيقاي" كه جمعيتي حدود 5 ميليون نفر دارد و بسياري از آنها از نژاد تبتي هستند صادر شده است.
"پنچن" به معني "عالم بزرگ" و "لاما" واژه اي است كه براي رهبر ديني مورد استفاده قرار مي گيرد و به معناي آموزگار معنوي است.
نظر شما