به گزارش خبرگزاری مهر، به رغم استفاده نابجا از عنوان «دولت اسلامی»، «داعش» یک گروه تبهکار است که تلاش می کند خود را مثل انگل به نمادهای اسلامی آویزان کند. این گروه با سوء استفاده از سیاستهای غربی که نتایج عکس به دنبال دارد افراد ناآگاه و ناامید را فریب داده و از فضای بی عدالتی به عنوان دستاویزی برای سرپوش گذاشتن روی بی رحمیهای خودش استفاده می کند.
وقتی داعش از مفهوم شهادت و مهر پیامبر اکرم(ص) روی پرچم خود استفاده می کند یعنی ادعای کاذب خود را بر این اساس گذاشته که پرچم اسلام را بلند کرده است. وقتی داعش اعلام می کند یک خلیفه گری تأسیس کرده، افرادی که هیچ چیز جز بی عدالتی را تجربه نکرده اند تصور می کنند که تأسیس یک خلیفه گری به معنای بازگشت به شکوه گذشته اسلام است.
متأسفانه، تحلیلگران سیاسی و رسانه ای و به معنای واقعی کلمه همه ما تمایلی نداریم در کمپین نامگذاری داعش هیچ گونه حضوری داشته باشیم. هرگاه که رسانه های غربی از داعش با عنوان دولت اسلامی یاد می کنند و اعضای آنرا جهادگرا می نامند و یا هرگونه مشروعیت دینی برای آن قائل می شوند، همزمان نام داعش ارتقا یافته، چهره اسلام خدشه دار می شود و اکثریت مسلمانی که از این گروه ضداسلام خود را مبرا می دانند بیشتر به حاشیه رانده می شوند.
این مسله واضح و مبرهن است که اسلام تمام اقدامات افراط گرایانه داعش را حرام می داند و میانه روی بخش ضروری دین اسلام تلقی می شود. همان طور که قرآن کریم در سوره بقره آیه 143 می فرماید: همان گونه (كه قبله شما، يك قبله ميانه است) شما را نيز، امت ميانه اى قرار داديم (در حد اعتدال، ميان افراط و تفريط؛) تا بر مردم گواه باشيد.
خداوند همچنین در آیه 135 سوره می فرماید: اى كسانى كه ايمان آورده ايد! كاملا قيام به عدالت كنيد! براى خدا شهادت دهيد، اگر چه (اين گواهى) به زيان خود شما، يا پدر و مادر و نزديكان شما بوده باشد! (چرا كه) اگر آنها غنى يا فقير باشند، خداوند سزاوارتر است كه از آنان حمايت كند. بنابراين، از هوى و هوس پيروى نكنيد كه از حق، منحرف خواهيد شد و اگر حق را تحريف كنيد، و يا از اظهار آن، اعراض نماييد، خداوند به آنچه انجام می دهيد، آگاه است.
در معنای واقعی کلمه، جهاد به معنای تلاش، جهد و کوشش است و یک مفهوم محوری در میان مفاهیم اسلامی به شمار می رود که دربرگیرنده مبارزه علیه تمایلات شر نفسانی، تلاش برای بهبود کیفیت زندگی در جامعه، تلاش در میدان کارزار برای دفاع از خود یا جنگ علیه ظلم است.
درحالی که اسلام دفاع از خود را مشروع می داند، کشتن غیر نظامیان را حتی در زمان جنگ حرام دانسته است. تجاوز و تعرض هیچ گاه مجاز نبوده ست همانطور که خداوند در آیه 190 سوره بقره فرموده است: و در راه خدا، با كسانى كه با شما می جنگند، نبرد كنيد! و از حد تجاوز نكنيد ، كه خدا تعدی كنندگان را دوست نمی دارد!
افراط گرایانی که خود را مسلمان می دانند و جرایمی چون اقدامات داعش انجام می دهند را باید مجرم و تبهکار دانست، با جهادگرا نامیدن آنها نمی توانیم برای اقداماتشان مشروعیت قائل شویم. مسلمانان سراسر دنیا و علمای اسلامی ایدئولوژی داعش را نفی کرده و آنها صرفا غیر اسلامی نمی دانند بلکه ضد اسلامی توصیف کرده اند.
سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده است که داعش هیچ ارتباطی به اسلام ندارد و جرایمی را مرتکب شده که به هیچ وجه نمی توان نسبت به آن تساهل نشان داد.
در کنار نفی مشروعیت دینی داعش و نفی ارتباط آن با نمادهای قابل احترام اسلامی باید دستاویز آنرا برای اجرای بی عدالتی نفی کنیم و از رفتن مردم رنج کشیده به سمت آنها جلوگیری کنیم.
اگر می خواهیم مانع داعش شویم، باید ادعای این گروه تروریستی را مبنی بر اسلامی بودن نفی کرده و به راهکاری برسیم که بی عدالتی عاملی برای رفتن افراد ساده و ناامید از عدالت به دام این گروه نباشد.
نویسنده این مطلب نهاد عضو اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکایی به عنوان بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان در آمریکاست که آنرا در نشریه تایم منتشر کرده است.
نظر شما