به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جمال یاری شامگاه شنبه در نشست بررسی کارکردهای مسجد در جامعه ضمن تبریک میلاد با سعادت امام رضا علیه السلام افزود: مسجد مهمترین پایگاه اجتماعی برای مسلمانان است.
وی همچنین با بیان اینکه مسجد در دین اسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است، اظهارداشت: بدون شک مسجد نقش بسیار حساسی در تحکیم اساس و بنیان جامعة دینی داشته و دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان گفت: مسجد علاوه بر اینکه مکانی برای عبادت، تجمعات سیاسی و فرهنگی بوده بلکه بهترین جایگاه علم آموزی و فراگیری قرآن، معارف و احکام اسلام است.
وی افزود: در دنیایی که هدف و فلسفه زندگی گم شده و پذیرش حیات پوچ و بیهوده زمینه ساز پی آمدهای نامطلوبی است که به صورت های گوناگون در زمینه های فردی و اجتماعی بروز می کند، تنها دین و تربیت دینی که عامل هدایت انسان در مسیر زندگی می شود.
یاری تصریح کرد: در این میان مسجد با احیای تربیت دینی، انسان را به خویشتن باز می گرداند و با زدودن غبارهای خود فراموشی از فطرت، انسان را به سوی هویت دینی راهنمایی می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه مسجد از راه های گوناگون ( ایجاد شناخت، تربیت عملی و تربیت الگویی ) بر تربیت دینی اثر می گذارد، گفت: تربیت، بدون ایجاد شناخت و آگاهی امکان پذیر نیست بنابراین تربیت دینی به اطلاع رسانی و انتقال مفاهیم نیاز دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان افزود: برگزاری جلسه های سخنرانی دینی در مسجدها، مناسبت های گوناگون و بیان احکام، تلاش ارزشمندی در این مسیر است.
وی اذعان داشت: در این سخنرانی ها شناخت و آگاهی دینی افراد افزایش و با تبیین جامعیت دینی و ارزش های اسلامی یکی از مهمترین جنبه های تربیت دینی شکل می گیرد و در نهایت ارزش ها و آرمان های دینی تقویت خواهد شد.
یاری بیان داشت: تربیت تنها به ایجاد و انتقال آگاهی ها مربوط نیست بلکه تربیت عملی نیز بسیار مؤثر است، برگزاری نماز جماعت، جلسه های دعا و نیایش، اعتکاف و مراسم های دینی در مناسبت های مذهبی از این قبیل است.
وی همچنین تربیت الگویی را یکی از بهترین شیوه های تربیتی دانست و افزود: مسجد در این مورد نیز مؤثر است.
نظر شما