به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه عباسی کارشناس مسئول روابط عمومی انجمن صرع ایران در مورد هدف تصویب روز جهانی صرع، گفت: روز جهانی صرع، گامی بزرگ در جهت ارتقاء آگاهی برای صرع در هر نقطه از جهان خواهد بود و همچنین ضرورت افزایش تحقیقات در زمینه صرع را نیز برجسته خواهد نمود.
وی افزود: ابتکار مشترک این دو مرکز جهانی معرفی یک رویداد مهم و معروف در دنیا یعنی تصویب اولین روز بین المللی صرع در روز دوشنبه نهم فوریه سال 2015 برابر با بیستم بهمن، در بین 138 کشور نماینده خود است که به دنبال آن، تاریخ رسمی روز بین المللی صرع، دومین دوشنبه فوریه هر سال خواهد بود.
عباسی گفت: این دو سازمان که اعلام روز جهانی صرع را با ارسال ویدیوی چالش سطل آب یخ اعلام کردند، در این چالش صرع را به عنوان یکی از درمان پذیرترین اختلالات مغز و اعصاب معرفی کردند که متأسفانه یک سوم بیماران مبتلا به صرع نسبت به درمانهای دارویی مقاوم هستند. همچنین طبق آمارهای سازمان جهانی یک تا دو درصد افراد جامعه مبتلا به این بیماری هستند که معمولا از نظر درآمدی از سطح درآمد پایینی برخوردار بوده و توانایی پرداخت هزینه داروهای گران قیمت و مؤثر را ندارند. صرع چیزی بیش از تشنج است. افراد مبتلا به صرع از تبعیض های ناروا و دیدگاه های منفی جامعه بیش از خود بیماری رنج می برند. "
وی تصریح کرد: این دو مرکز مدتی پیش با اعلام چند تاریخ پیشنهادی برای تصویب روز جهانی صرع به کشورهای عضو خود از جمله ایران، تصمیم داشتند بر اساس نظر سنجی و با دریافت اکثریت آراء ، روز جهانی صرع را به تصویب برسانند که انجمن صرع ایران نیز با تاریخ تصویب شده موافق بود.
به گزارش این دو مرکز معتبر جهانی، این روز، هم در مناسبت های اداری آنها و هم سازمان بهداشت جهانی، و نیز در مناسبت های مشورتی IBE در شورای اقتصادی - اجتماعی بریتانیا، معتبرترین مراسم صرع در جهان خواهد بود.
اعضای IBE با توجه به تعدد مناطق، براساس دسته بندی سازمان بهداشت جهانی، به هفت منطقه محلی شامل آفریقا - خاورمیانه - اروپا - آمریکای لاتین - آمریکای شمالی - جنوب آسیا و اقیانوسیه تقسیم شده اند.
در حال حاضر IBE در 104 کشور جهان، 135 عضو و ILAE در 127 کشور، 115 شعبه دارد.
نظر شما