به گزارش خبرگزاری مهر، استاد گروه ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: حرکت در زمينه شناسايي آلرژن هاي بومي هر منطقه به روش مهندسي ژنتيک کار جديدي است و اين دانشگاه يکي از مراکز پيشرو و کم نظير در اين زمينه به شمار مي رود.
دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه مواد غذایی از جمله پسته، زعفران، خربزه و انگور و عوامل استنشاقی از جمله گرده درختان، گرده درخت چنار، گرده علفهای هرز همچون رگوید، سلمه، پیگوید، علف شور از جمله گیاهان شایع ایجاد کننده آلرژی به شمار می روند؛ خاطر نشان کرد: کاری که در این دانشگاه انجام می شود شناسایی این آلرژن ها و یا مولکولهای آلرژن زا در مواد غذایی و محیطی بومی استان و کشور است.
عضو مرکز تحقیقات ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در گیاهان و میوه های آلرژی زا مولکولهایی با قابلیت پروتئینی وجود دارد که موجب آلرژي مي شود، اظهار کرد : تا کنون در این مرکز 19 مولکول آلرژن زا در گیاهان متعدد شناسایی و به صورت پروتئین های نوترکیب با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک و سلولی مولکولی تولید شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکي مشهد هدف از توليد اين آلرژن ها را تشخيص سريع ماده آلرژي زا در بيماران و توليد واکسنهاي ضد آلرژي عنوان و خاطر نشان کرد: تا کنون مقالات مختلفي با موضوع آلرژن ها در این مرکز تولید و در پایگاههای بین المللی از جمله ISI و PABMED نمایه شده و پایان نامه های متعددی نیز در این زمینه توسط دانشجویان دوره های تخصصی این مرکز به اجرا در آمده است.
نظر شما