۲۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۰۴

جهانگیری:

50 درصد مدارس کرمان نیاز به بازسازی دارند/ هوشمندسازی هزار و 500 کلاس درس در استان

50 درصد مدارس کرمان نیاز به بازسازی دارند/ هوشمندسازی هزار و 500 کلاس درس در استان

کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: 50 درصد مدارس استان کرمان نیازمند بازسازی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم جهانگیری چهارشنبه شب در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: برنامه های منسجمی برای دانش آموزان در سال تحصیلی جدید در نظر گرفته شده است و امیدواریم دانش آموزان در تمام مقاطع با فعالیت منسجم تری نسبت به سال های قبل بتوانند به امورات دانش آموزی بپردازند.

وی ادامه داد: دانش آموزان مقطع اول ابتدایی در روز 31 شهریورماه روز شکوفه ها برای  آشنایی با مربیان و فضای مدرسه به مدرسه فراخوانده می شوند.

نواختن زنگ آغاز تحصیلی در شش هزار مدرسه کرمان

این مسئول همچنین افزود: روز یکم مهرماه دانش آموزان به صورت رسمی روانه مدرسه خواهند شد و زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در شش هزار مدرسه در استان کرمان همراه با سراسر کشور به صدا درخواهد آمد.

وی راهبرد اصلی در سال 94 - 93 را ارتقاء آموزش و پرورش در همه زمینه ها دانست و گفت: اقدامات نسبتا خوبی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بعد کمی صورت گرفته و خلاء هایی که وجود داشته به نحوی در مجموعه چند ساله پر شده است.

جهانگیری پنج راهبرد و سیاست اصلی را برای رسیدن به این امر مهم عنوان کرد و گفت: تمامی برنامه ها در این پنج سیاست متمرکز شده اند.

540 هزار دانش‌آموز کرمانی روانه کلاس های درس می شوند

وی اولین و مهم ترین سیاست اصلی آموزش و پرورش را ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش سه ثروت یا منبع

مهم تعلیم و تربیت در خدمت دارد که عبارتند از معلمین، دانش آموزان و اولیاء دانش آموزان؛ که  540 هزار دانش‌آموز و 47 هزار معلم در ابتدای سال تحصیلی در دوره های مختلف روانه مدرسه خواهند شد.

وی افزود: در گستره جغرافیای استان کرمان از همسایگی ایرانشهر تا مجاورت استان یزد به تناسب نیاز دانش آموزان باید ساماندهی نیروی انسانی صورت گیرد که با یک نگاه ساده این امر بسیار پیش پا افتاده است اما با توجه به پراکندگی استان ساماندهی شش هزار مدرسه کار بسیار سختی است و یکی از پرمشقت ترین کارهای  آموزش و پروش به شمار می رود و باید نیروهای انسانی به تناسب دانش آموزان در مقاطع مختلف ساماندهی شوند.

جهانگیری افزود: در سال تحصیلی جدید همه اقدامات در قالب جدول زمانبندی با عنوان پروژه مهم مهر زیر نظر آموزش و پرورش انجام شده است و این پروژه از اواخر یا اواسط اسفندماه برای سال تحصیلی آینده استارت می خورد و اگر غیر از این باشد آن اتفاقی خواهد افتاد که در خور شان آموزش و پرورش استان نیست.

وی با اشاره به حضور  47 هزار مربی در استان کرمان گفت: باید در این زمینه تعدیل ایجاد کنیم و این تعدیل در واقع به معنای به وجود آوردن توازن می باشد.

5400 فرهنگی متقاضی جابجایی

جهانگیری افزود: پنج هزار و 400 نفر از نیروی انسانی آموزش و پرورش استان کرمان متقاضی گرفتن انتقالی بودند که این امر نیاز به یک مطالعه و بررسی دقیق دارد تا در هیچ کجا انباشت نیرو و یا با فقدان نیرو مواجه نشویم و این نیروهای انسانی باید براساس فناوری های روز ساماندهی شوند.

وی همچنین گفت: نزدیک به سه هزار نفر انتقال نیرو داشته ایم ولی در عین حال نیروی جدیدی به عرصه آموزش و پرورش نداشته ایم و در همه شهرستان ها کمبود نیرو دیده نمی شود.

وی در رابطه با بحث ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی گفت: از برنامه های جدی در سال 94-93 بحث ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی می باشد و به دنبال آن هستیم که حتما مهارت را با محوریت مدرسه انجام دهیم که مدارسی را به عنوان پایه انجام این کار مشخص کردیم و اعتباراتی را با مشارکت مدارس و همکاران پیش بینی کردیم که هم توانمندی شغلی و هم توانمندی روحی آن ها می باشد.

جهانگیری همچنین ابراز داشت: برای مجموعه نیروی انسانی باید عزت، احترام، منزلت و تقویت روحیه را حفظ کنیم تا در بخش های مختلف انگیزه داشته باشند.

وی افزود: سیاست دوم آموزش و پرورش توسعه و مشارکت همه جانبه در امر آموزش و پرورش است و تاکید ریاست جمهوری بر این امر و همچنین تاکید مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت آموزش و پرورش که همه باید دست به دست هم دهند تا آموزش و پرورش به اعتلا برسد.

جهانگیری ادامه داد: باید از دو فرصت بسیار مهم ایجاد شده برای توسعه استفاده کنیم که شوراهای آموزش و پرورش  یکی از این موارد است که باید برای ارتقای شوراها و همچنین پیگیری مصوبات برنامه ریزی کرد.

جهانگیری اذعان داشت: یکی دیگر از فرصت های توسعه مشارکت که در سال آینده قطعا به دنبال توسعه آن هستیم استفاده از مدارس غیردولتی و مراکز آموزشی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: 8.2 درصد کشور تحت پوشش مدارس غیردولتی است و سهم استان کرمان با 58 هزار دانش آموز 11.2 درصد است که از میانگین کشوری سه درصد جلوتر هستیم که امیدواریم این درصد به رقم بالاتری برسد.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار در آموزش و پرورش، همه منابع آموزش و پرورش را از جمله نیروی انسانی و فضای فیزیکی و برنامه های درسی را تحت الشعاع قرار داده است، افزود : یکسری خلاهایی ایجاد شده و تنها راهکاری که برای پر کردن خلا وجود دارد مشارکت مدارس غیردولتی و استفاده از بسته های حمایتی است که در سال گذشته برای رفع این مشکل برخی از مدارس به صورت دو شیفت اداره می شدند و در سال 93 و 94 مدارش دو شیفته به حداقل خود خواهد رسید.

لزوم مشارکت همه جانبه نهادهای مردم نهاد در آموزش و پرورش

رئیس آموزش و پرورش با توجه به اهمیت داشتن مشارکت همه جانبه نهادهای مردم نهاد و اولیای دانش آموزان در آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان باید برای برای بالا بردن مهارت های خود و پیشرفت تحصیلی شان  نقش جدی داشته باشند و ایفای نقش به دانش آموزان در دستور کار قرار دارد. جهانگیری گفت: دانش آموزان باید در درون مدرسه علاوه بر درس با مهارت های زندگی نیز آشنا شوند تا بعد از اتمام مدرسه بتوانند رفتارهای صحیح در جامعه داشته باشند.

وی افزود: در ایام تحصیلی طی سه یا چهار مرحله طرحی اجرا می شود که از مدیریت تا بخش همکاران تنها ناظر هستند و مجموعه مدرسه توسط خود بچه ها مدیریت می شود که خروجی آن نیز در آخر کار در اختیار مجموعه مدرسه قرار می گیرد تا بتوانند به یک یا چند مهارت دست پیدا کنند و و با این ویژگی در سال بعد ورود به مدرسه پیدا کنند.

جهانگیری با بیان اینکه تشکل های دیگری نیز در مدارس برای مهارت آموزی پیش بینی شده است، گفت: در طول سال شش جلسه توجیهی برای اولیای دانش آموزان برگزار و 300 نفر از همکاران آموزش و پرورش آموزش راه های پیشرفت تحصیلی را به اولیاء آموزش می دهند.

وی مشارکت اولیاء را تنها به بحث کمک مالی برای مدرسه ندانست و افزود: می توان حرفه هایی اولیاء دانش آموزان رت وارد مدرسه کرده و از مهارت های آن ها نیز استفاده کرد که این خود ثروت عظیمی است که باید آن را دریابیم.

هوشمندسازی هزار و 500 کلاس

جهانگیری از هوشمندسازی هزار و 500 کلاس خبر داد و گفت: در صدد هستیم این تعداد را به سه هزار کلاس هوشمند برسانیم و و این کلاس ها از نظر سخت افزار و کار آموزشی الکترونیکی آماده شده اند اما متاسفانه همکاران ما آموزش کافی را در این زمینه ندیده و باید فرهنگ استفاده و آموزش به مربی و دانش آموزان  داده شود.

وی یکی از سیاست های موجود آموزش و پرورش را ارتقاء مدیریت آموزشگاهی دانست و گفت: باید نگاه ویژه ای به این مسئله داشته باشیم چرا که دو مقوله که مدیریت آن از کارهای سخت و کلیدی محسوب می شود حکومت داری و مدرسه داری است.

اجرای طرح تعالی مدیریت مدارس در 392 مدرسه کرمان

جهانگیری با اشاره به اجرای طرح تعالی مدیریت مدارس در 392 مدرسه استان گفت: پس از پایان این طرح خروجی باید یک خروجی مناسب باشد و نواقص کار مدیریت و موفقیت های مدیریت را بتوانیم مشاهده کنیم و جایگاه و رتبه مرکز آموزشی را بتوانیم مشخص کنیم.

وی در رابطه با بودجه مدارس گفت: بودجه پنج درصد از مدارس که حدود 30 مدرسه در استان کرمان است امسال عملیاتی خواهد شد و در برخی از مدارس نیز مدیریت و دانش آموز و فضا به عهده آموزش و پرورش و اداره امور با موسس و تامین نیروی انسانی به عهده فردی است که می خواهد مشارکت کند.

وی سیاست آخر را بحث تمرکز زدایی ذکر کرد و گفت: تمرکززدایی سیاستی بسیار مهم در آموزش و پرورش است و باید باورمان این باشد که محور تمامی فعالیت های آموزش و پرورش تنها مدرسه است.

جهانگیری تصریح کرد: باید اختیاراتی به مدارس داده شود تا بتوانند به راحتی در انجام و پیشرفت کار مدرسه تصمیم بگیرند و در این شرایط است که بخش عظیمی از مشکلات آموزش و پرورش برطرف خواهد شد و خود شهرستان حق این را دارد که مازاد نیروی انسانی را با دقت و کنترل به بیرون آزاد کند.

15 پروژه ارسالی به جشنوراه خوارزمی حائز کسب رتبه های برتر کشوری شدند

وی همچنین ابراز داشت: دانش آموزان کرمانی چه در حوزه های نظری و چه عملی بسیار مستعد هستند و استعداد خود را به خصوص در جشنواره جوان خوارزمی و المپیاد و ... نشان داده اند.

وی افزود: امسال 111 پروژه مهم و نو به جشنواره خوارزمی ارسال و بعد از پالایش 60 پروژه برای دفاع و داوری پذیرفته شد که رقم بسیار بالایی بود و از نظر تعداد از شهر تهران بالاتر بودیم.

وی ادامه داد: از این تعداد، 15 پروژه حائز کسب رتبه های برتر کشوری شده اند و این بسیار مهم است که اگر دقت بیشتری می شد هنوز برای ما جای بیشتری باز خواهد بود.

وی افزود: در بخش های مختلف دیگر نیز 11 نفر از دانش آموزان به المپیاد کشوری راه پیدا کردند و چهار نفر مدال طلا و سه نفر مدال نقره و مابقی برنز کسب کردند.

این مسئول افزود: درصد رشد در کنکور سال 93 نسبتا به گذشته بالاتر رفته در کنکور سال گذشته رتبه های تک رقمی از چهار نفر به 9 نفر و زیر رتبه هزار به رقم 547 نفر ارتقا پیدا کردند.

وی اظهار داشت: زنگ بازگشایی مدارس با حضور استاندار در شهرستان کهنوج و مراسم جشن شکوفه ها در شهرستان بم به شکل نمادین انجام خواهد شد.

حضور 14 هزار دانش آموز افغانی در مدارس استان

وی همچنین گفت: برخی مدارس ما عمر مفیدشان را از دست داده و جزء مدارسی هستند که بایی یا بازسازی یا مقاومت سازی شوند و قریب به 50 درصد مدارس نیاز به بازسازی دارند و بایستی سال به سال دولت یا ما به کمک بخش خصوصی این مشکل را بتوانیم حل کنیم.

جهانگیری در رابطه با آموزش اتباع بیگانه گفت: تعداد 14 هزار دانش آموز افغانی به صورت رسمی در مدارس ما تحت آموزش قرار دارند و به تحصیل مشغول هستند که هزینه های این دانش آموزان را کمیساری به عهده دارد و ثبت نام آنان براساس محل اقامتشان انجام می گیرد.

وی خاطرنشان ساخت: در هفته آینده یک یا دو روز قبل از شروع مدارس جلسه شورای دبیران را تشکیل داده و برنامه ی کلاسی را تقدیم معلمان می کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در بحث دانشگاه فرهنگیان نیز ابراز داشت: دانشگاه فرهنگیان دارای سه هزار و 388 دانشجو است که در بحث تحصیلات تکمیلی اقداماتی انجام شده است که رشته های مرتبط با آموزش و پرورش را در این زمینه داشته باشیم.

وی در خصوص بحث توزیع شیر در مدارس برای دانش آموزان اظهار داشت: برنامه هایی برای انجام این کار داریم اما تصمیم متمرکز است و تصمیمات استانی در این زمینه زیاد نقشی ندارد.

کد خبر 2372670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha