۱۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۴:۴۷

كاظم جلالي در جمع خبرنگاران:

مركز پژوهش ها رابطه معقول و منطقي با نمايندگان ندارد// مردم تعريف مشخصي از وظيفه نمايندگان مجلس ندارند

مركز پژوهش ها رابطه معقول و منطقي با نمايندگان ندارد// مردم تعريف مشخصي از وظيفه نمايندگان مجلس ندارند

كاظم جلالي نماينده شاهرود با تاكيد بر اينكه مردم نمايندگان را در چارچوب قانونگذاري انتخاب نمي كنند، گفت: وظيفه عرفي نمايندگان در انجام امور مردم، وظايف قانونگذاري و نظارت مجلس را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، جلالي در پايان جلسه علني امروز مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به اظهارات روز گذشته خود در همايش مجلس و نظارت اظهار داشت: پژوهش درباره كارآمدي نظام جمهوي اسلامي و مجلس شوراي اسلامي به عنوان يكي از اركان نظام انجام داده ام و در اين پژوهش بررسي شده است كه آيا مجلس در انجام وظايف خود كارآمد است يا خير؟

مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي قانون در وظيفه قانوني مجلس است، افزود: متاسفانه وظيفه معرفي نمايندگان كه ناشي از وظايف نمايندگي و انجام امور مردم است، اين دو وظيفه قانون را تحت الشعاع قرار داده است.

جلالي اظهار داشت: اصولا چون مردم تعريف مشخص و دقيقي از معناي نمايندگي ندارند و در انتخاب نمايندگان مجلس معمولا به نوع مطالباتي فراتر از وظايف اصلي نمايندگي توجه دارند و اين امر باعث مي شود كه اصولا نمايندگان كمتر به حوزه اصلي وظايف خود بپردازند.

وي با تاكيد بر اينكه مردم نمايندگان را در چارچوب قانونگذار انتخاب نمي كنند، گفت: نمايندگان مجلس درباره مسايل مربوط به قانونگذاري در شهرستان و از سوي مردم مورد پرسشگري قرار نمي گيرند.

جلالي به پژوهش خود اشاره كرد و افزود: در اين پژوهش نقصان هاي شديد قانونگذاري مشخص شده است و حدود 37 درصد قوانين وضع شده عبارت است از اصلاح، الحاق، لغو، تفسير، متمم و ... يعني بيش از يك سوم وقت مجلس صرف رفع و رجوع قوانين وضع شده در دوره هاي گذشته مجلس است هر چند بخشي از اين رفع و رجوع ها منطقي و مبتني بر شرايط زماني صورت مي گيرد اما بخش زيادي از آن ناشي از آن است كه در قانونگذاري كارشناسي دقيق صورت نمي گيرد.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه سازوكار مناسبي براي نظارت مجلس تعريف نشده است، ادامه داد: بحث من در خصوص فعاليت مركز پژوهش ها فارغ از اكثريت و اقليت و مسايل سياسي است و واقعيت آن است كه مركز پژوهش ها به عنوان بازوي كارشناسي مجلس نتوانسته رابطه معقول و منطقي و درهم تنيده با نمايندگان مجلس برقرار كند.

وي با اذعان به اينكه مجلس در امر نظارت بر حسن اجراي امور نتوانسته موفق عمل كند، گفت: جامعه براي مجلس شفاف مونيتور نمي شود و نمايندگان به شكل اتفاقي و انگيزه اي بر روي موضوع خاص نظارت مي كنند.

جلالي افزود: مثلا دولت خود مرتب از عملكرد دستگاههاي اجرايي گزارش مي دهد و معلوم است كه دولت از عملكرد خود بد نمي گويد در حاليكه مجلس بايد ساز وكاري در اختيار داشته باشد كه جداگانه بتواند بر عملكرد دولت نظارت كند.

مخبر كميسيون امنيت ملي تصريح كرد: نظارت مجلس عمدتا بر امور خود در 25 سال گذشته متمركز شده و سوال، تذكر، تحقيق و تفحص و استيضاح بر امور خرد و غير كلان صورت گرفته است.

جلالي در پايان بيشترين حجم سوال را از وزراي كشور در طول دوره هاي گذشته عنوان كرد و گفت: اين به معناي آن است كه نمايندگان بيشتر در امور داخلي و حوزه هاي خرد نظارت كرده اند.

کد خبر 237396

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha