حسین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: با تثبیت آیین نامه ها کیفیت و کمیت صادرات توسعه یافته و ثباتی در بازار صادرات ایجاد می شود.
وی تاکید کرد: اردبیل جزو استان های برخودار از محصولات کشاورزی است و حمایت از صادرات کشاورزی آن جهت رونق اقتصادی این منطقه ضرورت دارد.
پیرموذن معتقد است جهت تنظیم بازار فقط در مواقع ضروری باید واردات صورت گیرد و تا حد امکان زمینه صادرات تسهیل شود.
وی در عین حال به توجیه سفرای کشور جهت حمایت از صادرکنندگان محصولات کشاورزی تاکید دارد و معتقد است با صدور دستور العمل و آیین نامه های مناسب باید جایگاه و منزلت اجتماعی کشاورزان و صادرکنندگان و دانش آموختگان بخش کشاورزی رعایت شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان تخصیص تسهیلات کم بهره به بخش کشاورزی را نیز اقدامی تاثیر گذار خواند و افزود: این تخصیص می تواند از محل کمک های فنی اعتباری به منظور ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در زمینه محصولات کشاورزی تامین شود.
وی به ضرورت تعیین تکلیف اراضی کشاورزی و مالکیت با هدف ساماندهی مناسب اشاره کرد و افزود: در عین حال طرح ملی کاداستر باید به اجرا درآید.
پیرموذن در خصوص توسعه محصول سیب زمینی به عنوان یکی از مهمترین محصولات صادراتی استان ادامه داد: جهت توسعه این محصول استقرار فعالیت های علمی و تحقیقاتی در انجمن ملی سیب زمینی ایران در اردبیل ضروری است.
وی افزود: علاوه بر این ایجاد مرکز تحقیقات تک محصولی سیب زمینی در استان می تواند تولیدات این محصول را با شیوه های علمی و روز دنیا پیوند بزند.
آب مورد نیاز دشت اردبیل تامین شود
رئیس اتاق بازرگانی استان از جمله مشکلات توسعه تولید محصولات کشاورزی را کم آبی عنوان کرد و گفت: تامین اعتبار لازم برای انتقال آب تخصیص یافته از رودخانه قزل اوزن و تسریع در عملیاتی کردن آن می تواند بخشی از نیازها را تامین کند.
وی افزود: علاوه بر این انتقال آب آق چای به دشت اردبیل با احداث پمپاژ راه حل مناسبی در تامین آبی این دشت است.
پیرموذن با تاکید به اجرای شبکه آبیاری خداآفرین اضافه کرد: در عین حال اجرای طرح های آبخیز داری و آبخوان داری نیز تاثیرات مثبتی خواهد داشت.
وی پیشنهاد دیگر تامین آبی استان را تامین بخشی از آب کشاورزی از طریق کشور جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت: در قالب موافقت نامه می توان این مهم را خواستار شد.
نظر شما