۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۸:۱۳

پارسا:

اجرای طرح ساماندهی دریاچه اوان نباید انحصاری شود

اجرای طرح ساماندهی دریاچه اوان نباید انحصاری شود

قزوین - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار قزوین گفت: با توجه به مشکلات اعتباری دولت هیچ طرح عمرانی از جمله ساماندهی دریاچه اوان نباید انحصاری شود بلکه برای موفقیت در کار منطقی است از توان و ظرفیت بخش خصوصی بویژه ساکنان منطقه و تعاونی های محلی بخوبی استفاده شود.

یه گزارش خبرنگار مهر چهارمین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان عصر یکشنبه با حضور منوچهر حبیبی معاون عمرانی، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی استانداری، زکی زاده سرپرست دفتر اقتصادی استانداری، مسعود نصرتی شهردار قزوین، حضرتی ها مدیرکل میراث فرهنگی استان و مدیران دستگاههای اجرایی در مجتمع فرهنگی ایرانیان قزوین برگزار شد.

امیدعلی پارسا در این جلسه اظهارداشت: در شرایطی که دولت با محدودیت های اعتباری روبروست نمی توان انتظار داشت همه کارهای عمرانی و خدماتی توسط بخش دولتی اجرا شود در حالی که در بخش خصوصی ظرفیت های بسیار خوبی داریم.

وی افزود: در حالی که برای تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام بیش از 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است حضور دولت در طرح های جدید منطقی نیست و در طرح ساماندهی دریاچه اوان هم باید از ظرفیت ساکنان محلی و سرمایه گذار بخش خصوصی بخوبی استفاده شود.

پارسا بیان کرد: در استان قزوین هم برای تکمیل پروژه ها به یک هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم در حالیکه اعتبارات دولتی برای این کار 100 میلیارد تومان است که این وضعیت ایجاب می کند حتما از توان و ظرفیت مردمی استفاده کنیم.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری یادآورشد: هم اکنون مقرر شده طرح های با بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی به بخش خصوصی و بالای 70 درصد با کمک خیرین به اتمام برسد زیرا دولت اعتبار کافی برای ادامه کار عمرانی را ندارد و اگر در استان هم در محدوده دریاچه اوان قرار است کاری انجام شود باید به سمت استفاده از مشارکت مردمی حرکت کنیم.

وی اضافه کرد:برای این که کار سنگین نشود پیشنهاد می کنیم فاز اول به چندبخش تقسیم شود و در هر زمینه که روستائیان و مردم منطقه علاقمند هستند و توان اجرا دارند وارد کار شوند تا در اجرا نیز ساکنان منطقه احساس تعلق خاطر کنند.

پارسا تصریح کرد: تقویت دانش فنی و کمک به دریافت تسهیلات بانکی و آموزش نیروهای محلی باید از سوی دستگاههای اجرایی جدی گرفته شود زیرا هر جا مردم وارد صحنه شده اند موفقیت ها بیشتر شده است و در این طرح نیز باید از انحصار دولتی خارج شویم و با اعتماد کار را به مردم بسپاریم.

این مسئول گفت: منافع توسعه و طرح های عمرانی باید به مردم بازگشت داشته باشد و آنهابا طرحها ارتباط بیشتری برقرار کرده ودر زمان اجرا همراهی و همکاری کنندتا کارها با سرعت بیشتری عملیاتی شود.

حبیبی: تهیه طرح جامع گردشگری استان ضروری است

منوچهر حبیبی معاون عمرانی استانداری قزوین هم در خصوص طرح جامع گردشگری استان گفت: تهیه و اجرای طرح جامع گردشگری در استان قزوین ضروری است اما در این کار باید از تجربه دیگر استانها نیز استفاده کنیم تا کار بهتر جلو برود.

وی افزود: تهیه شرح خدمات بخش خصوصی و دولتی و توجه به مناطق نمونه گردشگری، ظرفیت ها و قابلیت ها باید در طرح جامع دیده شود و میراث فرهنگی موظف است در مدت یک ماه شرح خدمات گردشگری را با لحاظ نقاط ضعف و قوت استانها تهیه و در اختیار کارگروه قرار دهد.

مسعود نصرتی شهردار قزوین هم در این جلسه گفت: چون جامعه هدف در سالهای اخیر تغییر کرده باید طرح جامع گردشگری که در سالهای گذشته تهیه شده بازنگری شود.

وی افزود: در این بازنگری توجه به اسناد بالادستی و طرح آمایش و درخواستهای مجری هم لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد.

حامد مانی فر معاون راه و شهرسازی استان قزوین هم در این جلسه گفت: تهیه طرح جامع بیش از دو سال زمان لازم دارد لذا باید به طرح های میان مدت و کوتاه مدت هم توجه شود.

وی افزود: استفاده از ظرفیت های محلی در شرایط کنونی اجتناب ناپذیر است و در اجرای طرح ساماندهی نباید آمار و ارقام سنگین و بزرگ مطرح شود تا احساس کنیم با سرمایه های کوچک نمی توان کاری کرد.


مانی فر بیان کرد: فقط به سرمایه اندک روستائیان منطقه نباید بسنده کنیم بلکه ظرفیت های پنهان زیادی در این مناطق و ساکنان آن وجود دارد که می تواند به کارها کمک کند و حتما نباید در این محدوده هتل چند ستاره ساخته شود بلکه کاشانه های محلی و بازارچه و مناطق بومی و خانه های سنتی می تواند نیاز گردشگران داخلی و خارجی را تامین کند و این کار توسط روستائیان قابل اجراست.

چگینی مدیرکل منابع طبیعی استان هم در خصوص تعیین تکلیف وضعیت زمینهای منابع طبیعی قبل از اجرای طرح ساماندهی دریاچه اوان مطالبی بیان کرد.

ایرج زاهد پور مدیرکل دفتر شهری استانداری قزوین هم در جلسه اظهارداشت: اجرای طرح ساماندهی دریاچه اوان اگر قرار است کاری ماندگار و جامع باشد نیازمند سرمایه های بزرگ و شرکت های توانمند است و شرکت های تعاونی هرگز قادر به اجرای این کار نیستند و باید به گونه ای دیگر در طرح مشارکت کنند تا آسیب نبینند.

وی افزود: باید فراخوان سرمایه گذار از مناطق مختلف کشور داشته باشیم و کار به شرکتهای قوی و قدرتمند با سابقه اجرایی موفق سپرده شود تا زمان را از دست ندهیم.

در این جلسه سایر اعضا نیز دیدگاههای کارشناسی خود را مطرح کردند و مقرر شد با جمع بندی نظرات در جلسات آینده در خصوص نحوه اجرای فاز یک ساماندهی دریاچه اوان تصمیم گیری شود.

      
 

کد خبر 2379606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha