به گزارش خبرنگار مهر، آرامگاه بزرگان دینی با ظرفیت های معنوی خود می تواند تأثیر بسیار خوبی در سطوح مختلف جامعه ایجاد کند و وجود اماکن مذهبی و امامزاده ها در گوشه و کنار ایران گنجینه های ارزشمند میراث تاریخی، مذهبی دیرینه کشور به شمار می آید که نگهداری مناسب از آنها وظیفه ای همگانی است.
ساماندهی و بازسازی بنای امامزاده ها با حفظ ارزش تاریخی، مذهبی آن برای تبدیل این فضاها به محلی برای اجرای مراسم دینی و مذهبی و قطب های فرهنگی می تواند ظرفیتی برای جذب گردشگر نیز باشد که به عمران و آبادانی این اماکن هم کمک می کند.
بقعه امامزاده ولی ضیاء آباد یکی از آثار مهم تاریخی، مذهبی استان قزوین محسوب می شود که قبل از حکومت صفویان در دوران سلجوقیان و ایلخانیان احداث شده و به نوعی نماد تاریخ مذهب شیعه در استان قزوین است.
بنای امامزاده ولی ضیاء آباد 30متر مربع مساحت دارد و از دو قسمت بقعه اصلی امامزاده و حسینیه تشکیل شده است، بقعه اصلی همان اثر ارزشمند تاریخی و مذهبی است و حسینیه بعدها برای تامین رفاه حال زائران و مسافران ساخته شده و ارزش تاریخی ندارد.
چندی پیش در ماه مبارک رمضان و در جریان اجرای برنامه های مذهبی در اطراف بنای امامزاده به دلیل کمبود امکانات و کمی بی احتیاطی ساختمان امامزاده دچار آتش سوزی شد و با فداکاری یکی از عزاداران آتش سوزی به بقعه اصلی امامزاده سرایت نکرد؛ اما حسینیه به صورت کامل دچار آسیب شده و در حال حاضر نیازمند بازسازی است.
به دلیل تأخیر در بازسازی حسینیه امامزاده ولی و همچنین درخواست های مردمی از خبرگزاری مهر بر آن شدیم تا این موضوع را از مسئولان مربوط پیگری کنیم.
فرهاد مرادخانی رئیس اداره اوقاف شهرستان تاکستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از ماه ها قبل از وقوع آتش سوزی اداره اوقاف در صدد بود بنای امامزاده ولی ضیاء آباد را بازسازی کند اما با توجه به اینکه این امامزاده به عنوان یک اثر تاریخی و مذهبی محسوب می شود میراث فرهنگی استان قزوین مجوزهای لازم را صادر نکرد.
وی تصریح کرد: اداره اوقاف برای بازسازی بقعه و حسینیه امامزاده ولی آمادگی کامل دارد و اعتبار لازم برای این کار نیز در نظر گرفته شده و فرد خیری نیز برای کمک در امر بازسازی اعلام آمادگی کرده اما هر گونه بازسازی و مرمت نیازمند مجوز از اداره میراث فرهنگی است.
این مسئول ادامه داد: بقعه اصلی امامزاده اثر تاریخی، مذهبی محسوب می شود و خوشبختانه در آتش سوزی آسیبی ندیده اما حسینیه امامزاده به بازسازی و مرمت نیاز دارد و اداره میراث فرهنگی نباید برای بازسازی آن مانع تراشی کند.
مرادخانی بیان کرد: به دلیل عدم همکاری سازمان میراث فرهنگی هفته گذشته طرح بازسازی را به صورت کامل کنار گذاشتیم و تصمیم گرفتیم تنها در قسمت سقف حسینیه راویز نصب کنیم و بر روی آن گچ کاری انجام دهیم که این کار بسیار خطرناک است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان تاکستان تأکید کرد: اگر سازمان میراث فرهنگی استان تمایل به همکاری داشته باشد ما آماده هستم در کوتاه ترین زمان کار بازسازی و مرمت امامزاده ولی ضیاء آباد را شروع کنیم.
هماهنگی ها برای بازسازی و مرمت" امامزاده ولی"
محمد حضرتی ها رئیس سازمان میراث فرهنگی استان قزوین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امامزاده ولی ضیاء آباد تاکستان یکی از مهمترین آثار تاریخی و مذهبی استان قزوین محسوب می شود که در دوران سلجوقیان و ایخانان احداث شده و از این لحاظ در تاریخ تشیع اهمیت زیادی دارد.
وی تصریح کرد: هر گونه تعمیر و بازسازی بنای امامزاده باید با هماهنگی میراث فرهنگی صورت گرفته و ساخت و سازها در چارچوب قانون و ضوابط باشد تا به تاریخی و مذهبی بودن آن آسیب نرسد.
این مسئول ادامه داد: در جلسات متعددی با مدیرکل اوقاف در خصوص بازسازی و ترمیم بقعه "امامزاده ولی" هماهنگی های لازم صورت گرفته و ضوابط و راهکارهای موجود نیز اعلام شده و در صورت آمادگی اداره اوقاف شهرستان تاکستان کار ساخت و ترمیم با حضور کارشناسان میراث فرهنگی و تحت ضوابط این سازمان در اولین فرصت امکان پذیر است.
با وجود اینکه سازمان میراث فرهنگی استان قزوین و اداره اوقاف شهرستان تاکستان اعلام کردند که به صورت کامل برای بازسازی و ترمیم بنای امامزاده ولی ضیاء آباد آماده هستند اما هنوز هماهنگی لازم بین مسئولان مربوط ایجاد نشده که امیدواریم با یادآوری این موضوع مسئولان اوقاف و میراث فرهنگی در کوتاهترین زمان برای بازسازی این بنای مذهبی اقدام کنند.
گزارش: مصطفی فلاح
نظر شما