به گزارش خبرنگار مهر، بدون شک آمار و اطلاعات حاصل از سرشماری کشاورزی نقش مهمی در برنامه ریزی و اعتلای توسعه کشاورزی دارد.
در بیان اهمیت این سرشماری همین بس که می تواند با تبیین وضعیت موجود، وضعیت آینده را پیش بینی کند و در توسعه کشاورزی و تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نقش مهمی داشته باشد.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان در این خصوص گفت: نقش آمار و اطلاعات در فرآیند توسعه برکسی پوشیده نیست.
محمدحسین اصغریان افزود: اهمیت اجرای طرح سرشماری کشاورزی و نقش این طرح در توسعه کشاورزی استان بی بدیل است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در روند اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گیلان چه تعداد آمارگیر مشارکت دارند، اظهارداشت: این طرح از پنجم مهر تا 18 آبان ماه سال جاری اجرا می شود.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: عوامل اجرایی این طرح افزون بر 650 نفر هستند که 323 نفر در حوزه میدانی (آمارگیری ) و بقیه در بخش های نظارتی، کنترلی، پشتیبانی و مدیریتی این طرح مشارکت دارند.
وی در خصوص جامعه آماری و اهداف طرح سرشماری افزود: جامعه آماری، تمامی واحدهای کشاورزی هستند.
اصغریان تاکید کرد: واحد بهره بردار به یک مجموعه ای از فعالیت های کشاورزی که دارای مدیریت واحدی است، گفته می شود.
وی تصریح کرد: آمار گیران به واحدهای بهره بردار مراجعه و نسبت به سرشماری اقدام می کنند.
9 فعالیت در طرح سرشماری عمومی کشاورزی مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: در طرح سرشماری عمومی کشاورزی 9 فعالیت مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد.
وی افزود: برای اراضی شالیزاری 400 متر مربع به بالا، باغات 200 متر مربع به بالا، دام سنگین مثل گاو، گاومیش، شتر و غیره یک راس،دام سبک همانند گوسفند، بز و غیره دو راس، طیور 10 قطعه، کشت گلخانه ای، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم، پرورش ماهی هر سطحی باشد آمارگیری انجام می شود.
اصغریان اظهارداشت: قبل از برگزاری طرح سرشماری عمومی کشاورزی، در سال 1391 سه استان فارس، گیلان و آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت سرشماری انتخاب و این طرح به مرحله اجرا در آمد.
وی اذعان داشت: علاوه بر این در سال 1392 از یک دهستان در تمام استان های کشور و پنج شهر منتخب طرح سرشماری عمومی بصورت پایلوت به مر حله اجرا در آمد.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: هدف اصلی در سال گذشته کار با تبلت بود تا ببینند با این سیستم با توجه به مختصات مخابراتی و امکاناتی که در کشور وجود دارد می توان طرح سرشماری را انجام داد یا نه.
وی افزود: به عبارتی هدف اصلی تمرین شیوه آمارگیری بود که خوشبختانه نتایج خوبی در برداشته است.
اصغریان تصریح کرد: هم اکنون تمامی آمارگیران با تبلت کار می کنند همه اطلاعات به روز از طریق اینترنت به مرکز مخابره و بطور همزمان پردازش، کنترل و تحلیل بر روی داده ها انجام می شود.
وی در پاسح به این پرسش که نتایج طرح سرشماری عمومی کشاورزی چه زمانی اعلام می شود، اذعان داشت: بصورت قطعی نمی توان زمان را اعلام کرد.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: برآورها حاکی از اینکه دو ماه بعد از اتمام طرح سرشماری بتوان اطلاعات اولیه و همچنین تا پایان سال اطلاعات تکمیلی را به عموم مردم ارائه داد.
وی افزود: نتایج در سرشماری های که بدون تبلت بوده یک تا دو سال بعد از پایان سرشماری در اختیار عموم مردم قرار داده می شد.
نظام تصمیم گیری در کشور باید بر پایه تصمیم سازی های متکی بر پایه آمار و اطلاعات صحیح باشد
اصغریان در پاسخ به این سئوال که جایگاه آمار و اطلاعات در برنامه چشم انداز توسعه کشور چگونه است، اظهارداشت: نظام تصمیم گیری در کشور باید بر پایه تصمیم سازی های متکی بر پایه آمار و اطلاعات صحیح باشد چرا که بر پایه اطلاعات غلط نمی توان تصمیم درستی اتخاذ کرد.
وی تصریح کرد: اهمیت سرشماری ها در اتخاذ تصمیمات درست اقتصادی کشور برکسی پوشیده نیست.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: معمولا بین دو سرشماری آمارگیری های نمونه ای هم صورت می گیرد تا اطلاعات به روز باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه اطلاعات از سوی مردم باید بصورت صحیح به آمارگیران ارائه شود، افزود: آمار و اطلاعات باید بصورت صحیح برای مسئولان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
اصغریان بر ضرورت اراده مسئولان در استفاده از آمار و اطلاعات تاکید کرد و اظهارداشت: برنامه ریزی که براساس آمار و اطلاعات دقیق انجام می شود دولت ها اراده ای در اجرای برنامه ها داشته باشند.
وی اذعان داشت: رویکرد دولت جدید براساس کار کارشناسی، با برنامه و خرد جمعی است.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: آمار صحیح و دقیقی که جامعه آماری ارائه می دهند، خیلی اثرگذار است.
وی افزود: همه کسانی که برای یارانه ثبت نام کرده اند و هم اکنون یارانه آنها برقرار شده است یارانه خود را خواهند گرفت.
اصغریان تاکید کرد: هیچ ارتباطی بین طرح سرشماری عمومی کشاورزی با هدفمندی یارانه ها وجود ندارد.
وی بیان داشت: ایران به لحاظ صحت و دقت آمارها واجد رتبه اول تا دوم در کشورهای خاور میانه است
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: نظام جمهوری اسلامی از نظر نیروی انسانی، نرم افزارها و سخت افزارها رتبه نخست را در خاورمیانه دارد.
وی افزود: بدون شک یکی از عوامل بهره مندی از آمار و اطلاعات درست همکاری مردم، دستگاه های اجرایی و بنگاه های اقتصادی است.
ایران به لحاظ صحت و دقت آمارها واجد رتبه اول تا دوم در کشورهای خاور میانه است
اصغریان اظهارداشت: رسانه های ارتباط جمعی در راستای ترغیب مردم به ارائه اطلاعات درست به آمارگیران اطلاع رسانی صحیح و دقیقی داشته باشند چرا که مردم اطلاعات کافی داشته باشند درست عمل می کنند.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در این دوره از سرشماری و تهیه آمار و اطلاعات پایه چقدر به نهادهای تخصصی آمارگیری وابسته هستید بطورکلی در استان از این نوع موسسات و نهاد وجود دارد، افزود: آمارگیری باید کاملا به بخش خصوصی واگذار شود متاسفانه هم اکنون یک شرکت قدرتمندی که در این زمینه تخصصی فعالیت داشته باشد در استان وجود ندارد.
معاون برنامه ریزی استاندار گیلان و مدیر اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان گفت: با برون سپاری تدریجی فعالیت ها به بخش خصوصی این بستر در استان فراهم خواهد شد.
وی در خصوص رابطه معاونت برنامه ریزی استانداری با مراکز دانشگاهی در زمینه اجرای طرح های آمارگیری و تربیت افراد متخصص چگونه است،افزود: وضعیت استان گیلان در حوزه تربیت افراد متخصص مطلوب است.
اصغریان اظهارداشت: گیلان در حوزه آمار و ریاضیات دارای دانشگاه های قوی با اعضای هیئت علمی قدرتمند است.
وی یادآورشد: هم اکنون طرح های مختلفی همانند آمایش سرزمین، تدوین سند راهبردی استان و غیره با مشارکت دانشگاه ها در حال اجراست.
نمایند مردم رشت و عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: نظام برنامه ریزی بر پایه آمار و اطلاعات استوار است.
غلامعلی جعفرزاده افزود: متاسفانه در حال حاضر آمار دقیقی از سطح زیر کشت انواع محصولات کشاورزی از قبیل برنج، چای، ابریشم، زیتون ، بادام زمینی و غیره در استان وجود ندارد.
وی اظهارداشت: با آمار و اطلاعات دقیق و صحیح می توان نظام برنامه ریزی دقیق و درستی تدوین کرد.
نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از مردم خواست صادقانه اطلاعات کشاورزی را در اختیار آمارگیران قرار دهند.
وی ادامه داد: این آمار و اطلاعات فقط برای برنامه ریزی بوده و ربطی به مالیات، یارانه و غیره ندارد.
آمارهای فعلی موجود در بخش کشاورزی گیلان ناقص و مخدوش است
فرماندار شهرستان رشت نیز گفت: کیفیت اطلاعات آماری در انجام طرح عمومی سرشماری کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سید عیسی مهدوی افزود: کشاورزان با ارائه اطلاعات مناسب و درست می توانند مسئولان استان و کشور را برای دستیابی به اهداف این سرشماری یاری کنند.
وی همچنین اطلاعات درست در اجرای این طرح را در تحلیل های مختلف کشاورزی به منظور توسعه این بخش با اهمیت دانست و اظهار داشت: توزیع مناسب نهاده های کشاورزی، تخصیص مناسب اعتبارات و تسهیلات، توسعه مکانیزاسیون، توسعه بخش صادرات محصولات کشاورزی، رونق اقتصادی کشاورزان، ایجاد اشتغال، افزایش تولیدات و غیره از مهمترین برنامه های طرح سرشماری عمومی کشاورزی است.
فرماندار شهرستان رشت گفت: داشتن آمار و اطلاعات دقیق برای تصمیم گیری و تصمیم سازی در هر جامعه ای نیاز است.
وی افزود: برای نخستین بار در چهارمین دوره طرح سرشماری عمومی کشاورزی پرسش نامه های کاغذی حذف و تمامی اطلاعات بهره برداران از طریق تبلت ثبت می شود.
مهدوی در ادامه از ماموران سرشماری خواست در شیوه آمارگیری و گرفتن اطلاعات به بهترین نحو ممکن عمل کرده و در برخورد با بهره برداران سعه صدر و دقت لازم را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، گیلان یکی از مهمترین قطب های کشاورزی کشور است بنابراین اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در این استان شمالی از حساسیت ویژه ای برخورد دار است.
نظر شما