۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۵:۱۰

رئیس سازمان بهزیستی:

تئاتر خیابانی از جنس مردم است/ نقش هنر در توانمندسازی جامعه

تئاتر خیابانی از جنس مردم است/ نقش هنر در توانمندسازی جامعه

رئیس سازمان بهزیستی در نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» با اشاره به تجانس تئاتر با اهداف این سازمان، تأکید کرد: تئاتر خیابانی از جسن مردم است و ادبیات تئاتر خیابانی، ادبیات مردمی است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره تئاتر خیابانی سازمان بهزیستی با نام «طلوع امید» روز چهارشنبه 16 مهرماه با حضور رئیس سازمان بهزیستی و همچنین دبیر این جشنواره در مکان این سازمان برگزار شد. در ابتدای این نشست همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی ضمن تبریک روز کودک و همچنین هفته ولایت، یادآور شد: بعد از بررسی‌هایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که باید سازمان بهزیستی در ارکان، عرصه، مفهوم و محتوا نوسازی شود. در این بررسی‌ها به هنر به عنوان یک ابزار اثربخش بر زندگی اجتماعی و تأثیر آن بر توانمندسازی رسیدیم.

وی با بیان اینکه در جهان بحث پیشگیری با هنر عجین است، ادامه داد: ما هم به واسطه کارکردهای بهزیستی، هنر را تعریف کردیم. معلولین ذهنی، زنان سرپرست خانوار و همچنین ایتام و فرزندان بی‌سرپرست گروه‌های هدف و تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند. هنر در حوزه اشتغال‌زایی، مفهوم سازی و ارتباط متقابل با جامعه هدف و همچنین بخش پیشگیری برای سازمان کارآیی دارد و از این رو به سراغ هنر رفتیم. 

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ویژه بودن زبان هنر، از راه‌اندازی خانه فرهنگ و هنر به صورت تخصصی در این سازمان خبر داد. 

هاشمی درباره دلایل انتخاب تئاتر برای پیش‌برد اهداف سازمان بهزیستی در رابطه با گروه‌های هدف و تحت پوشش سازمان، تأکید کرد: تئاتر خیلی با اهداف سازمان ما تجانس دارد و تئاتر خیابانی و تئاتر شورایی نیز از جنس مردم هستند. مردم از اقشار مختلف می‌توانند مخاطب تئاتر خیابانی و تئاتر شورایی باشند و از آن‌ها استفاده کنند. لذا این 2 گونه تئاتری ضریب نفوذ بالایی دارند و در عین حال هزینه‌ای برای سازمان ندارند. ادبیات تئاتر خیابانی و تئاتر شورایی ادبیات مردمی است.

وی با اشاره به حضور 22 اثر از 9 استان کردستان، همدان، تهران، البرز، کرمانشاه، یزد، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان غربی در جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید»، از موضوعات «کودکان و کار»، «اعتیاد»، «تکدی‌گری و تقابل با سلامت اجتماعی»، «مشکل جهانی ایدز» و «سالمندان و بهزیستی» به عنوان برخی از محورهای اصلی این جشنواره نام برد.

در ادامه این نشست نرجس بختیار خلج دبیر جشنواره «طلوع امید» و مدیر خانه فرهنگ و هنر سازمان بهزیستی، هدف از ایجاد خانه فرهنگ و هنر در این سازمان را برقراری ارتباط مستمر و مداوم با هنرمندان و آموزش جمعیت هدف سازمان توسط جامعه هنری ذکر کرد.

وی افزود: آگاه‌سازی جامعه نسبت به آسیب‌های اجتماعی، معلولیت‌ها و توانمند کردن جامعه هدف و خروج آن‌ها از چرخه از اهداف سازمان بهزیستی، خانه فرهنگ و هنر سازمان و جشنواره «طلوع امید» است. در جلساتی که بعد از ایجاد خانه فرهنگ و هنر داشتیم به این نتیجه رسیدیم که چون تئاتر مادر هنرها است، می‌تواند در راستای دغدغه‌های مدنظر ما در سازمان بهزیستی کمک کننده باشد.

دبیر نخستین جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» سطح کیفی آثار شرکت کننده در این جشنواره را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در این جشنواره بخش ویژه نیز داریم که در آن دکتر قطب‌الدین صادقی نمایش «عصر بیست و یکم»، دکتر رحمت امینی نمایش «ویلچیر» و آقای سیروس همتی نمایش «طلاق» را تولید و اجرا می‌کنند. همچنین بخش ویدئو کنفرانس نیز داریم که در آن چهره‌هایی از کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه شرکت می‌کنند.

بختیار خلج برگزاری کارگاه تئاتر خیابانی توسط قطب‌الدین صادقی و کارگاه تئاتر شورایی توسط علی ظفر قهرمان‌نژاد را به عنوان یکی دیگر از بخش‌های جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» ذکر کرد.

مدیر خانه فرهنگ و هنر سازمان بهزیستی ایجاد فضای گفتمان بین جامعه هدف سازمان، جامعه هنری و جامعه را یکی دیگر از اهداف اصلی جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» دانست. وی درباره هیأت داوران این جشنواره گفت: آقایان قطب‌الدین صادقی، امیر دژاکام و اصغر همت هیأت داوران این جشنواره هستند.

دبیر جشنواره «طلوع امید» درباره مکان‌های اجرای آثار جشنواره، توضیح داد: 22 اثر شرکت کننده در جشنواره به طور کلی 110 اجرا در 23 منطقه شهر تهران خواهند داشت. شیرخوارگاه آمنه، شیرخوارگاه رقیه، مرکز فرهنگی و هنری خواجوی کرمانی، مرکز بعثت و مرکز شهید قدوسی از مراکز مربوط به سازمان بهزیستی هستند که از جمله مکان‌های میزبان اجراهای جشنواره «طلوع امید» خواهند بود.

سپس رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به برگزاری جلساتی با ستاد برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان، یادآور شد: ما انگیزه زیادی برای تعامل داریم ولی سطح دقیقی از همکاری از سوی دوستان هنری مشخص نشده است. 

هاشمی با اشاره به تصویب شدن برنامه ریزی‌های سازمان بهزیستی در دولت جهت جلوگیری از تغییر و تحول برنامه‌ها در تغییر مدیران، از تدارک دوسالانه استانی موسیقی خبر داد و گفت: یک سال است که مجوز بنیاد خیریه «برکت» را صادر کردیم که طی این مدت بیش از 70 برنامه نمایشنامه خوانی توسط این بنیاد با حضور چهره‌های تئاتری برگزار شد. این برنامه‌های برای حمایت از مردم زلزله دیده مناطق مختلف کشور در یک سال گذشته برگزار شدند.

وی با اشاره به تجمیع جشنواره‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی در قالب جایزه بزرگ شهید فیاض‌بخش، پیشنهاد راه‌اندازی بنیاد خیریه اهل قلم را به اصحاب رسانه داد. 

رئیس سازمان بهزیستی در پایان سخنان خود از توافق برای اجرای عمومی آثار شرکت کننده در جشنواره «طلوع امید» در سطح استان‌های کشور و همچنین اجرای یک یا 2 اثر برگزیده این جشنواره در سی و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر خبر داد.

در بخش پایانی این نشست نیز پوستر نخستین جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» رونمایی شد.

جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» از 19 تا 24 مهرماه در شهر تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 2385700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha