۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۲۰:۰۴

تودیع و معارفه دبیر جدید کتاب سال/1

حبیبی: عادت کنیم به میزهای مدیریت نچسبیم

حبیبی: عادت کنیم به میزهای مدیریت نچسبیم

نجفقلی حبیبی در مراسم تودیع خود به عنوان دبیر پیشین جایزه کتاب سال گفت: جا به جا شدن مدیرها یکی از برکت ها برای نظام ماست و سعی کنیم به میزهای مدیریت نچسبیم چون این چسبیدن ها خطرناک است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تودیع نجفقلی حبیبی و معارفه حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد به عنوان دبیر علمی جایزه کتاب سال جهوری اسلامی ایران امشب چهارشنبه 16 مهر در موسسه خانه کتاب برگزار شد.

نجفعلی میرزایی مدیر عامل خانه کتاب در ابتدای این برنامه گفت: کتاب سال فاخرترین و معتبرترین جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران است منتها به دلایل زیادی این جایزه آسیب هایی پیدا کرده و هیبت و نقش تعیین کننده اش کمرنگ شده است.

حضور آقای نجفقلی حبیبی که باید از ایشان به نیکی یاد کنیم قطعا گام های جدی و موثری برای بازگرداندن آن موقعیت و حاکمیت اصلی و جوایز کتاب ایران بوده است.

وی افزود: سعی کنیم تا کاری صورت گیرد و آن جایگاه قبلی جایزه کتاب سال بازگردد و همچنین سعی کنیم به عنوان جایزه معیار و میزان به کتاب سال نگاه کنیم. مسئولیت خانه کتاب در این زمینه بسیار سنگین است چون بررسی 60 هزار عنوان کتاب در سال که 30 هزار کتاب از این تعداد چاپ اولی هستند کاری دشوار است. برآیند اصلی باید این باشد که کتاب سال نقش تراز اول خود را به دست بیاورد.

میرزایی ادامه داد: ما مدیران می توانیم تفاوت های سیاسی داشته باشیم اما وقتی مرجعیتی به نام اخلاق و تکثرگرایی سیاسی و طیف نگرش های مختلف حاکم شد همه تکثرها میوه شیرینی به نام تعامل و رشد خواهند داشت.

با همه تنوع های فکری که بین ما وجود دارد حاکمیت اخلاق در مدیریت آقای حبیبی نمود زیادی داشت و بدون تعارف ایشان را به عناوین نمادی از اخلاق مدیریتی و نگاه اخلاقی می بینیم و می دانیم.

وی افزود: کتاب سال تحولاتی را در پیش خواهد داشت که شاید اولویت دارترینشان بحث بازنگری در آیین نامه جایزه کتاب سال باشد. بازنگری در این زمینه مصوب شده و می توان آسیب های آیین نامه ای را بهتر کشف کرد. به هر حال تلفیق جایزه های گام اول و کتاب فصل در جایزه کتاب سال باعث می شود بررسی و بازنگری کتاب سال امری جدی باشد. به این معنا که کمیت و کیفیت جوایز ارتقا پیدا خواهد کرد و این اتفاقی بود که بدون حضور مدیریتی جدید در این جایزه امکان پذیر نبود.

میرزایی در پایان سخنانش گفت: به طور مشترک دبیر جایزه کتاب سال، پروین و جلال است یعنی دو جایزه پروین و جلال که زیر مجموعه بنیاد ادبیات باستانی شده اند نیز زیر مجموعه دبیری آقای مهدوی راد خواهند بود که البته در آن فضا هم تحلیل و پیشنهاد زیاد است.

حبیبی در ادامه این برنامه گفت: از همه تشکر می کنم و از آقای جنتی وزیر ارشاد فوق العاده سپاسگذارم چون این انتصاب بدون اطلاع من انجام شد و فقط با خبر شدم که حکمی برایم صادر شده است و از این حسن ظن ایشان سپاسگزارم در حکم دبیری جایزه کتاب سال اشاره شده که دبیر این جایزه برای یک سال منصوب می شود. مرداد ماه امسال بود که به طور خصوصی از آقای صالحی درخواست کردم تا مرخص شوم و عنوان درخواستم را هم مطالعات پژوهشی و مسائل شخصی عنوان کردم.

من در مقطعی قرار دارم که عمرم رو به اتمام است بنابراین قصد داشتم کارهای ناتمام پژوهشی ام را تمام کنم؛ این حقیقت قضیه بود. در عین حال فکر کردم مدیر جدیدی که می آید فرصت دارد تا کارها را مرتب کند و نکته دیگر اینکه جا به جایی مدیرها برای دستگاه برکت دارد.

این پژوهشگر افزود: هر مدیر جدیدی که بیاید حرکت جدیدی هم خواهد داشت و تجربه های جدیدی با خود به همراه دارد. جابه جا شدن مدیریت ها یکی از برکت ها برای نظام ماست و سعی کنیم که به میزهای مدیریتی نچسبیم چون این چسبیدن ها خطرناک است. در تاریخ هم این موضوع ثابت شده است.

وی در پایان سخنانش گفت: از همه دوستان جایزه کتاب سال درخواست می کنم از وجود آقای مهدوی راد به درستی استفاده کنند چون ایشان هم متفکر و هم مدیر است. بلاخره جایزه کتاب سال باید طوری باشد که اگر می خواهیم مثال بارزی برای جوانان و محققان جوان بزنیم باید به آن اشاره کنیم.

 

کد خبر 2385939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha