به گزارش خبرنگار مهر، حسن بنیانیان ظهر یك شنبه در سومين روز همایش روسای كل دادگستریهای كشور در مشهد اظهار كرد: فرهنگ و فرهنگ سازی در قوه قضاییه بیش از هر دستگاهی دارای اهمیت است.
وی با بیان اینكه بیش از هر دستگاهی محصول كمتوجهی به فرهنگ به ساختار این قوه برمیگردد و افزود: حجم پروندهها و پیچیدگی پروندهها بخش مهمی محصول كم توجهی به فرهنگ است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سند فرهنگی مسیری را در حال پیگیری هستیم تا وزارتخانهها را مجاب كنیم كه هر وزارتخانه باید ساختاری تحت عنوان معاونت فرهنگی داشته باشد.
بنیانیان عنوان كرد: موفقیت معاونت فرهنگی در دادگستریهای استانهای كشور به مهندسی فرهنگی كمك میكند تا زودتر بقیه وزارتخانهها نیز به نتیجه تشكیل معاونت فرهنگی برسند.
وی افزود: باید به موازات پیشرفت فرهنگی در قوه فقضاییه عدالت، اخلاق و معنویت نیز رشد كند.
میتوان در گزارش به مادر یك شهید بگوییم فرزند تو فدا شد تا ما به رفاه برسیم؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان كرد: در دهه فجر انقلاب آیا شایسته است مسئولان در گزارش به مادران شهید از روند روبه رشد كشور بگویند: در این سالهای گذشته از انقلاب در كشور، این مقدار سد ساختیم و این مقدار سیمان مصرف كردیم؛ آیا میشود به مادر شهید گفت؛ این مقدار تولید فولاد، ساخت اتوبان، ساخت فرودگاه ثمره خون فرزندت بوده است؛ این برای یك مادر شهید پذیرفته میشود؟
رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی پرسید: می توان در گزارش به مادر یك شهید بگوییم فرزند تو فدا شد تا ما به رفاه برسیم؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر در رشد عدالت و احلاق و معنویت پیشرفت كنیم باید به مادر شهیدان گزارش بدهیم.
رئیس سابق حوزه هنری ادامه داد: البته برخی مسائل در تهاجم فرهنگی حاصل جهانی شدن است؛ اما من افسوس میخورم و قتی عدهای با توقعهای بزرگ به كشور ما میآیند تا رشد ایران در سالهای گذشته ببینند و هرچند پیشرفتهایی در اقتصاد و توسعه زیرساختهای عمرانی داشتهایم اما حقیقتا خیلی از نقاط و مسائل كشور را نمی توان به این افراد نشان داد.
در پیشرفت های فرهنگی همچنان مشكل داریم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاكید كرد: در مسائل سیاسی و اقتصادی پیشرفت داشته ایم اما در پیشرفتهای فرهنگی همچنان مشكل داریم.
وی با بیان اینكه كار ما در عرصه فرهنگ كشور باز شناسایی و تحلیل مشكلات است؛ افزود: ممكن است برخی از مسائل فرهنگی را زیر ذره بین بگذاریم و قدری بزرگنمایی كنیم و این به خاطر اهمیت حل مشكلات فرهنگی است.
بنیانیان با بیان اینكه برخی معتقدند اگر مشكلات اقتصادی كشور حل شود مشكلات فرهنگی حل میشود و دستگاههای فرهنگی به عكس این موضوع اعتقاد دارند؛ گفت: جامعه مانند بدن انسان است و همه اعضا نقش تاثیر گذار و متقابل دارند.
وی خطاب به مدیران دادگستری های استانهای كشور گفت: خانواده یک مدیر كل باید از نظر فرهنگی آموزش های خاص دیده باشد و فرزندان شما تحت دامهای جدی هستند.
مسجد یا سالن تئاتر ساختن پیوست فرهنگی نیست
بنیانیان گفت: حضرت آقا از نخبگان گلهمند هستند و نخبگان كشور باید مسئله فرهنگ را در جایگاه واقعی و شایسته خود بشناسند؛ ارزشهای فرهنگی روح یك جامعه است و فرهنگ ذیل اقتصاد و سیاست نیست و دقیقا برعكس است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی مدیران بدون آگاهی از مسئله فرهنگی با برخورد یك مشكل فرهنگی نسخه مینویسند و باید این را مورد توجه قرار داد كه ساخت مسجد یا سالن تئاتر پیوست فرهنگی نیست.
وی نقش همه مدیران را در پیشرفت فرهنگ كشور موثر و اساسی دانست و گفت: نیازمند نظام سازی هستیم و اگر نظامسازی فرهنگی در كشور هرچه زودتر محقق نشود، همچنان میوه های فسادهای سازمان یافته را خواهیم چید.
نظر شما