در اين خصوص ذكر مواردي چند نيز ضروري به نظر مي آيد:
1- برخورداري از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ، خواست و اراده ملي ايرانيان است و هر گونه عقب نشيني از اين موضع و تن دادن به خواست امريكا و برخي كشورهاي اروپايي در حذف چرخه سوخت و فعاليت صلح آميز هسته اي ، مغاير با مصلحت و عزت كشور و آيندگان است.
2- تلاش جمهوري اسلامي ازابتدا بر آن بود كه در چارچوب مقررات ان.پي.تي و آژانس فعاليت هاي صلح آميز هسته اي خود را دنبال كند و پذيرش داوطلبانه و غير الزام آور تعليق از سوي ايران كه صرفا براي اعتمادسازي در دوران مذاكره صورت گرفت به معني چشم پوشي جمهوري اسلامي از حق خود نبوده و نيست و لازم است به موازات افزايش اعتماد و آشكار شدن حسن نيت ايران ، به شرايط طبيعي و آغاز به كار واحدهاي تعليقي يو.سي.اف اصفهان و در ادامه تاسيسات نطنز باز گرديم.
3- در 2 سال گذشته تمامي سعي دولتمردان ايران اين بود كه موضوع فعاليت هاي صلح آميز هسته اي در چارچوب آژانس و به دور از فشارهاي قدرتهاي سلطه گر ، حل و فصل گردد و از ابتدا نيز علاقه مند به ارجاع اين پرونده به شوراي امنيت نبوده است اما اصرار بر اين موضوع ، نبايد محملي براي اعمال فشار به ايران تلقي گردد ، اروپاييان اين را خوب مي دانند كه اولا ارسال پرونده ايران به شوراي امنيت به معني بي اعتباري آنان و فروپاشي اصول و مقررات آژانس و ان.پي.تي است.
ثانيا با شكستن لولوي شوراي امنيت و پايين آمدن شمشير توخالي تهديد ، برنده اين معادله آنان نبوده و ارجاع پرونده به شوراي امنيت باعث عقب نشيني ايران از خواست و اراده ملي نخواهد شد.
4- صف بندي جديد كشورها در آخرين اجلاس وين و عدم توانمندي امريكا و اروپا بر ايجاد اجماع عليه ايران ، صدور اولين قطعنامه بدون اجماع در طول حيات آژانس ، آشكار شدن اختلافات داخلي كشورهاي اروپايي ، ايجاد صف بندي هاي جديد ، ورود برخي از كشورهاي تاثيرگذار به صحنه تصميم سازي جهاني و موضع گيري غيرمنتظره برخي از كشورهاي متحد سنتي امريكا ، نشانه اي از واقع بيني ، بيداري و آغازي بر پايان اقتدار و كدخدايي امريكا و شيطنت انگليس بشمار مي آيد.
5- تلاش ارزشمند ، گسترده و مفيد ديپلماسي ايران در ماههاي اخير و زحمات تيم مذاكره كننده در وين ، نشان داد كه ايجاد تعامل ، اطلاع رساني ، هوشمندي ، اعتماد به نفس و تكيه بر اراده عظم ملي ، نقش مهمي در ناكامي دشمنان و بي اثر شدن تلاش معاندان خواهد داشت و بدون شك مردم ايران قدرشناس و حامي تلاش عزتمندانه آنان در احقاق حق برخورداري از چرخه سوخت و فعاليت هاي صلح آميز هسته اي مي باشند.
6- هر چند بهره مندي از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ، موضوعي حقوقي و منطبق بر مقررات آژانس بين المللي است و حل مسالمت آميز اختلافات و عبور از دالان مذاكره موضعي بوده كه از ابتدا مسوولان جمهوري اسلامي به دفعات اعلام داشته اند اما قبول اين اصل به معني پذيرش زور و ناديده گرفتن حقوق مسلم ايرانيان ، تن دادن به وقت كشي و تحميل محورهاي غيرمنطقي و غيرحقوقي برخي از كشورهاي اروپايي درگير مذاكره نخواهد بود. در شرايط كنوني اراده عمومي بر آن است كه مذاكره بدون پيش شرط و با رعايت حق مسلم ايران ، مشابه ساير كشورهاي برخوردار از فناوري هسته اي در چارچوب مقررات آژانس صورت گيرد.
==================================
منبع : ستون ديدار اول روزنامه جام جم امروز
نظر شما