۳۰ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۹

سردار جلالی در پاسخ به مهر:

در یک سال گذشته هیچ نوع حمله سایبری به حوزه های حساس و هسته ای نداشته ایم

در یک سال گذشته هیچ نوع حمله سایبری به حوزه های حساس و هسته ای نداشته ایم

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در پاسخ به این سوال که اخیرا حمله های سایبری به مراکز هسته ای یا تلویزیونی صورت گرفته  است یا خیر، گفت: در یک سال گذشته هیچ نوع حمله سایبری به حوزه های حساس و هسته ای نداشته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور امروز صبح در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل اظهار داشت: سازمان پدافند غیرعامل در 8 آبان ماه سال 82 بنا به فرمان مقام معظم رهبری به دلیل ضرورتی که ایشان در کاهش آسیب پذیری کشور در حوزه غیرعامل احساس می کردند، تشکیل شد.

وی با بیان اینکه همه کشورهای دنیا برای پدافند غیرعامل ساختارهای متفاوتی دارند افزود: پدافند غیرعامل ابتدای کار خود را در قالب کمیته دائمی بین دولت و ستادکل نیروهای مسلح آغاز کرد که اکنون نیز به عنوان سازمانی مستقل انجام وظیفه می کند.

سردار جلالی با اشاره به 5 ماموریت اصلی سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: آسیب ناپذیر کردن کشور در برابر انواع تهدیدها، مصونیت سازی کالبدی و زیرساختی، دفاع از کشور در فضای مجازی و زیستی یا بیولوژیک و صیانت، حفاظت، حمایت و دفاع از مردم در مقابل هرگونه تهدید از مهمترین ماموریت های کلان این سازمان به شمار می رود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاکید بر انواع تهدیدها در فضای مجازی، سایبری و غیرعامل گفت: ما برابر هر تهدیدی با استفاده از ادبیات آن تهدید با تلفیق پدافند پاسخ می دهیم.

وی افزود: رویکرد پدافند، مردم محور بوده که در همین میان نیز حمایت و حفاظت از آنها در مقابل هرگونه تهدیدی از مهمترین سیاست ها و ماموریت های کلان این سازمان به شمار می رود.

سردار جلالی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که آیا در طول یک سال اخیر حمله سایبری به مراکز حساس و هسته ای کشورمان از سوی دشمنان صورت گرفته یا خیر گفت: 21 کشور برای حمله سایبری ارتش درست کرده اند که در رأس آنها می توان به رژیم صهیونیستی و آمریکا اشاره کرد که ما نیز برای مقابله با اینگونه تهدیدات تمهیدات خوبی را در نظر گرفته ایم.

وی با اشاره به گزارش فرمانده ارتش سایبری آمریکا به سنا گفت: در این گزارش آمریکایی ها که به صورت محرمانه تهیه و گزارش شده اعلام کردند که حمله به زیرساخت های ایران ناموفق بوده است زیرا ما توانسته ایم با فراهم سازی امکانات و بسترهای مناسب در مقابل اینگونه تهدیدات مقابله کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: در یک سال گذشته هیچ نوع حمله سایبری به حوزه های حساس و هسته ای نداشتیم بنابراین پایداری ما در فضای سایبری قابل قبول است.

سردار جلالی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر که آیا حملات سایبری به سیستم های ماهواره ای جمهوری اسلامی وجود داشته یا خیر تصریح کرد: ما از تیرماه سال گذشته تحریم ماهواره ای شدیم و تمام سیگنال های ارسالی ما به اروپا و آمریکا قطع شد.

وی تاکید کرد: از همین رو خرید، ساخت و یا تولید ماهواره مستقل برای کشورمان یک نیاز اساسی و ضروری است که متاسفانه بین دولت ها گیر کرده و اجرایی نشده است.

وی با اشاره به امضای چند تفاهمنامه بین سازمان پدافند غیرعامل با دیگر سازمان ها گفت: انشاءالله در هفته پدافند غیرعامل تفاهمنامه هایی با سازمان استاندارد، محیط زیست و مدیریت بحران امضا خواهیم کرد.

سردار جلالی با بیان اینکه شعار هفته پدافند هوایی غیرعامل مصونیت بخشی با عزم ملی و مدیریت جدی است افزود: انشاءالله در هفته آتی 3 رزمایش سایبری، زیستی و البته رزمایش تست برقی در برخی دستگاه های حیاتی و حساس انجام خواهیم داد.

جلالی در ادامه درباره اقدامات این سازمان در عرصه زیست‌محیطی و بیولوژیک اظهار داشت: چهارچوب کلی شناسایی تهدید انسان‌ساخت و عامدانه در حوزه بیولوژیک یک موضوع استراتژیک در سطح دنیا است و در طول تاریخ همواره از ترور رهبران دینی تا رهبران سیاسی امروز همچون «یاسر عرفات» و «هوگو چاوز» از این ترفند استفاده شده است.

وی افزود: موضوع دیگر در این رابطه بحث دستگیری عوامل زیستی خاموش است که از طریق ژن، ویروس و باکتری آثار خود را بر دیگر کشورها می‌گذارند؛ مثلاً برخی از این تهدیدات با رویکرد اقتصادی، جهت فروش دارو و واکسن و برخی دیگر در راستای ایجاد ترس و ارعاب تکوین می‌یابد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل یادآور شد: دو سال پیش به صنعت تخم مرغ کشور با این مدل حمله انجام گرفت که خساراتی را متوجه این بخش از دام کشور ساخت و همچنان حمله بیولوژیک به صنعت گوشت، مرغ و زیتون که ابعاد اقتصادی دارند به‌عنوان یک تهدید بالقوه وجود دارد که می‌تواند آسیب بزرگی را در عرصه اقتصاد به کشور وارد کند.

جلالی در خصوص تشخیص این‌که یک ویروس به‌واسطه حوادث طبیعی ایجاد شده یا از آزمایشگاه‌های آفندی دشمن بیرون آمده است، گفت: جهت تشخیص این موضوع به یک سامانه دفاعی قوی نیازمندیم که ایجاد آن در برنامه‌های این سازمان گنجانده شده است.

وی با بیان این‌که آزمایشگاه‌های زیست‌محیطی و بیولوژیکی دنیا در چهار سطح تخصصی قرار دارند، افزود: در گذشته سازمان پدافند غیرعامل کشور دو سطح از آزمایشگاه تخصصی را در اختیار داشت که در سال گذشته به همت متخصصین این سازمان آزمایشگاه سطح 3 آن راه‌اندازی شد و در نظر داریم آزمایشگاه سطح چهارم را نیز راه‌اندازی کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل ادامه داد: در تشخیص فرآیند تهدید که یک کار سنگین علمی و کاملا دفاعی محسوب می‌شود از تلاش 22 دستگاه اجرایی که  با محوریت زیستی و بیولوژیک کار می‌کنند، استفاده می‌کنیم و در راستای دفاع غیرعامل قرارگاه پدافند زیستی را در استان‌ها ایجاد کردیم که نیروهای مسلح نیز مکلف به پیروی از این مجموعه هستند.

جلالی گفت: همچنین در وزارت دفاع مرکز عملیات کلی پدافند زیستی را که مرکز نگهداری ویروس زنده (سوشی) است و به‌عنوان یک مرجع آزمایشگاهی از آن استفاده می شود، ایجاد شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مسمومیت تعداد کمی از حجاج به ویروس ابولا تصریح کرد: ما آموزش‌های اولیه را به حجاج قبل از سفر به مکه مکرمه داده‌ایم و پس از بازگشت این عزیزان در  فرودگاه حالت آماده‌باش بهداشتی جهت رصد موارد مشکوک ایجاد کردیم که طبق بررسی‌های به عمل آمده به‌حمدالله با هیچ مورد خاصی درخصوص ابتلای به این ویروس مواجه نشدیم.

جلالی بیان کرد: این ویروس براساس استنادات علمی پژوهشی، ویروسی دستکاری شده و به احتمال زیاد خروجی از آزمایشگاه‌های نظامی آمریکاست و این ویروس فعلاً دارو درمان و واکسن ندارد. تلاش ما بر این است تا زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های لازم را جهت مقابله با این نوع تهدیدات به‌طور کامل ارتقا دهیم.

کد خبر 2394042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha