۲۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۳:۴۸

صفار هرندي در مراسم افطاري انجمن روزنامه نگاران مسلمان:

از درخواست ارگان مطبوعاتي رسمي براي احزاب قانوني استقبال مي كنيم / داشتن پست حكومتي دليل صدور مجوز خارج از نوبت نيست / براي مطبوعات تخصصي و استاني امتياز ويژه قائل مي شويم / حقوق مطبوعات بايد محقق شود

از درخواست ارگان مطبوعاتي رسمي براي احزاب قانوني استقبال مي كنيم / داشتن پست حكومتي دليل صدور مجوز خارج از نوبت نيست / براي مطبوعات تخصصي و استاني امتياز ويژه قائل مي شويم / حقوق مطبوعات بايد محقق شود

حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم ضيافت افطار انجمن روزنامه نگاران مسلمان كه پنج شنبه شب و با حضور اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس ، اعضاي هيات منصفه و هيات نظارت بر مطبوعات و همچنين اعضاي انجمن و خانواده‌هاي آنان برگزار شد تاكيد كرد: عدالت را در اعطاي امتياز به متقاضيان نشريات فارغ از شخصيت سياسي درخواست كننده پيگيري خواهيم كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: برخي مسئولان مملكتي تا كنون ويژه خواري هاي بيجايي در اخذ امتياز نشريه داشته اند، در حاليكه افرادي بيش از 4 سال منتظر دريافت مجوز براي نشريه خود هستند. به همين خاطراجازه نمي دهيم كسي به صرف تصدي جايگاه حكومتي يك شبه امتياز نشريه بگيرد و به اين قول خود وفاداريم.

صفارهرندي با تاكيد بر اينكه "از مسئولان هم تقاضا داريم بر اين راه غيرعادلانه پافشاري نكنند، چراكه مقاومت ما در برابر با بي‌عدالتي جدي خواهد بود" به بيان مشكلي ديگر در ايفاي نقش مطبوعات پرداخت و گفت: در سالهاي اخير برخي احزاب قانوني به جاي استفاده از تريبون و تابلوي خود پشت تريبون‌هاي ديگر نهادهاي مدني مثل مطبوعات پنهان شده اند. اما من بعد آنان بهتر است ارگان مطبوعاتي رسمي و شفاف و سازماندهي مشخص خود را داشته باشند،چراكه وزارت ارشاد در اين زمينه با آنها همكاري لازم را در اخذ امتياز ارگان مطبوعاتي انجام خواهد داد.

وزير ارشاد فعالان فرهنگي را براي اعطاي مجوز داراي اولويت خواند و ضمن اشاره به اينكه در ميان اين عزيزان نيز كساني كه نشريه ندارند در اولويت خواهند بود افزود: اگر ببينيم جايي چند نشريه با يك رنگ و بو و روش حضور دارند، در درجه نخست امتياز را به نشريه‌اي خواهيم داد كه متفاوت و داراي نوآوري در مطالب باشد.

صفار هرندي گفت: توازن و نسبت رابطه بين دولت و مطبوعات بايد رعايت شود. چرا كه در گذشته برخي تمايل داشتند تا بيش از حد در تكفل مطبوعات نقش داشته باشند و با اين كار در حق مطبوعات جفا كردند و برخي هم كه بين دولت و مطبوعات رابطه خصمانه پديد آوردند ، جفاي بيشتري به مطبوعات روا داشتند.

وزير ارشاد با اعلام اينكه "جايگاه تعريف شده قانوني براي اين رابطه را به رسميت شناخته و در جهت تثبيت و تقويت آن گام بر خواهيم داشت " به مسوولان توصيه كرد: مسئولان براي تعامل با مطبوعات تحمل خود حتي اگر احساس مي كنند مستحق نقد نيستند در قبال انتقادات بالا ببرند و به حتي اگر ظاهر انتقادها "نيش" است آن را "نوش" تصور كنند.

وي حضور هيات منصفه نظارت بر مطبوعات و شكل گيري معاونت جديد مطبوعاتي را موقعيت بسيار مناسب براي تعامل مطبوعات و بخش‌هاي مختلف حكومتي دانست و گفت: نهادهاي مرتبط با مطبوعات در وزارت ارشاد و در حوزه‌هاي قانوني كامل شده و با باز شناسي مسائل به سمت و سوي حقوق متقابل مطبوعات و جامعه پيش خواهيم رفت.
صفار هرندي از اظهارات اخير رئيس قوه قضائيه درخصوص بررسي مسائل حقوقي مطبوعات توسط نهادهاي مرتبط با مطبوعات استقبال و خاطر نشان كرد: تاكيد آيت الله شاهرودي اين است كه اگر در وزارت ارشاد هيات‌هاي نظارت و ساير ارگان‌هاي ذيصلاح مسايل را به اصلاح منتهي كنند نيازي به ورود قوه قضائيه نيست.

به گزارش مهر ، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اعلام اينكه " اين اظهارات مايه خرسندي و دلگرمي اهالي مطبوعات است" گفت: از طرف جامعه مطبوعاتي قول مي‌دهم كه در آينده هيچ گاه شمايل آنچه در گذشته از رابطه ميان مطبوعات و حكومت ترسيم شده بود را پيش روي خود مجسم نبينيم. 



وي با اعلام اينكه "اگر مطبوعات نسبت به اين وزارتخانه و يا شخص من اشتباه و حتي ظلم كنند بردباري پيشه مي‌كنم" افزود: حتي جايي كه حقيقتي به كلي واژگون شود را نيز تحمل مي‌كنم تا روزي حقيقت بر آنان كه غفلت كرده و يا كساني كه متعمدا به خطا روي آورده‌اند روشن شود.

وزير ارشاد با يادآوري اينكه "برخي رفتارهايي كه از سوي دستگاههاي حكومتي در قبال مطبوعات صورت گرفته منطبق با حق آنان نبوده است" گفت: در بسياري از اين موارد مسائل مي‌توانست به شكل بسيار بهتري اصلاح شود.

صفار هرندي آنگاه به حقوق روزنامه نگاران پرداخت و ضمن بيان اين كه مطبوعات به گوشه‌اي از حقوق حقه خود هم دست نيافته اند گفت: تمام تلاش خود را در اين خصوص متمركز مي كنم ، اما در عين حال نيز نمي‌توان تمام حقوق مطبوعات  را يك جا و در مدتي كوتاه اعاده كرد. لذا معتقديم كه  حقوق شناخته شده و وعده‌هايي كه به جامعه مطبوعات داده شده بايد عملي شود.

وي خاطر نشان ساخت: اگر به دنبال حيثيت و آبروي مطبوعات بيش از امروز هستيم، بايد به آسيب‌ شناسي مطبوعات روي آورديم و به اندازه انتقاد از ديگران به نقد خود هم بپردازيم. در اين راه جامعه مطبوعاتي هم بايد روش‌هاي نوين را جايگزين رويه‌هاي جاري كند و بايد روش‌هاي كهنه اصلاح شوند.

وزير ارشاد با اعلام اين مساله كه " ما از سنت‌هاي بومي روزنامه نگاري كه منطبق بر مفاهيم بلند اخلاقي و اعتقادي است دفاع مي‌كنيم و براي دستيابي به مدلي كه ريشه در زاد بوم و فرهنگ ما داشته باشد پافشاري خواهيم كرد " افزود: همه اهالي مطبوعات هم بايد براي ايجاد اين سنت و قاعده كمك فكري ‌كنند.

صفار هرندي گفت: براي نشريات تخصصي، استاني و محلي امتيازات ويژه قائل مي‌شويم و از مطبوعات مناطق محروم نيز حمايت خواهيم كرد.

وزير ارشاد آنگاه به انجمن روزنامه نگاران مسلمان اشاره كرد و گفت: افرادي كه اين انجمن را تاسيس كردند ، تكيه‌اي فارگير براي برخورداري از معنويت بسته‌اند. آنان فكر ايجاد انجمني وابسته به روزنامه‌نگاران را با سبقه اسلامي از مرحله انديشه به عمل تبديل كردند و امروز خيل عظيمي از همكاران با علايق و سلايق متفاوت به آن پيوسته‌اند.

وي افزود: حمايت از اين گونه انجمن‌ها و تشكلهاي مدني را از وظايف وزارت ارشاد مي دانيم چرا كه نتيجه اين امر تقويت همبستگي ملي و مردمي است.

صفار هرندي در پايان گفت: بسياري از امور مطبوعات به عهده خود اهالي مطبوعات است،ولي ما در اين بخش به عنوان سياست‌گذار كلي،حامي و پشتيبان در راستاي ارتقاي سطح اين امر فعاليت مي‌كنيم.  بار بسيار سنگيني بر دوش ما است و البته با همراهي اهل مطبوعات احساس تنهايي نكرده و اميدواريم پس از دوره‌ كاري يكساله بتوانيم كارنامه افتخارآميزي ارائه كنيم.

کد خبر 241073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha