۲۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۶:۰۱

از نظريه پردازي در علوم ارتباطات غفلت كرده ايم / الگوي روزنامه نگاري اسلامي قادر به ايجاد چالش در برابر ژورناليسم غربي است / حقوق روزنامه نگاران بايد مسئله شناسي و فهرست شود / دولت در تاسيس صندوق اختصاصي حمايت از روزنامه نگاران پيشقدم شود

از نظريه پردازي در علوم ارتباطات غفلت كرده ايم / الگوي روزنامه نگاري اسلامي قادر به ايجاد چالش در برابر ژورناليسم غربي است / حقوق روزنامه نگاران بايد مسئله شناسي و فهرست شود / دولت در تاسيس صندوق اختصاصي حمايت از روزنامه نگاران پيشقدم شود

دبير كل انجمن روزنامه نگاران مسلمان با اشاره به اينكه روزنامه نگار بودن وزير ارشاد انتظارات به حق و مطالبات روزنامه نگاري و روزنامه نگاران را بسيار بالا برده است ، بر ضرورت نظريه پردازي در حوزه علوم ارتباطات از يكسو و مسئله شناسي و فهرست كردن حقوق روزنامه نگاران تاكيد كرد و گفت: تاسيس صندوق اختصاصي حمايت از روزنامه نگاران را به وزير محترم ارشاد و دولت جديد پيشنهاد مي كنيم.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، پرويز اسماعيلي در ضيافت افطاري خانواده اعضاي انجمن روزنامه نگاران مسلمان با حضور وزير ارشاد و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس در تالار دشت بهشت برگزار شد، با اشاره به اينكه " پيكره روزنامه نگاري و پيكر روزنامه نگار ما ؛ از ساختار و مباني معرفتي ، آموزشي و فني و حرفه اي گرفته تا شان منزلت روزنامه نگار نزد منابع خبري  و مخاطبين رنجور است" افزود: اين همه ، يك مهندسي تازه مطبوعاتي را الزامي مي كند.

وي گفت: در حوزه قانون ما نيازمند اجرا هستيم . چون بخشي از رنج موجود حاصل عمل نشدن به بسياري از مواد قانون فعلي مطبوعات و بخش ديگر حاصل نبودن تفسير واحد و برخورد سليقگي با قانون است. همچنين در حوزه قانون محتاج اصلاح هستيم . چون بخشي از رنج موجود حاصل ناكافي و غير فراگير بودن قوانين فعلي است  و از جمله اشاره رهبر معظم انقلاب در حكم حكومتي به مجلس ششم بر اين بود كه قانون فعلي مطبوعات ظرفيت اصلاح در زمان مقتضي را دارد. اما در حوزه قانون نيازمند تاسيس هم هستيم . چون بخشي از رنج موجود ناشي از اين است كه براي برخورد با رسانه هاي نوين يا روش هاي نو پديد روزنامه نگاري هنوز ساز و كارهاي قانوني تاسيس  نكرده ايم .

مديرعامل خبرگزاري مهر با اعلام اينكه" شاخص هاي كمي و كيفي مطبوعات ما در قياس با حداقل استانداردها تاسف آور است" يادآور شد: اين در حالي است كه از نظر نيروي انساني مستعد و توليد حرفه اي خبرو ساير محصولات مثل عكس خبري در حدي بالاتر از استانداردهاي موجود قرارداريم. پارادوكسي رنج آور كه بايد درمان شود.

اسماعيلي در ادامه سخنان خود و خطاب به وزير ارشاد افزود: رنج مهم ديگر روزنامه نگاري و روزنامه نگاران ما ، هجوم سوداگران و منفعت طلبان از حوزه هاي اقتصادي به حوزه هاي فرهنگي و مطبوعاتي است. لذا انتظار داريم فضاي آينده را براي فعاليت روزنامه نگاران واقعي اميد بخش و براي سود جويان فرصت طلب نااميد كننده سازيد.

وي گفت: واقعا از خود مي پرسيم ، در برابر غوغاي سود و ابتذال در نشريات پرتعداد و پرتيراژ زرد كه هر شماره آن ترويج ناهنجاريها و ضربه به فرهنگ است ، بطور مثال احوال نشريات شهرستاني و استاني كه خرده فرهنگ هاي ما را مي سازند، چگونه است؟ يا سهم نشريات تخصصي و علمي ما از بازار مخاطب چيست؟

وي افزود: گمان مي كنيم ، نه تنها يارانه بيت المال نبايد صرف توليد و توسعه مطبوعات زرد باشد ، بلكه توليد آنها اگر هم تحمل مي شود بايد همراه هزينه و ماليات باشد. و در برابر ، نه تنها بايد به نشريات مفيد و آگاهي  بخش يارانه معقول داد، بلكه بايد توليد آنها نيز با تشويق و حمايت مضاعف همراه باشد.

دبير كل انجمن روزنامه نگاران مسلمان سپس به موضوع روزنامه نگاري اسلامي پرداخت و گفت: ما به همان دليل از روزنامه نگاري اسلامي و روزنامه نگار مسلمان سخن مي گوييم كه نظام ما جمهوري ، اما اسلامي است . و به همان دليل كه وزارت فرهنگ ما متصف به رسالت " ارشاد اسلامي " است. ما بشدت محتاج روزنامه نگاري اسلامي هستيم . نوعي از روزنامه نگاري كه مختصات اصلي آن علاوه بر استانداردهاي حرفه اي موجود ، تعالي بخشي و هنجار سازي ، انصاف و عدالت ، اخلاق  و معرفت و رشد ايمان و آگاهي عمومي است.

به گزارش مهر ، اسماعيلي خطاب به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: عضه بزرگ ما اين است كه رهبر معظم انقلاب بر گسترش كرسي هاي نظريه پردازي علمي توصيه فرموده اند اما ، در حوزه علوم ارتباطات گويي همه قبول كرده  ايم كه فقط بايد مقلد و مترجم مدل هاي غرب باشيم . چرا در حوزه علوم ارتباطات با اين همه پديده ها و روش هاي نوين روزنامه نگاري اساتيد ما شهرت خود را درترجمه الگوهاي بيگانه تعريف مي كنند؟ چرا فقط از 4 الگوي روزنامه نگاري بيگانه سخن مي گوييم، در حاليكه اگر همت نظريه پردازي داشته باشيم الگوي روزنامه نگاري اسلامي ، با مختصاتي كه بيان شد، مدلي كاملا قابل پرداخت و ارائه است.

وي افزود: جمهوري اسلامي در عرصه هاي سياست و فناوري در برابر رويكردهاي حاكم بر جهان با ارائه الگو چالش ايجاد كرده است. چرا " ژورناليسم اسلامي " را به عنوان چالشي جدي در برابر ژورناليسم غربي مطرح نمي كنيم؟

اسماعيلي با اشاره به اينكه "در مساله منزلت روزنامه نگاري و روزنامه نگار گفتني و انجام دادني فراوان است " گفت: جامعه روزنامه نگاري جامعه اي به ظاهر كوچك است كه گروه مرجع افكار عمومي و فرهنگ سازند. روزنامه نگار واقعي جمع بين فرهيختگي و قناعت است.

وي خطاب به وزير ارشاد پيشنهاد كرد: تقويت روزنامه نگار از ابعاد مختلف با رشد معرفت و آگاهي ملي و ارتقاي فرهنگ عمومي نسبت مستقيم دارد. لذا؛ پيگيري نيازها و مطالبات روزنامه نگاران در بخش هاي مربوط به امنيت شغلي ، بيمه و درمان ، سختي كار ، مسكن ، ازدواج و ساير مسائل يك سرمايه گذاري مثبت حاكميتي است. پيشنهاد انجمن روزنامه نگاران مسلمان راه اندازي " صندوق اختصاصي حمايت از روزنامه نگاران " است كه مي توان باحمايت جنابعالي ، با ساز و كاري مشخص و قانونمند ، با تزريق كمكي اوليه ، طراحي مكانيزمي براي اشتراك سرمايه و سهم خود روزنامه نگاران و كمك به استقلال صندول در دراز مدت آن را  ايجاد كرد.

وي گفت: مستحضريد كه دولت هاي ما براي بسياري از مشاغل از چاي گرفته تا چغندر صندوق هاي حمايتي ايجاد كرده اما در ارتباط  با عرصه توليد معرفت و آگاهي عمومي خير.

دبير كل انجمن روزنامه نگاران مسلمان افزود: از سوي ديگر احقاق حقوق جامعه روزنامه نگاري ضرورت است . همه قبول داريم كه نگاه ما تاكنوم معطوف  به تكاليف روزنامه نگاران بوده است، اما بايد توجه كرد كه ايفاي اين تكاليف تنها با توازن متقابل در ايفاي حقوق روزنامه نگاران شدني است. لذا به معاونت محترم مطبوعات پيشنهاد مي كنيم حقوق جامعه روزنامه نگاري مساله شناسي شود و فهرست گردد.

وي در پايان به برخي از برنامه هاي اين تشكل مطبوعاتي در دور تازه فعاليت اشاره كرد و تشكيل شوراي راهبردي و گسترش عضو گيري و تشكيلات استاني را از اهم آن برشمرد.

کد خبر 241152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha