جهانشیر یاراحمدی نویسنده این کتاب در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: در این اثر سیر تاریخی تحلیلی تعزیه در سراسراستان مورد مطالعه قرار گرفته است.
پژوهشگر برجسته تعزیه استان بوشهر گفت: این کتاب پس از مقدمهای تحت عنوان (اینجا جنوب است) در چهار مجلس تدوین شده است که مجلس اول؛ روضه خوانی نام دارد و این آیین را مورد مطالعه قرارداده است.
یاراحمدی با اشاره به مجلس دوم بیان داشت: مجلس دوم؛ تعزیه نام دارد که سیر تاریخی تعزیه در دوران زندیه و قاجاریه در استان بوشهر را بررسی کرده و قدیمی ترین سند تعزیه ایران که مربوط به جزیره خارگ است، را بازخوانی کرده است.
وی ادامه داد: در ادامه این مجلس تعزیه در محلات مختلف شهر بوشهر و نیز تعزیه در سایر نقاط استان بوشهر نظیر اهرم، زیارت، جم، آبپخش، درودگاه، خورموج، بندرریگ، گناوه، دیلم، برازجان، دلوار، سعدآباد و نظر اقا نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.
یاراحمدی تصریح کرد: مجلس سوم؛ نسخه ها نام دارد که در آن سه مجلس تعزیه از مجالس تعزیه استان آورده شده است و مجلس چهارم؛ اسناد و تصاویر نام دارد که در آن مجموعه ای از عکس ها و اسناد مربوط به تعزیه استان گنجانده شده است.
وی با اشاره به یکی از ویژگی های منحصر به فرد این کتاب پژوهشی اضافه کرد: در این اثر دو سند مرتبط با تاریخ تعزیه استان برای نخستین بار منتشر شده اند.
یاراحمدی در ادامه خاطرنشان ساخت: این کتاب توسط انتشارات دریانورد منتشر شده و تیراژ آن نیز سه هزار نسخه و چهارمین اثر منتشر شده من است.
وی در پاسخ به پرسش مهر در زمینه اینکه آیا در حال حاضر نیز اثر پژوهشی دیگری را در مرحله آماده سازی برای انتشار دارید، افزود: اثر دیگر پژوهشی من نیز با عنوان زن و آیین در جنوب ایران هم بزودی منتشر خواهد شد.
نویسنده کتاب تعزیه و تعزیه خوانی در بوشهر در پایان با اشاره به مدت زمان صرف شده برای این اثر پژهشی در پاسخ به مهر گفت: نزدیک به ده سال به شکل پراکنده پژوهش های میدانی مربوط به این اثر انجام شده است.