به گزارش خبرگزاری مهر ،دکتر علی ربیعی روز شنبه در نشست اعضای هیات مدیره مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی ایران که در محل وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: هدف از برگزاری این نشست تعامل هرچه بیشتر با انجمن های علمی و تخصصی پزشکی برای دستیابی به بهبود شرایط پزشکی در کشور بود.
وی تصریح کرد: انجمن های علمی پزشکان حلقه رابط جامعه ، پزشکان و دولت هستند و این کارکرد باید تقویت شود.به نظر من نقش انجمن های علمی در جامعه بی بدیل است و فعالیت آنان در این حوزه رضایت جمعی را به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: برخی از انجمن ها معتقدند که ارزشهای نسبی در کتاب "ارزش نسبی خدمات" بخوبی دیده نشده که نیاز به اصلاح دارد و نکاتی که از قلم افتاده دوباره مورد بازنگری قرار گیرد و باید در این کتاب لحاظ شود. با تعامل انجمن های علمی پزشکی نقاط ضعف کتاب برطرف خواهد شد.
یادآور می شود، در این کتاب که پس از 30 سال تحریر شده ، قیمت خدمات تمامی حوزه های پزشکی مورد بازنگری قرار گرفته است .
وی تصریح کرد: در نهایت تلاش می کنیم برآیند نظران انجمنهای علمی و رشته های مرتبط مدنظر قرار گیرد و رضایت نسبی از این کتاب فراهم شود . این طرحی است که باید تمام ذی نفعان از آن بهره مند شوند و با رضایت اضلاع مختلف این طرح اجرای آن با موفقیت روبرو خواهد شد .
ربیعی با اشاره به اینکه انجمن های علمی پزشکی سرمایه اجتماعی محسوب می شوند، گفت: به دنبال یکسان سازی شیوه های رسیدگی به اسناد پزشکی در سازمانهای بیمه گر هستیم.
وزیر کار همچنین در خصوص الکترونیکی کردن فعالیت ها در سازمانهای بیمه گر گفت: با ایجاد الکترونیکی کردن، نظارت ها کاررآمد تر می شوند.
وی همچنین از رونمایی سامانه ای که مردم بتوانند دیدگاههای خود را در خصوص اجرای تعرفه های مطرح کنند خبر داد و گفت: معتقدم علیرغم ایجاد این سامانه انجمن های علمی و سازمان نظام پزشکی در خط اول نظارت قرار دارند. چرا که جامعه پزشکی ما جامعه ای سالم است که در دوران دفاع مقدس ودیگر رخدادها هم خدمات ارزنده ای را به جامعه و مردم داشته است .
وی جامعه پزشکی کشور را مورد احترام دولت و مردم دانست و گفت: پزشکان گروه مرجع مورد احترام برای مردم هستند که همواره در شرایط جنگ و حوادث غیر مترقبه در کنار و با مردم بوده اند.
وی افزود: این صیانت نیز باید از طریق انجمن های پزشکی و سازمان نظام پزشک که منتخب جامعه پزشکی هستند صورت گیرد. چرا که تغییرات فرهنگی در جامعه رخ داده که باید در همه بخشها این موضوع مدنظر قرار گیرد. ولی در مجموع جامعه پزشکی جامعه ای است که مورد احترام دولت و ایرانیان است و این امر خود بهترین ابزار کارایی و کارآمدی برای حل مسایل مطرح در حوزه پزشکی است .
ربیعی انجمن های علمی را دارای کارکردهای متفاوتی دانست و با تاکید بر کارکرد تولید علم و نظریه پردازی از سوی این انجمن ها گفت: انجمن های علمی یک سرمایه اجتماعی هستند و اعتماد عمومی را افزایش می دهند.
وی گفت: از سه جهت با انجمن های علمی پزشکی مرتبط هستیم و باید با هماهنگی این انجمن ها کار را در حوزه سیاستگذاری پیگیری کنیم به ویژه اینکه در بخش بهزیستی فعالیت این انجمن ها با ما مرتبط است و ما در سالی که به عنوان سال تحول بهزیستی در نظر داریم از این انجمن ها استفاده خواهیم کرد.
وی اهتمام به کارکردهای علمی انجمن های علمی پزشکان را مورد تاکید قرار داد و گفت: این انجمن ها باید نقش موثری در حوزه سیاستگذاری ایفا کنند و بر این اساس شورای عالی بیمه که در دولت تدبیر و امید به شکل جدی فعال شده است از خدمات آنها بهره مند می شوند.
ربیعی در این خصوص دستور داد : کمیته علمی مشترک مجمع انجمن های پزشکان با دبیرخانه شورای عالی بیمه تشکیل شود تا این شورا از دیدگاه کارشناسی این قشر از جامعه در حوزه سیاستگذاری استفاده شود که تا سه ماه آینده نکاتی که در کتاب ارزش نسبی مورد توجه قرار نگرفته بازنگری شود.
وی افزود: مشکلات بیمههای تکمیلی در جلسه بعدی شورای عالی بیمه به بحث گذاشته میشود. به هرحال بیمههای تکمیلی ابتدای سال قرار داد بستهاند و براساس نرخهای قبل از اعلام کتاب ارزش نسبی خدمات فعالیت میکنند. بیمههای تکمیلی با مشکلاتی از جمله قیمتهای تعرفهها روبرو هستند که باید آنها را مدنظر قرار داد.