پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۴ مهر ۱۳۸۴، ۱۳:۲۶

دكتر سعيدي در گفت و گو با مهر :

"شل" سهل انگاري كرد ، مسوولان مربوطه كوتاهي / ميلياردها دلار از ثروت كشور در "سروش" از بين رفت

"شل" سهل انگاري كرد ، مسوولان مربوطه كوتاهي / ميلياردها دلار از ثروت كشور در "سروش" از بين رفت

پيدا كردن دكتر علي محمد سعيدي در شرايط فعلي خيلي سخت است.او كه از عملكرد مسوولان وزارت نفت طي سالهاي اخير به شدت ناراحت و نگران است، اكنون مشاور چند شركت بين المللي است.خبرنگار مهر بعد از پيگيري فراوان بالاخره توانست رد پاي دكتر سعيدي را در فرانسه پيدا كند و نظر وي را در خصوص مسايل اخير ميدان نفتي سروش و نوروز جويا شود.

دكتر علي محمد سعيدي نگران است كه 4 ميليارد بشكه نفت ميدان سروش به دليل سهل انگاري شل در برداشت بي رويه از اين مخزن  آن هم بدون تزريق گاز و به ارزش 120 ميليارد دلار از دست رفته است .

 سعيدي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت : از همان سالها كه بحث برداشت از مخزن سروش و نوروز مطرح شد به شركت ملي نفت ايران تذكر داده شد كه نسخه برداشت 100 هزار بشكه نفت از ميدان نفتي سروش و 95 هزار بشكه از نوروز  غير عملي است كه امروز شاهد اين امر هستيم .

   شل درمجموع 800 ميليون دلار در اين طرح سرمايه گذار ي كرده است كه 700ميليون دلارآن بازگشت داده شده و تنها 100 ميليون دلار باقي مانده است كه اگر هم از دست رود باز شل چيزي را از دست نداده است .
نام گوينده:دكتر سعيدي

اين كارشناس صنايع نفت اضافه كرد :  نكته اين نيست كه شركت شل و شركت ملي نفت ايران نتوانستند اين ميزان نفت را از ميادين برداشت كنند، بلكه بايد گفت كه اين ميادين امروز به اندازه اي آسيب ديده اند كه توليد از آنها متوقف شده است .

وي اظهارداشت : براساس آزمايشات انجام شده درزمان رييس سابق شركت نفت فلات قاره ، مشخص شد كه  بايد به اين ميادين براي رسيدن به توليد مطلوب و افزايش ضريب استحصال تا 50 درصد گاز تزريق كرد و مي توان  از گاز ميدان فروزان كه روزانه 200 ميليارد پاي مكعب آن  سوزانده مي شود استفاده كرد .

وي اضافه كرد :برنامه  تزريق گاز تا به امروزدر ميدان سروش  محقق نشد و تنها برداشت  بي رويه نفت از ميدان صورت گرفت به گونه اي كه 4 ميليارد بشكه از حجم نفت درجاي اين ميدان آسيب ديد.

وي اظهارداشت : در 3 يا 4 سال اخير به طور ميانگين 36 ميليون بشكه نفت از سروش استخراج شده است كه براساس قرارداد،  60 درصد از نفت توليدي به شل و 40 درصد به ايران تعلق دارد كه در اين صورت اگر قيمت هر بشكه نفت را 30 دلار در نظر بگيرم شركت شل در اين مدت توانسته 700 ميليون دلارپول و سرمايه گذاري خود را از اين توليد درآورد .

به گفته وي ، به عبارت ديگرشركت شل اصلا ضرر نداده است  بلكه توانسته بخش اعظمي از سرمايه گذاري خود را نيز از توليد برگرداند .

سعيدي تصريح كرد : شركت شل درمجموع 800 ميليون دلار در اين طرح سرمايه گذار ي كرده است كه 700ميليون دلارآن بازگشت داده شده و تنها 100 ميليون دلار آن باقي مانده است كه اگر هم از دست رود بازهم شل چيزي را از دست نداده است .

اين كارشناس نفت افزود : ضرر را در اين ميان  ايران متحمل شد  كه  4 ميليارد بشكه نفت درجاي اين ميدان به ارزش 120 ميليارد دلار از دست رفت.

وي مشكل مخزن را مخلوط شدن با آب دانست و گفت : اگر از همان اول گاز به ميدان تزريق مي شد بعد ازچند سال آب موجود در مخزن به بالا نمي آمد به گونه اي كه امروز مجبور باشيم براي جدا سازي آن چند برابر هزينه كنيم .

وي تزريق گاز را همچنان راه درمان اين مخزن دانست و گفت : اين اقدام نيز سالها به طول مي انجامد.

خبرگزاري مهر با مسوولان سابق وزارت نفت در اين خصوص تماس گرفت كه اين مسوولان تا كنون حاضر به جواب گويي در اين زمينه نشده اند.

 

 

 

کد خبر 241861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha