به گزارش خبرنگار مهر، رامز نصيري صالح شامگاه دوشنبه در جلسه کمیته ساماندهی تحقیقات بومی استان اردبیل افزود: هم اكنون طرح تحقيقاتی شناسايی ژنوتيپهای فندق بومی استان براي معرفی رقم پرمحصول و مقاوم به سرما و آفات در حال انجام است.
وي با بیان اینکه جهاددانشگاهي اردبيل متولی ساماندهي تحقيقات فندق استان است، اضافه کرد: در این راستا اجرای طرح تحقیقاتی شناسایی ژنتیکی فندقهای بومی اردبیل با استفاده از صفات مورفولوژیکی، نشانگرهای مولکولی و میزان ترکیبات شیمیایی آغاز شده است.
رئيس جهاددانشگاهي استان تصریح کرد: در فاز نخست اجرای این طرح نیز ۳۳ ژنوتیپ فندق در نقاط مختلف جنگل "فندقلو" شهرستان نمین به عنوان کانون اصلی فندق استان شناسایی شده است.
وی تاکید کرد که جهاددانشگاهی با انجام این طرح میتواند با معرفی ژنوتیپهای موجود در جنگل فندقلو، برای توسعه باغهای فندق در استان، ارقام پرمحصول و مقاوم در برابر آفات و شرایط اقلیمی نامساعد معرفی کند.
نصیری همچنین با اشاره به نهایی شدن سند راهبردی تحقیقات فندق استان اردبیل ادامه داد: براین اساس آن طرح شناسایی، جمعآوری و بررسی تنوع ژنتیکی، بررسی سازگاری اکولوژیکی ژنوتیپها و ارقام تجاری، هبیریداسیون و دورگگیری بین گونهای و درون گونهای، ریز ازدیادی و کشت بافت ژنوتیپهای برتر از لحاظ عملکرد دانه، مقدار تاکسول و سازگار با مناطق مختلف آغاز شده و به نتایج مطلوبی رسیده است.
به گفته وی گزینش ژنوتیپهای برتر داخلی و انتخاب ارقام سازگار با نقاط فندق کاری در اردبیل و سطح کشور و نیز به دست آوردن ارقام پر محصول را از اهداف مهم این طرح است.
نصیری جهاددانشگاهي را يك نهاد انقلابي و در راستاي تحقق منويات رهبر معظم انقلاب اسلامي برشمرد و عنوان کرد: اين نهاد همچون يك پيكره واحد، براي شناسايي و رفع نيازهاي كشور تلاش ميكنند.