به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حاج علی بیگی، شامگاه دوشنبه، در نشست پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی قرآن و عترت اصحاب الثقلین اراک که با موضوع بررسی نقش فضای مجازی در گسترش فعالیت های قرآنی برگزار شد، افزود: این موسسه قرآنی همواره فعالیت های خوبی در عرصه های مختلف انجام داده است.
وی با بیان اینکه اکنون نیاز جامعه قرآنی را به موقع تشخیص داده و پاسخی برای آن پیش بینی کرده است، گفت: با توجه به اینکه دنیای مجازی در زندگی روزانه انسان دخیل بوده و همه افراد با سنین مختلف به آن دسترسی دارند، رفع مسایل و مشکلات پیش رو از اهمیت بسیار برخوردار است.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با تاکید بر اینکه همدلی و همفکری و از خودگذشتگی سبب تبدیل جامعه قرآنی به یک وزنه سنگین و تاثیرگذار فرهنگی می شود.
حاج علی بیگی با بیان اینکه در صورت همکاری و همدلی رسیدن به اهداف نظام سهل الوصول می شود، ادامه داد: جامعه قرآنی استان به دلیل دارا بودن بصیرت عاشورای و ولایی خود می توانند تاثیر زیادی در حوزه فرهنگی داشته باشند.
ایجاد نشریه قرآنی نیاز استان مرکزی است
وی با بیان اینکه فضای مجازی و مکتوب هر یک کارکردهای خاص خود را دارد، تصریح کرد: در هر بخش مخاطبان به دلیل احساس نیاز و علایق خود گرایش به مسایل فرهنگی را بر می گزینند.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه آموزش ها در فضای مجازی دارای ویژگی های خاص است، افزود: برای اثرگذاری این آموزش ها نیازمند برنامه ریزی، هدف و تشکیل کارگروه های از افراد جوان و توانمند و فعال هستیم.
حاج علی بیگی با تاکید بر اینکه ارائه مهارت تفکر به مخاطبان از موضوعات مهم در بحث فضای مجازی است، تصریح کرد: اکنون شبکه های اجتماعی بسیاری در فضای مجازی وجود دارد که به دلیل نبود تفکر واحد جمعی از هم گسیخته را در بر گرفته و نتیجه مطلوبی ارائه نمی دهد.
وی ادامه داد: باید فضای مفهوم ساز، مستدل و نقد پذیر را در دستور کار خود قرار داده و چند وجهی نگری و توجه به ابعاد مختلف دانش قرآنی، در نظر گرفتن تعدد سلیقه ها، بیان نظرات، تولید دانش انفرادی و اجتماعی در حوزه قرآنی، ایجاد روش های جدید و گفتمان های نوین برای اتفاقات مبارک در فضای مجازی پیش بینی شود.
راه اندازی وب سایت عاکفون در استان مرکزی
مسوول موسسه فرهنگی قرآن و عترت اصحاب الثقلین اراک با بیان اینکه در جامعه کنونی قرآن دچار محجوریت شده است، گفت: پس از تاسیس حکومت اسلامی در ایران حرکت و فعالیت های قرآنی به شکل مواج گاهی در اوج و گاهی سطح غیرقابل قبول بود.
پیمان عین القضاتی با اشاره به فعالیت وب سایت عاکفون در استان مرکزی و شهر اراک، افزود: این وب سایت با استفاده از زبان قرآن، دین و اهل بیت (ع) با گستره بین المللی فعالیت های قرآنی انجام می دهد.
وی با بیان اینکه این شبکه اجتماعی با مشارکت افراد و اشتراک گذاری نظرات و کارگروهی نقش آفرینی می کند، اضافه کرد: فضای مجازی ظرفیت بالا و کارکردهای بسیار برای هدایت جامعه قرآنیبه عنوان الگوی در این فضا است.
مسوول موسسه فرهنگی قرآن و عترت اصحاب الثقلین اراک با اشاره به اینکه دشمن از فضای مجازی به عنوان تهدیدی برای نسل نوجوان و جوان جامعه استفاده می کند، افزود: امروز وظیفه ما تبدیل این تهدید ها به فرصت و بهره وری است.
عین القضاتی به فعالیت های گروهک داعش و استفادهاز فضای مجازی برای اهداف خود اشاره و اضافه کرد: این گروهک تروریستی در تبیین مبانی الحادی خود، عضوگیری و عملیات ها از فضای مجازی بهره گیری می کند.
خرد جمعی نیاز امروز جامعه است
وی با بیان اینکه ابزارهای ورود به شبکه های مجازی هم فرصت است و هم تهدید، گفت: می توانیم با استفاده از خرد جمعی و تفکر جدید کار ناتمام برخی شبکه های اجتماعی و جاهای خالی را پر کرده و قرآن کریم را به جایگاه و منزلت واقعی برسانیم.
مسوول موسسه فرهنگی قرآن و عترت اصحاب الثقلین اراک با تاکید بر اینکه برای ایجاد شور و شعف نیازمند زبان نسل جوان و ابزار هنر هستیم، اظهار کرد: اگر از ابزار به بهترین شکل استفاده شود و برنامه هایی با محتوا و غنایی که منشعب از کلام وحی است ارائه خواهیم داد.
عین القضاتی با بیان اینکه سایت www.akefoon.ir با بخش های مختلف فرهنگی و مذهبی پذیرای اعضای علاقمند به موضوعات مختلف است، تصریح کرد: توجه مسوولان فرهنگی به این بخش سبب موفقیت هرچه بیشتر در فعالیت های قرآنی می شود.