به گزارش مهر، حمیدرضا طیبی ظهر امروز سه شنبه در مراسم بازدید معاون اول رئیس جمهور از دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی کشور مستقر در استان البرز در جمع محققان و مدیران مراکز جهاد دانشگاهی کشور اظهار داشت: کار جهاد دانشگاهی الگوسازی توان کشور در توسعه فرهنگی، آموزشی و به ویژه توسعه علمی و فناورانه و تجاری سازی آن تا ایجاد ثروت بوده است و امروز جهاد دانشگاهی تامین کننده بسیاری از فناوری های نوین مورد نیاز کشور است.
وی با اشاره به اینکه همواره در جهاد دانشگاهی حدود 20 درصد منابع مالی از بودجه دولت تامین شده و 80 درصد از ارزش افزوده حاصل از فناوریهای تولیدی و تجاری سازی آن و یا منابع آموزشی تامین شده است، یادآور شد: اگر علاقه به خریدهای خارجی و برخی مناسبات نادرست را کنار بگذاریم این ارزش افزوده بسیار زیادتر میشود.
وی دستاوردهای جهاد دانشگاهی را حاصل نگاه مسئله محور به حل مشکلات جامعه و نیاز صنعت در کنار فرهنگ جهادی که حاصل تقاطع ایمان، علم، عمل و توکل به خدا است عنوان کرد.
طیبی با تاکید بر این که ما امروز قادر هستیم بسیاری از فناوریهای مورد نیاز کشور را در حوزههای منتخب تولید و تامین کنیم، یادآور شد: برنامه ما برای ادامه فعالیتها در شکل حرفه ای آن به صورت شرکتهای دانش بنیان طرحریزی و در شرف اجرای آن هستیم اما این کار نیاز به حمایت دولت دارد.
وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نیاز به حمایت دولت دارند، گفت: اکنون این شرکت ها توانسته اند در حوزه های الکترونیک قدرت، مواد شیمیایی، مواد غذایی، کشاورزی و تولید آب شیرین کن ها ، مجتمع های بزرگ تولیدی راه اندازی کنند که با شرکت های بزرگ خارجی برابری می کنند و امروز ما قادریم مجتمعهای بزرگی مثل زیمنس، سامسونگ را ایجاد کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به فناوریهایی که امروز ارائه شد، گفت: این فناوریهای قابلیت رقابت با بهترین فناوریهای وارداتی است اما منظورمان این نیست که فرش قرمز جلوی ما پهن کند و بازار را در اختیار ما قرار دهید.
وی ادامه داد: ما امروز اعلام میکنیم که در فناوریهای منتخب نه تنها قادر به تامین نیازهای ایران هستیم بلکه میتوانیم به تدریج وارد بازار منطقه و بازارهای بینالمللی شویم.
وی ویژگی بزرگ جهاد دانشگاهی را تولید فناوری و به روزرسانی مداوم فناوری در حفظ رقابت پذیری آن دانست و یادآور شد: برای اجرا در مرحله اول توقع داریم بازار ایران با حفظ سه اصل رقابت در کیفیت، قیمت و زمان ساخت در اختیار سازندگان داخلی و جهاد دانشگاهی قرار گیرد. ما نیاز به سرمایهگذاری و منابع مالی برای ایجاد این مجتمعهای بزرگ را داریم و هیچ شکی در توان خود برای موفقیت آنها نداریم.
این مسئول تاکید کرد: نباید ما به لحاظ فناوری به خارج از کشور متکی شویم و یک فناوری ده ها بار خریداری شود در حالیکه در کشور از سرمایه های فکری انسانی و ظرفیت های لازم برای تولید قطعات و تجهیزات برخودارهستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه باید از تکرار خریداری فناوری های خارجی خودداری کرد، اظهار داشت: با ورود تجهیزات یک کارخانه به کشور، بومی سازی ساخت تجهیزات مورد نیاز آن و راه اندازی کارخانه های مشابه با استفاده از دانش بومی ضروری است.
وی اذعان داشت: برای ما به عنوان یک محقق، مهندس و صنعتگر ایرانی بسیار تلخ و ناگوار است که شاهد باشیم در صنایع کشور یک فناوری دهها بار خریداری میشود. صنعت، نفت، سیمان و فولاد شاهد این اتفاقات دردناک در عدم انتقال فناوری است.
رئیس جهاد دانشگاهی به نقش این نهاد در حوزه علوم انسانی هم اشاره و از آمادگی این نهاد در ایجاد مراکز رصد، ارزیابی و پایش توسعه فرهنگی، علمی و فناوری و بهبود محیط کسب و کار و کارآفرینی خبرد داد.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک دهه پیش چالش اشتغال را شناسایی کرد و برای آن سازمان تشکیل و اقداماتی انجام داد، افزود: درخواست داریم با قبول عضویت جهاد دانشگاهی در مجامع سیاستگذاری و تصمیمسازی در حوزه اشتغال و کارآفرینی از جمله شورای عالی اشتغال بتوانیم نقش موثری در به کارگیری اثربخش سرمایههای انسانی کشور ایفا کنیم.
طیبی با تاکید بر این که جهاد دانشگاهی، آشنایی کاملی با نیازهای فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه کشور دارد آمادگی این نهاد را برای حل و تامین بسیاری از آنها در حوزههای مختلف اعلام کرد.
براساس این گزارش، صبح امروز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در راس هیئتی از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی کشوردر استان البرز بازدید کرد. در این سفر علاوه بر راه اندازی تعدادی خطوط صنایع بزرگ تولیدی و صنعتی، چند دستاورد بزرگ علمی نیز رونمایی شد.
در جریان بازدید معاون اول رئیس جمهوری از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی، سید حمید طهایی استاندار البرز، محمدتقی ایرانی فرماندار کرج، علی ترکاشوند شهردار کرج و شماری از مسئولان استان حضور داشتند.