به گزارش خبرگزاری مهر، محمود گلزاری در مراسم رونمایی این کتاب که در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات برگزار شد، گفت: از سال 1995 نگاه دانشمندان به روانشناسی تغییر کرده است و یک جنبش و رویکردی به نام «روانشناسی مثبتگرا» شکل گرفت که در اسلام هم جای کار پژوهشی بسیاری دارد.
وی افزود: روانشناسی مثبتگرا ابعاد مختلفی دارد؛ یک جنبۀ آن شامل این میشود که برای افراد سالم، روشها و پیامهایی برای خوب زندگی کردن ارائه میدهد، جنبۀ دیگر شامل مطالعه در خصوص ابعاد مثبت زندگی انسان مثل امید، نشاط و... است.
مدیر مسئول ماهنامه سپیده دانایی تصریح کرد: در علم روانشناسی، ویژگیهای مثبت به دو دستۀ «هیجانهای مثبت» و «صفات مثبت» طبقهبندی میشوند. که هیجانها شامل امور زودگذر و موقت هستند، مثل شادیهایی که پس از گل زدن تیم مورد علاقۀ فرد ایجاد میشود. امروزه پژوهشگران و برنامهریزان تربیتی متوجه این امر شدهاند که خنده و هیجانهای مثبت، مسئلۀ مهمی است و بویژه در ایران که مسائل مذهبی ما آمیخته با غم است، به شکلی بروز پیدا کرده است که فکر میکنند ایرانی شیعه، همیشه مشغول عزا و عزاداری است، و البته ما در ایران نسبت به کشورهای دیگر، شادیهای عمومیمان کمتر است و به همین دلیل است که ما هنوز یاد نگرفتهایم که چگونه شادیهای عمومی انجام دهیم و شادیهای ما معمولاً همراه با نوعی وندالیسم است.
معاون ساماندهی امور جوانان افزود: در کنار هیجانهای مثبت، ما بحث دیگری را به نام صفات مثبت داریم که پایدارتر و ریشهایتر هستند، مثل تواضع، حیا، صداقت و... . در اسلام هم حساسیت ائمه ما صفات مثبت را نشانۀ دینداری دانستهاند به طوری که سفارش شده است در انتخاب همسر، دوست، کارگزار و... به صفات مثبت افراد توجه کنیم.
گلزاری با اشاره به رویکرد ماهنامه سپیده دانایی در زمینه گسترش روانشناسی مثبتگرا افزود: این مجله بیش از شش سال است که سعی میکند به صورت علمی و کارشناسی این مساله را در کشور بسط و گسترش دهد
مدیر مسئول ماهنامه سپیده دانایی در خصوص کتاب "روانشناسی مثبت گرا (فضائل و نیرومندی ها)"، گفت: این کتاب حاصل کار دقیق کارشناسان و اساتیدی است که در این سالها در سپیده دانایی قلم زدهاند و با همت سرکار خانم قربانی که از دانشآموختگان تحصیلکرده این حوزه هستند گردآوری و تصحیح شده است.