۲۳ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۴۷

بخارایی:

تلفات تصادفات جاده ای در ایران 50 درصد از متوسط جهانی بیشتر است

تلفات تصادفات جاده ای در ایران 50 درصد از متوسط جهانی بیشتر است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس هیئت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای ایران گفت: کشته شدگان تصادفات جاده ای در ایران 50 درصد از متوسط جهانی بیشتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد بخارایی شامگاه پنجشنبه در همایش هم اندیشی و ارتقا فرهنگ ایمنی راه ها اظهار داشت: با توجه به سخنان نماینده ولی فقیه در استان لرستان، ایمنی راه ها یک مسئله شرعی و  یک مسئله عقلی است.

وی با بیان اینکه در جامعه بین الملل یکی از شاخص های فرهنگی، نگاه به دیرینگی شبکه های حمل و نقل است افزود: هرچه سوانح جاده ای و تلفات ناشی از آن زیادتر باشند نشان دهنده این است که آن جامعه در زمینه فرهنگ رانندگی ضعف هایی دارد.

رئیس هیئت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای ایران عنوان کرد: ایران طی سال گذشته ۱۸هزار کشته و ۳۱۰ مصدوم در تصادفات رانندگی داشته که این رقم ۱.۵ درصد کشته های شبکه های حمل و نقل شهری و برون شهری جهان است.

وی با اشاره به کشته شدن یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر تصادفات جاده ای افزود: اختصاص ۱.۵ درصد تلفات ناشی از تصادفات به ایران در حالیست که کشورمان یک درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد.

بخارایی ادامه داد: تعداد کشته شدگان تصادفات جاده ای در ایران ۵۰ درصد از متوسط جهانی بیشتر است که این وضعیت یک فاجعه محسوب می شود.

رئیس هیئت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای ایران ادامه داد: طی سال گذشته ۲۴ درصد از کشته شدگان تصادفات جاده ای مربوط به بانوان بوده است.

وی با اشاره به کشته شدن تعداد چهار هزار و ۲۰۰ زن در تصادفات جاده ای کشور افزود: متوسط سن این کشته شدگان تصادفات جاده ای ۲۸ سال بوده است.

بخارایی با اشاره به اینکه ایمنی راه ها نیازمند عزم ملی و مشارکت مردم است تصریح کرد: مشارکت مردم در همه صحنه ها از جمله پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس بسیار تاثیرگذار بوده است.

رئیس هیئت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای ایران عنوان کرد: تاکنون در مسئله ایمنی راهها باور عمومی این بود که یک وظیفه دولتی است در حالیکه با این باور آسیب های زیادی را متحمل شدیم.

وی با یادآوری اینکه پنج درصد از درآمد ناخالص ملی صرف ایمنی و حوادث رانندگی می شود، افزود: برای استفاده از مشارکت مردم تشکل ها و انجمن های مردمی شکل گرفته که نیازمند مشارکت مردم است.

بخارایی با بیان اینکه از سال ۸۶ جمعیت طرفداران ایمنی راهها در کشور شکل گرفته است افزود: لرستان از استان های پیشگام در زمینه راه اندازی این جمعیت بوده است.

رئیس هیئت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای ایران در پایان سخنان خود از نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد تقاضا کرد که موضوع ایمنی راهها و راه اندازی این جمعیت را در خطبه های نماز جمعه مطرح کند تا زمینه افزایش مشارکت مردم در این زمینه فراهم شود.

کد خبر 2420675