۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۱۵

پژوهشگر اصفهانی؛

عوامل آلکیله کننده برای درمان سرطان سبب آسیب ژنتیکی می شود

عوامل آلکیله کننده برای درمان سرطان سبب آسیب ژنتیکی می شود

اصفهان – خبرگزاری مهر: محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با توجه به اینکه اکنون برای درمان سرطان از عوامل آلکیله کننده استفاده می شود در یک پژوهش صورت گرفته در اصفهان مشخص شد که استفاده از این عوامل سبب آسیب دیدن ژنتیکی سلول های سالم می شود.

وجیهه لامع در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سالهاست که برای درمان سرطان از عوامل آلکیله کننده (عواملی هستند که یک گروه آلکیل را به مولکول DNA پیوند می دهند و با این روش مانع همانندسازی DNA می شوند) استفاده می شود در حالیکه عوامل آلکیله کننده از جمله داکاربازین سبب آسیب ژنتیکی در سلول های سالم نیز می شوند.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد:در درمان سرطان اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از ایجاد سرطان های ثانویه الزامی است.

وی ادامه داد: این پژوهش با عنوان  "بررسی اثر محافظتی آمیفوستین بر آسیب ژنتیکی ناشی از داکاربازین"، اثرات محافظتی آمیفوستین بر ژنوتوکسیسیتی ناشی از داکاربازین در شرایط آزمایشگاهی را مورد ارزیابی قرار داد.

لامع خاطرنشان کرد: عوامل آلکیله کننده به علت اینکه سبب مهار همانند سازی می شوند در سلول های تکثیر یابنده بدن نیز عوارض متعددی مانند سلول های پیاز مو (ریزش مو)، غدد جنسی (ناباروری )،روده (اسهال و کولیت)، مغز استخوان (سیتوپنی) به جا می گذارند.

وی گفت: همچنین احتمال ایجاد سرطان و هایپرترمی از عوارض این داروها هستند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: به خاطر پیشگیری از عوارض عوامل الکیله کننده بر سلول های سالم بیمار سرطانی، از آمیفوستین استفاده شده که نتایج خوبی را نشان داده است.

کد خبر 2421238

برچسب‌ها