به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در همایش ارتقا شوراهای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه موضوع فرهنگ در کشور ما مسئله سهل و ممتنع است اظهار داشت: در مسئله فرهنگ به دلیل پیچیدگی ها و لطائف و ظرایف کار سختی پیش روی ما است که همه کس از عهده آن بر نمی آیند. در زمانه فعلی رقابت بر سر عرصه سیاستگذاری فرهنگی به قدری شورانگیز شده که تمامی آنهایی که حتی ابزار لازم برای این کار و نیروی تربیت شده آن را هم ندارند در این عرصه حضور دارند و در نتیجه فضا را برای فعالیت واقعی تنگ می کنند.
تقوی ادامه داد: عصر ما عصر انفجار اطلاعات است. مشکل امروز بشر نرسیدن به خبر نیست بلکه انتخاب خبر است، اخبار و اطلاعات فراوان است اما همگان نمی دانند که چگونه باید آن را انتخاب کنند ما هم در این عرصه با وجود آنکه درها را به روی خود نبستهایم و تعامل داریم اما تهاجم را نمیپذیریم مسئله این است که باید بیاموزیم که چطور انتخاب کنیم تا دچار گرداب نشویم.
وی ادامه داد: کسی که در شورای فرهنگ عمومی مینشیند باید توجه کند که جامعه ما در معرض چه موجهایی است و باید بتواند آنها را بشناسد اگر ما صحبت از جنگ نرم میکنیم منظور ما جنگ برای تسخیر افکار است.
تقوی تإکید کرد: قدرت دنیا امروز در قدرت اطلاعاتی معنا میشود. کسی که زودتر بتواند خبری را تولید کند و در اذهان بنشاند پیروز این کارزار است. امروزه قدرت برتر از آن کسانی نیست که بمب شیمیایی داشته باشند بلکه در اختیار آنهایی است که در تولید اطلاعات و انتقال آن و تسخیر ذهن ها سرعت و امکانات بیشتری دارند. این شگردی است که می توان به کمک آن حکومتی را تغییر داد و نظام سیاسی کشوری را دگرگون کرد.
وی افزود: در تهاجم نظامی کشته شدگان ما شهدای راه خدا هستند اما در میدان تهاجم فرهنگی کشته شدگان ما معتادانی هستند که در جامعه وجود دارند و یا جماعتی که یخ زده و افسرده می شوند و در منجلاب فساد غوطه ور می شوند.
تقوی تصریح کرد: حرکت فرهنگی ما در این مسیر باید این هنر را داشته باشد تا ذهنها را باز کند با آنها ارتباط بگیرد و منجر به تحول از درون بشود یادمان باشد کار فرهنگی کار با روح و دل و جان است نه جسم و تا نتوانیم آنها را تغییر دهیم در ظاهر هم شاهد تغییراتی نخواهیم بود اگر دل آرام شود ظاهر و لباس ما هم تغییر می کند اگر نه هر کسی که زودتر توانست با جاذبه های ظاهری در دل انسان ها بنشیند در این میدان موفق خواهد بود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در ادامه فرهنگ جامعه را به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) هویت آن جامعه نامید و گفت: فرهنگ روش زندگی اجتماعی ما است به همین خاطر هرگاه یک مقوله ارزشی گفتمان مسلط ما شد میتوانیم ادعا کنیم که کاری فرهنگی کرده، فرهنگ عمومی در رفتارهای جامعه شکل می گیرد به همین خاطر از طریق سنجش رفتارهای افراد در جامعه میتوانیم به میزان پایبندی آنها به موضوعات مختلف که مورد نظرمان است پی ببریم به همین خاطر معتقدم که باید مدام جامعه را رصد کرد و دائم نیز آژیر این رصدخانه را به صدا درآورد.
انتقاد از حضور افراد غیرفرهنگی در شوراهای فرهنگی
تقوی در ادامه به ارائه برخی از انتقادهای خود به شورای فرهنگ عمومی پرداخت و گفت: من به شورای فرهنگی معتقدم اما اکثر حاضران این شوراها در استانها فرهنگی نیستند، این چیزی است که خود دوستان به آن معترفند. در کرمان فرمانداری را دیدم که می گفت من مهندس ساختمان هستم علاقهای هم به کارهای فرهنگی ندارم حضورم در جلسه شوراها هم سخت ترین کاری است که انجام میدهم اما به واسطه شغلم باید در این شورا حضور داشته باشم.
وی در ادامه به ارائه برخی پیشنهادات به فعالیت شوراهای فرهنگ عمومی در استان ها پرداخت و گفت: باید مردم را در فرهنگ و فعالیت فرهنگی سهیم کنیم، خودمان را به بودجه های دولتی وابسته نکنیم، یادمان نرود که زمینه های فعالیت های مردامی در انجمن های اسلامی، هیات ها، موسسات خیره، سمن ها و غیره فراوان است.
تقوی تإکید کرد: مگر نه این است که عاشورا و مراسم مانند آن را با بخشنامه ها ایجاد نمی کنند در کنار این مسئله باید به ساماندهی نیروهای مومن هم توجه کرد.
وی افزود: شورا باید به عناصر مومن و خودی توجه ویژه کنند و از طرف مقابل سعی کنند ارزش های اسلام و انقلاب را به هر شکل تقویت و ترویج کنند جدای از اینها بیان شعاعر انقلابی و فرهنگی ما از مهمترین مسائلی است که شوراها باید در استان ها به آن توجه کنند من معتقدم باید مسائل فرهنگی را از اعتقادمان جدا کنیم. هرجا اعتقادمان با فرهنگ تصادم کرد باید اعتقاد را نگهداریم و آن یکی را کنار بگذاریم کاری هم با دنیا نداشته باشیم ما کشوری مستقل هستیم و باید به روش خودمان عمل کنیم. تقوی همچنین مسئله امر به معروف و نهی از منکر، بازشناسی تاریخ، تحکیم خانواده، ترویج اخلاق اجتماعی، ساماندهی گرایش های سیاسی جامعه و تقویت روحیه اعتقاد به قانون را نیز از مهمترین فعالیت های شوراهای فرهنگ عمومی استان ها برشمرد.