۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۰۵

در مراسم روز جهانی شهرسازی مطرح شد:

جای خالی برنامه ریزی شهری در توسعه و رشد شهرها/ شهرسازی در جایگاه واقعی خود قرار ندارد

جای خالی برنامه ریزی شهری در توسعه و رشد شهرها/ شهرسازی در جایگاه واقعی خود قرار ندارد

تبریز- خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز گفت: جای خالی برنامه ریزی شهری و شهرسازی در توسعه و رشد شهرها به شدت احساس می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ایران آهور شنبه در پنل تخصصی مراسم گرامیداشت روز جهانی شهرسازی اظهار داشت: فرهنگ و پیشینه ما باید در شهرسازی و برنامه ریزی برای حال و آینده شهر لحاظ شود و ضرورت دارد که در راستای فرهنگ و سنت های خودمان حرکت کنیم.

وی همچنین در ادامه بر شهرسازی و معماری شهرهای کشور مطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی تاکید کرد و افزود: در شهرسازی و برنامه ریزی شهرهای کشور باید به جای تقلید از سبک شهرسازی غربی، شهرسازی بر مبتنی بر عقبه ملی و اسلامی خودمان را توسعه دهیم چرا که مکتب های غربی عقبه فلسفی خاص خود را دارند در حالیکه شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی بر اساس فلسفه اسلامی شکل گرفته است.

ایران آهور

این عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز با بیان اینکه سپردن امور مدیریتی شهرها به شوراها و مدیران شهری ضرورتی انکارناپذیر است، ابراز داشت: امیدواریم شوراهای شهر به معنای واقعی کلمه به شورای شهر تبدیل شود.

شهرسازی و برنامه ریزی جایگاه واقعی خود را کسب نکرده است

دیگر عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز با بیان اینکه شهرسازی و برنامه ریزی این حوزه در جایگاه اصلی خود قرار ندارد، افزود: علت اصلی این امر، خود وزارت راه و شهرسازی است زیرا در ۶۰ سال اخیر طرح های جامع و متناسب برای شهرها اجرا نشده است.

احتشام حاجی پور با بیان این مطلب اظهار داشت: در کل کشور هیچ شهری با اصول شهرسازی ساخته نشده است اما باید برای تبریز بزرگ برنامه ریزی کنیم چرا که در حال حاضر سردرود، باسمنج و خسروشهر عین مرکز تبریز هستند و در برنامه ریزی های شهری باید این مناطق نیز مورد توجه قرار گیرند.

احتشام حاجی پور

عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز با اشاره به ضرورت جایگزینی برنامه ریزی منطقه ای در کلانشهرها به جای طرح جامع شهری گفت: اگر برنامه ریزی شهری در کلانشهر ها به صورت منطقه ای نباشد هر روز بر مشکلات کلانشهرها افزوده خواهد شد.

حاجی پور با تاکید بر تحول شهرسازی در ایران و حرکت به سمت بازیابی هویت شهرها اظهار داشت: در ساخت و سازها، پیادروه سازی ها و ساخت پارکها، خیابان ها و معابر شهری باید به مسائلی نظیر امکانات و زیرساخت های مخصوص معلولان به عنوان بخشی از شهروندان نیز توجه ویژه ای صورت گیرد.

بیشترین متخصص حوزه شهرسازی و برنامه ریزی شهری شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور در تبریز

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی تبریز نیز در ادامه این مراسم گفت: تبریز بیشترین متخصص حوزه شهرسازی و برنامه ریزی شهری را در بین شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور داراست و حضور این تعداد متخصص حوزه شهری علاوه بر اینکه مسوولیت آنان در برنامه ریزی برای تبریز را دوچندان کرده، همچنین باعث می شود انتظارات از شورای شهر در خصوص برخورد علمی تر با موضوع برنامه ریزی شهر افزایش یابد.

فریدون بابایی اقدم رئيس كميسيون تحقيق و نظارت شوراي شهر تبریز

فریدون بایایی اقدم در ادامه خاطر نشان شد: یک سوم جمعیت تبریز در بافت فرسوده و ناکارآمد زندگی می کنند و این امر باعث ایجاد مشکلات زیاد مدیریت بر بافت ها نسبت به سایر کلانشهرهای کشور شده که این موضوع ضرورت توجه بیش از پیش ارگان های مرتبط با شهر را نشان می دهد.

برای تغییر رویکردها در حوزه مدیریت شهری نیاز به جسارت داریم

عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز با تاکید بر اینکه برای تغییر رویکردها در حوزه مدیریت شهری نیاز به جسارت داریم، به وضعیت نامناسب تمامی شهرهای کشور از نظر اصول و مبانی شهرسازی اشاره و تصریح کرد: تنها با یک عزم و اراده جدی و جسارت قوی می توانیم برای رفع این معضلات اقدام نماییم.

رسول درسخوان عضو شورای اسلامی شهر تبریز

رسول درسخوان خاطرنشان کرد: برگزاری همایش روز جهانی شهرسازی و همکاری نزدیک مجامع علمی شهر با شهرداری تبریز به خصوص معاونت شهرسازی، نوید بخش ورود بیش از پیش بینش علمی به بحث شهرسازی و برنامه ریزی کلان شهری در تبریز است.

کد خبر 2421500

برچسب‌ها