۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۶:۳۴

ملانوری:

پیشرفت جامعه در گرو توجه به کتابخوانی است/ لزوم آگاه سازی جامعه در خصوص فرقه ها و عرفان های نوظهور

پیشرفت جامعه در گرو توجه به کتابخوانی است/ لزوم آگاه سازی جامعه در خصوص فرقه ها و عرفان های نوظهور

رفسنجان - خبرگزاری مهر: فرماندار رفسنجان توسعه و پیشرفت جامعه را در گرو توجه به کتاب دانست و از دانش آموزان به عنوان قشری محصل و آینده سازان میهن خواست مطالعه کتب غیردرسی را به عادت خود تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری ظهر شنبه در آیین زنگ کتاب که در دبیرستان مطهری رفسنجان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از شاخص های ارزیابی پیشرفت جامعه بحث کتاب و کتابخوانی است و مقام معظم رهبری نیز نسبت به آن دغدغه دارند و بارها تذکر داده اند که دوست داریم کتابخوانی در جامعه نهادینه شود.

وی با تأکید بر اینکه توسعه و پیشرفت جامعه در گرو توجه به کتاب و دانش است، تصریح کرد: امروزه از کتب علمایی مانند شهید مطهری بهره می گیریم و اگر جامعه اهل مطالعه باشد، زنده و رو به رشد خواهد شد.

این مسئول بیان کرد: جهل و نادانی در همه دوران ها وجود داشته است و امروز نیز با این همه پیشرفت عده ای در جاهلیت بسر می برند که علت آن در مطالعه نکردن است.

فرماندار رفسنجان با اشاره به افزایش تکنولوژی و دنیای ارتباطات در جهان امروز، ابراز داشت: اصل علم برای توسعه و پیشرفت است و ماهواره و شبکه های اجتماعی باید در خدمت بشر قرار گیرند.

ملانوری سپس دانش آموزان را مورد خطاب قرار داد و گفت: اگر بخواهید مفید و ارزشمند باشید، نباید به کتب درسی و ساعات کلاسی بسنده کنید؛ بلکه مطالعه غیر درسی را باید به فرهنگ و عادت خود تبدیل کنید.

وی تأکید کرد: اگر جامعه ای خود و نیازهایش را درک کند و وظیفه و جایگاهش را بشناسد و نقش خود را برای پیشرفت بداند، نیازی به کمک دیگران ندارد. امروزه فرقه ها و عرفان های نوظهور بسیاری مانند قارچ در جامعه رشد یافته اند که راه نجات انسان در مقابل آن ها مطالعه و شناخت است که در اینجا نقش کتاب را در پاسخ به ابهامات، مشاهده می کنید.

ملانوری ابراز امیدواری کرد: در سایه همدلی و حضور انسان های فعال در جامعه، شاهد تحول در بحث مطالعه باشیم.

علت افت تحصیلی دانش آموزان رفسنجان بررسی شود

امام جمعه رفسنجان نیز در سخنانی خواستار تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای بررسی علت افت تحصیلی دانش آموزان و ارائه راهکارهای مناسب توسط آموزش و پرورش رفسنجان شد.

حجت‌الاسلام عباس رمضانی‌پور اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مسئولان افت تحصیلی دانش‌آموزان است که باید به دنبال علل اصلی و ریشه‌های آن بود. البته آسیب تحصیلی ممکن است در هر جامعه‌ای باشد، اما نامطلوب است.

وی بیان کرد: بررسی و مطالعه افت تحصیلی باید توسط کارشناسان به شکل علمی، مداوم و دور از حب و بغض‌های احتمالی انجام گیرد و نیازمند همکاری دستگاه‌های متعدد است.

امام جمعه رفسنجان خواستار تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای بررسی علت افت تحصیلی و ارائه راهکارهای مناسب توسط آموزش و پرورش رفسنجان شد.

رمضانی‌پور با اشاره به اینکه دلایل افت تحصیلی متعدد است، تصریح کرد: از مهمترین عوامل افت تحصیلی دانش آموزان می توان به عوامل فردی، خانوادگی و آموزشی اشاره کرد که موضوعی غیرقابل حل نیست اما حل آن هم ناگهانی میسر نیست و برای مقابله با این پدیده به برنامه‌ریزی نیاز است.

پایین بودن سرانه مطالعه در کشور تلنگری به همه است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان نیز با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور آن را تلنگری برای همه افراد دانست و یادآور شد: با توجه به آمار جمعیت کشور، آمار سرانه مطالعه ضعیف بوده و می تواند تلنگری برای همه باشد.

حسین تقوی جهان امروزه را دنیای رقابت و علم دانست و با بیان اینکه هر جامعه برای هر پیشرفتی نیازمند علم و دانش است، گفت: به گفته یکی از بزرگان خوشبختی در دو چیز است یکی اینکه انسان اهل کتاب باشد یا اینکه دوستانی اهل کتاب داشته باشد چون دوستان بعنوان همنشین بر رفتار و کردار فرد تأثیر بسزایی دارند.

به گفته وی با قرار گرفتن در جهانی که گوی سبقت در آن وجود دارد کتاب و کتابخوانی اهمیت بیشتری یافته و با توجه به اینکه مؤلفه اصلی توسعه نیروی انسانی ماهر و متخصص است، با گسترش بحث کتاب در جامعه و فراهم کردن زمینه ها و همت بیشتر این نیرو به وجود می آید.

تقوی تصریح کرد: مسئولان در چاپ و توزیع کتاب چاره ای بیاندیشند و دانش آموزان نیز با عوض کردن طرز فکر خود و با انگیزه به سمت کتاب بروند و در زندگی فردی شاهد آن باشند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان خطاب به دانش آموزان حاضر در آیین مراسم گفت: در مطالعه و نوشتن لذتی وجود دارد که باعث می شود کتاب را بر هر چیز دیگر ترجیح دهید و اگر می خواهید فردی موفق باشید با برنامه ریزی صحیح به آن برسید.

تقوی بیان داشت: امیدواریم روز به روز با خواندن کتاب آینده بهتری را رقم بزنیم و کتاب را بخوانید که بیدار شوید، زیرا با افزایش علم از غفلت ها و نادانی ها جلوگیری می شود.

کد خبر 2421628

برچسب‌ها